Incep lucrarile la retelele de apa si canalizare pe alte patru strazi din Slatina

   

Compania de Apa, impreuna cu firma care se ocupa de lucrarile de reabilitare a retelelor de apa si canalizare din municipiul nostru, desfasoara in aceasta perioada lucrari de investigare pe alte cateva strazi, unde se va moderniza vechiul sistem de alimentare cu apa. Zonele unde vor incepe noi lucrari sunt strazile Boiangiului, Basarabilor, Aleea Infratirii si strada Oltului.

Procesul de amploare demarat in orasul nostru, reprezentat de modernizarea si extinderea retelelor de apa si canalizare a intampinat si unele probleme. Pe strada Ecaterina Teodoroiu, muncitorii au avut surpriza sa constate ca exact pe traseul conductei de canalizare care trebuia introdusa se afla o conducta de apa potabila. "Au fost analizate si alte solutii, insa in aceeasi zona se mai afla si retele de telefonie, conducte de gaze, precum si actuala retea de canalizare, care trebuie sa ramana functionala pana la trecerea de noul sistem. Conducta de apa potabila va trebui deviata de la actualul traseu, deoarece reteaua de canalizare care urmeaza sa fie introdusa nu poate fi deviata de la traseul pe care il are", a spus Florea Rata, directorul sediului secundar al Companiei de Apa. In acest moment se fac lucrarile pregatitoare, se fac sondaje, se excaveaza in zonele in care se va interveni pentru devierea conductei. "Totodata, s-a intocmit si lista cu materialele de care e nevoie si se va face o oprire generala a alimentarii cu apa a orasului, care va fi planificata intr-o noapte, ca sa nu afecteze slatinenii", a spus Florea Rata.

In celelalte zone in care se lucreaza nu au aparut probleme

Pe celelalte strazi in care se desfasoara lucrari de modernizare, Cireasov si Artileriei, constructorii nu au intampinat obstacole. "Faptul ca temperatura a crescut putin si solul nu a mai inghetat le-a permis constructorilor sa mareasca ritmul de lucru", a adaugat Florea Rata. Pe langa lucrarile la reteaua de canalizare, in paralel se reabiliteaza si retelele de alimentare cu apa prin statie de hidrofor, pe Aleea Rozelor - unde lucrarile sunt aproape finalizate si se va trece pe noul sistem de furnizare a apei, strada Vailor, strada Dorobanti, si Ecaterina Teodoroiu, zona Profi.

Urmeaza lucrari in alte zone ale orasului

In perioada urmatoare, constructorii vor ajunge in alte zone din oras. In momentul de fata se investigheaza strazile pe care se vor face reabilitari si extinderi de apa si canal : strada Boiangiului - retea de apa si canal, strada Basarabilor pana la Manastirea Clocociov - reabilitare retea alimentare cu apa, Aleea Infratirii - reabilitare retea apa, strada Oltului - reabilitare retea de canalizare.

Florina Oporanu
Citeste mai multe despre lucrari retea apa Slatina
Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:03
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Bautura care face minuni in corp. Scade colesterolul, curata ficatul si colonul
Bautura cea mai recomandata a diminetii. Este ideal sa incepi ziua astfel, nu cu cafea sau ceai. ...
Fiica viceprimarului din comuna Poboru, moarta in accidentul de la Lunca Corbului
Tanara care si-a pierdut viata in gravul accident rutier produs, vineri dimineata, pe Drumul ...
Ministrul Mediului la Slatina: "ALRO va fi o fabrica verde a viitorului"
ALRO a primit un sprijin substantial din partea statului, iar in viitor aceasta va fi o fabrica ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor