Informaticieni care analizeaza imaginile video si camere noi de supraveghere la Politia Locala Slatina

   

Folosit eficient, sistemul video este un ajutor real atat pentru autoritati, cat si pentru anchetatori. Convinsi de acest lucru, reprezentantii Politiei Locale Slatina au hotarat sa angajeze informaticieni care sa stie sa depisteze si sa furnizeze detalii de pe imaginile surprinse de camerele din oras.
Trei specialisti IT lucreaza in dispeceratul video al orasului, iar munca si priceperea lor incep sa dea roade. "In foarte multe situatii in care nu s-au gasit solutii, datorita interventiei acestor colegi ai nostri pe camere video au putut sa duca la lamurirea multor situatii, pornind de la contraventii, pana la infractiuni. Zilele trecute, prin folosirea eficienta a acestui sistem de supraveghere video, am putut sa furnizam organelor de drept informatii valoroase pentru depistarea unor persoane suspecte ca au savarsit infractiuni de loviri sau furt", a explicat Adrian Pop, directorul Politiei Locale Slatina.

Autoritatile vor sa extinda sistemul video al orasului si sa achizitioneze inca 60 de camere. "Avem in vedere extinderea sistemului. Anul trecut in noiembrie am cumparat 25 de camere noi, care au venit in inlocuirea celor cu probleme sau defecte din sistem. Intentionam sa marim acest sistem de supraveghere video prin adaugarea a inca 60 de camere, unele foarte performante, cu anumiti parametri", a explicat Adrian Pop.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost de mare ajutor si firmei de spatii verzi, Dezvoltare Urbana Slatina, dar si Directiei Administrarea Patrimoniului. Sistemul video a surprins tineri care distrugeau obiecte de mobilier urban sau furau plante din rondurile din oras.
Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 19:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Bautura care face minuni in corp. Scade colesterolul, curata ficatul si colonul
Bautura cea mai recomandata a diminetii. Este ideal sa incepi ziua astfel, nu cu cafea sau ceai. ...
Fiica viceprimarului din comuna Poboru, moarta in accidentul de la Lunca Corbului
Tanara care si-a pierdut viata in gravul accident rutier produs, vineri dimineata, pe Drumul ...
Ministrul Mediului la Slatina: "ALRO va fi o fabrica verde a viitorului"
ALRO a primit un sprijin substantial din partea statului, iar in viitor aceasta va fi o fabrica ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor