FOTO VIDEO Al doilea cimitir "vesel" din Romania se gaseste in Olt. Crucile sunt colorate in culorii vii si sunt acoperite cu "palarii"

Sursa: Adevarul
Sambata, 25 Iulie 2015, ora 17:10
210 citiri
De sute de ani, in satul Pietris din comuna Baldovinesti, judetul Olt, exista obiceiul ca, la mormintele mortilor, sa se puna o cruce din lemn cu Sfantul Nicolae, Iisus Hristos, Sfantul Gheorghe sau Sfanta Fecioara Maria, in functie de cel la capataiul caruia era asezata: barbat, femeie sau copil. Aceste cruci, de multe ori vopsite in culori puternice, sunt numite de localnici "troite" sau "cruci cu palarie". Din pacate, in ultimii ani, numarul celor care mai mesteresc asemenea veritabile piese ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.