Pacienti tinuti de mila in spitale, in lipsa serviciilor paliative. Medic: "Cand ne moare un pacient in sectie este ingrozitor pentru ceilalti"

Sursa: Adevarul
Marti, 20 Februarie 2018, ora 17:15
102 citiri
Dreptul la o moarte demna, statuat in legislatia specifica, e o gluma cand vorbim de pacientii aflati in stadii terminale, in lipsa centrelor de ingrjiri paliative, dar si a furnizorilor de astfel de servicii la domiciliu. Paliatia este un domeniu aproape necunoscut sectorului public de sanatate. Apartinatorii aud si ei, probabil, de posibilitatea ca un bolnav aflat in faza terminala a bolii (faza insotita, in cele mai multe cazuri, de dureri teribile in lipsa terapiei adecvate) sa primeasca ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.