Radiografii ascunse in vestiarele a trei medici ortopezi de la Spitalul Slatina. Este ancheta la unitatea medicala

   

Descoperirea a fost facuta in momentul in care unitatea medicala a primit o adresa oficiala din partea reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Olt de a le pune la dispozitie radiografii ale unor pacienti, ca urmare a anchetelor pe care politistii le fac in diferite dosare penale. Dorind sa dea curs solicitarii si sa raspunda in cel mai scurt timp, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina nu a putut face acest lucru, deoarece filmele radiologice nu s-au gasit. Atunci a fost desemnata o comisie numita de Catalin Rotea, managerul spitalului, si au inceput cautarile pe toata Sectia Ortopedie si Traumatologie, asa fiind gasite cele aproape 140 de radiografii ascunse in vestiarele a trei dintre cei sapte medici ortopezi care isi desfasoara activitatea pe aceasta sectie.
"Ca urmare a unor solicitari de la Inspectoratul de Politie Judetean Olt, a unor radiografii, a fost dispus un control pe Sectia de Ortopedie. S-a format o comisie, alcatuita din directorul medical, directorul administrativ si persoana de la Compartimentul Juridic, care a facut verificari pe sectie si s-au gasit in jur de 140 de radiografii in vestiarele a trei medici. Cazul merge mai departe, pentru a fi anchetat, la comisia de disciplina", a spus doctorul Florin Popa, loctiitorul directorului medical al Spitalului Slatina.

Potrivit unor informatii, o parte dintre radiografiile gasite in vestiarele medicilor ortopezi erau ale unor pacienti tratati de colegi de-ai lor, scopul acestora fiind probabil acela de a se santaja unii pe ceilalti. "Cazul este analizat si urmeaza a fi luate masurile necesare. Comisia de disciplina ii cerceteaza pe cei trei medici, motivul pentru care aceste radiografii erau inca in vestiare urmeaza a fi stabilit. In functie de concluzia anchetei pot fi adoptate masuri administrative, de la mustrare scrisa si avertisment pana la desfacerea contractului de munca", a adaugat medicul.

Politistii au deschis dosar penal

Si politistii fac o ancheta in acest caz. Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, a declarat ca s-a deschis un dosar penal in care se fac cercetari pentru furt, unul dintre medici reclamand ca din vestiarul sau i-au disparut bunuri. "La data de 12 martie am fost sesizati de catre un medic din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, despre faptul ca i-au fost sustrase bunuri din fisetul personal. Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt si efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt", a spus reprezentantul IPJ.
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 13:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Marius Oprescu si Emil Mot, alesi la conducerea PSD Olt
PSD Olt si-a ales joi o noua conducere, in cadrul unei conferinte la care au luat parte presedintele ...
Fructe si legume delicioase care te-ar putea ucide
Fructele si legumele sunt delicioase si sanatoase, insa, in mod surprinzator, pot deveni letale daca ...
Jandarm de la Subunitatea Potcoava, mort in urma unui infarct
Dragos Usurelu, subofiter operativ principal in cadrul Subunitatii Potcoava a Jandarmeriei Olt, a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor