Felicia Man, sefa ISJ Olt: "Rezultatele proaste de la bac sunt consecinta deselor schimbari ale managementului unitatilor de invatamant"

   

Proaspat instalata in functia de conducere a Inspectoratului Scolar Judetean, Felicia Man si-a conturat deja obiectivele pentru perioada urmatoare. Aceasta are de gand sa se implice foarte serios in tot ceea ce inseamna invatamant la nivelul judetului, sa creeze un climat de liniste la nivelul Inspectoratului, iar relatiile dintre inspectori, cadre didactice, elevi si parinti sa se bazeze pe dialog, lucru ce a lipsit din peisajul educational oltean in ultimii ani.

Prioritatile noului inspector scolar general, Felicia Man, sunt legate de activitatile care vor avea loc in perioada imediat urmatoare - bacalaureat, titularizare. La fel de importanta pentru aceasta este si constituirea echipei de inspectori, lucru care afecteaza functionarea optima a institutiei ce coordoneaza sistemul educational din judet. "Primul gand cand am fost investita in functie s-a indreptat catre absolventii de liceu care au de sustinut un examen de bacalaureat nu peste mult timp, si doresc sa aflu de la colegii mei inspectori care e stadiul pregatirii acestora, si sa vedem daca s-a realizat o monitorizare a cauzelor care au condus la rezultatele nu foarte bune ale absolventilor nostri; in al doilea rand, suntem in plin proces de pregatire al examenului de titularizare in invatamant, si speram ca lucrurile sa fie bune si sa se desfasoare in conditii de normalitate. Incep activitatea cu gandul de a realiza o echipa functionala, de a putea sa purtam un dialog eficient intre noi, ca inspectori, si beneficiarii educatiei oferite de scolile din reteaua invatamantului oltean. Pornesc cu gandul ca principala mea valoare institutionala pe care o doresc a fi o valoare institutionala e dialogul si echilibrul, in acelasi timp. Voi avea o echipa de profesionisti si vom face impreuna o echipa de profesionisti, si sper ca excelenta sa devina o valoare a intregului sistem de invatamant din Olt", a explicat aceasta.

Schimbarile directorilor de scoli, cauza rezultatelor proaste de la bac

Felicia Man considera ca principala cauza a rezultatelor proaste inregistrate la bacul din vara este schimbarea mult prea rapida din functii a directorilor de scoli, lucru care a dus la o bulversare a elevilor, parintilor acestora, dar si a cadrelor didactice.

"Rezultatele proaste la bacul din vara sunt consecinta deselor schimbari ale managementului unitatilor de invatamant, aceasta este opinia mea. Lipsa predictibilitatii in asigurarea mangementului scolii, lipsa monitorizarii procesului de invatamant din scoala, lipsa monitorizarii cauzelor absenteismului, absenta unui dialog cu elevii, cu cadrele didactice, cu parintii lor, cu autoritatile publice locale, absenta unui dialog - pentru ca din semnalele pe care le am, au existat directori de scoli care nu aveau niciun fel de dialog nici cu parintii, nici cu autoritatile. Toate aceste lucruri au condus la esecul din vara, si trebuie sa recunoastem, si acea problema de sistem, absenta bacalaureatului diferentiat, care nu tine de noi; ceea ce tine de noi, si ma voi stradui sa fac, este sa asigur un management performant", a afirmat Felicia Man. "Aplicarea Legii Educatiei, care prevede incheierea contractului de management intre directorul de scoala si primarul localitatii respective, in urma concursului, profesionalizarea meseriei de director, prin constituirea Corpului de Experti in Management Educational, toate acestea cred ca vor conduce la o imbunatatire a rezultatelor", a conchis acesta.
Joi, 26 Iulie 2012, ora 20:08
Sursa: Eveniment de Olt

Articol citit de 943 ori


Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Darius Valcov, joaca de-a soarecele si pisica
In ultimele zile, o parte a mass-mediei nationale si locale din Olt a avut o predilectie speciala ...
Sefi noi la Serviciul Rutier Olt si Biroul Rutier Slatina
Odata cu imputernicirea in functia de adjunct al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, pe linie ...
Strada cu patru benzi in zona industriala a Slatinei. Lucrarile incep la toamna
Una din cele mai aglomerate strazi ale Slatinei, strada Draganesti, care traverseaza zona ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor