Mesterul care da viata lemnului si refuza sa abandoneze traditia: "Mai bine vinzi un kitsch decat un obiect de valoare, dar nu am avut interesul asta"

Sursa: Adevarul
Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 17:45
100 citiri
Este unul dintre putinii mesteri populari care dau forma lemnului asa cum o faceau stramosii, refuzand sa execute fanteziile cumparatorilor. Gheorghe Tanase, mesterul lemnului din Corbu, judetul Olt, isi vede de treaba asa cum a invatat de la oamenii care au vazut in el potentialul si l-au indrumat catre arta populara. Intre timp s-a perfectionat facand, fara metoda stiintifica neaparat, dar cu un zel deosebit, munca de cercetare in toata zona Olteniei si nu numai, aducand motivele populare de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.