Judetul Olt, vizitat de studenti basarabeni si de romani care locuiesc in Bulgaria

   

In Anul Centenarului, Oltul transmite un mesaj de unitate fata de romanii care traiesc in afara granitelor. Portile Consiliului Judetean (CJ) au fost larg deschise vineri dimineata, pentru a primi un grup de vizitatori romani din Bulgaria si tineri din Basarabia, care studiaza la Craiova. Cu totii au ajuns in judet impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Romanilor de Pretutindeni, in cadrul proiectului "Descopera si cunoaste Romania".
Pana acum, 750 de romani de peste hotare au fost invitati sa viziteze Romania. "Experienta seriilor anterioare ale programului *Descopera si cunoaste Romania ne da incredere ca si la anul vom creste numarul participantilor din comunitatile istorice, fie ca vorbim de grupuri din Republica Moldova, fie ca vorbim despre Ucraina, regiunea Cernauti, sau sudul Basarabiei cu regiunea Odessa, noi incercam sa ii aducem aici tocmai pentru ca credem foarte mult in mobilitatea acesta a oamenilor si in experienta impartasita intre oameni", a spus Veaceslav Saramet, secretar de stat Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni.

Reprezentantii Consiliului Judetean au fost incantati de prezenta oaspetilor, carora le-au pregatit si daruri care sa le aminteasca de judetul nostru. "Sunt comunitati de romani aflati in afara granitelor, care unele n-au facut niciodata parte din Romania si cu toate piedicile care le-au avut de-a lungul timpului, si-au pastrat valorile si cultura romanesti si vorbesc foarte corect limba romana. E important acest schimb de experienta, sunt importante aceste activitati ale lor in Romania si sprijinul pe care Guvernul Romaniei poate sa il dea comunitatilor din afara tarii", a spus Marius Oprescu, presedintele CJ Olt.

Vizitatorii s-au bucurat ca au avut ocazia sa stea la aceeasi masa cu autoritatile din Olt. Spera ca vor vedea cat mai multe locuri din judetul nostru, dar si din Romania, o tara pe care o considera atat de frumoasa. Dupa ce s-au fotografiat alaturi de reprezentatii Consiliului Judetean, oaspetii au mers sa viziteze Muzeul Judetean, Manastirea Clocociov si Muzeul Campiei Boianului de la Draganesti Olt.
Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 19:16
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Bautura care face minuni in corp. Scade colesterolul, curata ficatul si colonul
Bautura cea mai recomandata a diminetii. Este ideal sa incepi ziua astfel, nu cu cafea sau ceai. ...
Fata de 12 ani din Draganesti Olt, cautata de politisti dupa ce a disparut de acasa luni noaptea
O fata de 12 ani, din orasul Draganesti Olt, a disparut luni noaptea de la domiciliul sau si nu s-a ...
Ministrul Mediului la Slatina: "ALRO va fi o fabrica verde a viitorului"
ALRO a primit un sprijin substantial din partea statului, iar in viitor aceasta va fi o fabrica ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor