Incepe judecata in dosarul mitei de la cooperativa mestesugareasca

   

Pauna Florina a fost trimisa in judecata la inceputul lunii februarie.
"Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Olt au finalizat cercetarile iar procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt a emis rechizitoriul de trimitere in judecata a numitei P.F., presedinta unei cooperative mestesugaresti din Slatina, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In cursul anului 2016, la D.G.A. - S.J.A. Olt a fost inregistrat denuntul unei persoane prin care se aducea la cunostinta faptul ca P.F. a pretins suma de 4.400 euro de la mai multi angajati pentru a nu-i concedia", preciza un comunicat de presa al DGA - SJA Olt.

Potrivit sursei citate, lucratorii de politie judiciara ai S.J.A. Olt au fost delegati sa efectueze activitati de cercetare penala in urma carora s-a probat faptul ca, in anul 2014, Pauna Florina a avut divergente legate de bunul mers al activitatii unitatii cu o parte a angajatilor, carora le-a pretins suma de 4400 euro sub pretextul achitarii "onorariului de succes" al unui avocat care a reprezentat-o pe aceasta in fata instantelor de judecata. Intrucat persoanele in cauza, angajate ale cooperativei mestesugaresti, nu i-au dat suma de bani pretinsa, in calitatea sa de administrator, inculpata le-a desfacut contractele de munca. In urma proceselor, Tribunalul Olt a dispus reintegrarea in munca a celor concediati, dar dupa o luna de la data reangajarii au fost din nou concediati, pentru diverse motive.

Pe 10 aprilie, Tribunalul Olt a respins cererile si exceptiile invocate de inculpata Pauna Florina in procedura camerei preliminare, ca nefondate, a constatat legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si a dispus inceperea judecatii cauzei. Incheierea judecatorului de camera preliminara a fost atacata de inculpata la Curtea de Apel Craiova, instanta care pe 4 iulie i-a respins contestatia ca nefondata, decizia fiind definitiva.

Primul termen al procesului va avea loc, cel mai probabil, in septembrie.
Joi, 06 Iulie 2017, ora 23:17
Sursa: Eveniment de Olt

Articol citit de 22 ori


Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Fiul procurorului Noaja, drogat din nou la volan
Cum nu au competente pe linie rutiera, jandarmii olteni au solicitat sprijinul politistilor de la ...
Start la plata reabilitarii termice pe 2018
Locatarii blocurilor din Slatina reabilitate termic prin programul guvernamental sunt asteptati la ...
Perchezitii la Potcoava, Draganesti Olt si Slatina intr-un dosar de evaziune fiscala
Peste 70 de politisti de investigare a criminalitatii economice de la Inspectoratului de Politie ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor