Rosii oltenesti, livrate cu succes in supermarketuri

   

Dupa mai multi ani in care a lucrat in strainatate, tanarul Ionut Radu a hotarat sa se intoarca acasa si sa investeasca in agricultura. Cu o strategie bine gandita, cu multa munca, dar si cu un mare ajutor din partea reprezentantilor Ministerului Agriculturii in teritoriu, fermierul livreaza deja cantitati importante de tomate catre supermarketuri.
A cultivat un hibrid agreat de client, iar pana in toamna productia sa de rosii va fi ambalata si livrata conform intelegerii. "Pretul oferit de lantul de magazine a fost de trei ori mai mare decat cel de pe piata neagra. Mai sunt multe de facut, lipseste logistica necesara sortarii si ambalarii mecanizata, masini de transport de o capacitate mai mare si focul cel mare al legumicultorilor - depozitul cu temperatura controlata. Cu ambitie, seriozitate si atitudine pozitiva toate se pot rezolva intr-un viitor apropiat", a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Si cooperativele din Vadastrita si Urzica livreaza, de cateva saptamani, rosii catre acelasi lant de magazine, iar legumicultorii spun ca sunt foarte multumiti de pretul pe care il primesc. In plus, ii asigura pe consumatori ca rosiile lor sunt gustoase si sanatoase.
Duminica, 16 Iunie 2019, ora 13:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Fereste-te de aceasta bancnota! E posibil sa fie teapa
BNR a dat publicitatii raportul anual al institutiei, din care aflam care este cea mai falsificata ...
Varianta Oituz, inchisa pentru modernizare inaintea Podului Olt
Varianta Oituz intra in reabilitare inaintea Podului Olt, anunta Primaria Slatina. Sunt trei firme ...
Lovitura pentru bugetari! Guvernul taie in carne vie
Lovitura pentru bugetari! Guvernul Dancila le taie o parte dintre sporuri. Sporurile de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor