FOTO Ziua lui Ceausescu, pretext de lingusire a dictatorului. Cum erau indoctrinati oltenii cu mitul ctitorului "Epocii de aur"

Sursa: Adevarul
Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 09:40
122 citiri
Toata lumea stie, chiar si cei nascuti dupa anul de gratie 1989, ca fostul presedinte Nicolae Ceausescu s-a nascut in judetul Olt, in satul Scornicesti transformat ulterior in oras, la data de 26 ianuarie 1918, intr-o familie de tarani cu zece copii. Printr-o conjunctura favorabila, el a ajuns, in anul 1965, in fruntea Partidului Muncitoresc Roman, devenit apoi Partidul Comunist Roman, pozitie din care va conduce tara. Desi a fost unul dintre "actorii" principali ai cooperativizarii fortate a ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.