Incepe judecata in dosarul mitei de la cooperativa mestesugareasca

   

Pauna Florina a fost trimisa in judecata la inceputul lunii februarie.
"Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Olt au finalizat cercetarile iar procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt a emis rechizitoriul de trimitere in judecata a numitei P.F., presedinta unei cooperative mestesugaresti din Slatina, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In cursul anului 2016, la D.G.A. - S.J.A. Olt a fost inregistrat denuntul unei persoane prin care se aducea la cunostinta faptul ca P.F. a pretins suma de 4.400 euro de la mai multi angajati pentru a nu-i concedia", preciza un comunicat de presa al DGA - SJA Olt.

Potrivit sursei citate, lucratorii de politie judiciara ai S.J.A. Olt au fost delegati sa efectueze activitati de cercetare penala in urma carora s-a probat faptul ca, in anul 2014, Pauna Florina a avut divergente legate de bunul mers al activitatii unitatii cu o parte a angajatilor, carora le-a pretins suma de 4400 euro sub pretextul achitarii "onorariului de succes" al unui avocat care a reprezentat-o pe aceasta in fata instantelor de judecata. Intrucat persoanele in cauza, angajate ale cooperativei mestesugaresti, nu i-au dat suma de bani pretinsa, in calitatea sa de administrator, inculpata le-a desfacut contractele de munca. In urma proceselor, Tribunalul Olt a dispus reintegrarea in munca a celor concediati, dar dupa o luna de la data reangajarii au fost din nou concediati, pentru diverse motive.

Pe 10 aprilie, Tribunalul Olt a respins cererile si exceptiile invocate de inculpata Pauna Florina in procedura camerei preliminare, ca nefondate, a constatat legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si a dispus inceperea judecatii cauzei. Incheierea judecatorului de camera preliminara a fost atacata de inculpata la Curtea de Apel Craiova, instanta care pe 4 iulie i-a respins contestatia ca nefondata, decizia fiind definitiva.

Primul termen al procesului va avea loc, cel mai probabil, in septembrie.
Joi, 06 Iulie 2017, ora 23:17
Sursa: Eveniment de Olt

Articol citit de 21 ori


Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Interventia politistilor la scandalul din Spineni, anchetata de conducerea Politiei Olt
La ora actuala, Cosmin Alexandru Bituleanu, Doru Florinel Ungureanu, Nicolae Alexandru Enciu, Cosmin ...
Drama prin care trece slatineanca Madalina Ghenea
Milionarul Matei Stratan a inselat-o pe Madalina Ghenea cu o alta tanara frumoasa, iar slatineanca ...
Politistii vor avea mai multa autoritate
Proiectul de lege privind intarirea autoritatii politistului, dar si marirea sanctiunilor pentru cei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor