Soferul baut care a ucis doi frati din Serbanesti, condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare

   

Marian Florin Dinescu, aflat in stare de arest preventiv, este acuzat de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Inculpatul a fost condamnat pentru prima fapta la 3 ani si 3 luni inchisoare, pentru cea de-a doua la 5 luni inchisoare, iar pentru ultima la 1 an si 4 luni inchisoare, toate pedepsele fiind cu executare.
"(...) Contopeste pedepsele aplicate inculpatului in cauza dedusa judecatii urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani si 3 luni inchisoare la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 7 luni, in total va executa 3 ani si 10 luni inchisoare in regim de detentie. (...) Interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a conduce orice categorie de autovehicule, pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate. (...) Interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a conduce orice categorie de autovehicule, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale. (...) Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului Dinescu Marian Florin perioada retinerii si arestarii preventive de la data de 17.12.2016 la zi. (...) Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare", se arata in solutia data de instanta. Totodata, magistratii Judecatoriei Slatina au mentinut masura arestului preventiv dispusa fata de inculpat si l-au obligat pe acesta la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 3.000 lei avansata in faza de urmarire penala.

Reaminitim ca accidentul de circulatie in urma caruia si-au pierdut viata cei doi copii, frate si sora, din comuna Serbanesti, a avut loc in seara zilei de 17 decembrie 2016, in jurul orei 16:30, pe Drumul Judetean 546 A, care tranziteaza localitatea. Pe langa adolescentii spulberati de masina condusa de Marian Florin Dinescu, in evenimentul rutier a mai fost ranita o tanara de 33 ani, tot din localitate. Fratii ucisi si tanara se deplasau pe marginea drumului in momentul in care au fost loviti in plin de soferul care se urcase baut la volan.

"Inculpatul Dinescu Marian Florin, in timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo, pe strada Dumitru Popovici,din comuna Serbanesti, judetul Olt, din directia Nicolae Titulescu catre Serbanesti, intr-o curba la stanga nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului, a parasit partial partea carosabila si le-a accidentat mortal pe persoanele vatamate T.L. de 16 ani si T.S.E. de 14 ani, care se deplasau in calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreapta a partii carosabile, in aceeasi directie, dupa care a parasit partea carosabila, accidentand-o si pe numita C.E., care a suferit o fractura a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool in aerul expirat si i-au fost recoltate mostre biologice de sange", se preciza intr-un comunicat remis la acea data de Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina.
Luni, 10 Iulie 2017, ora 23:59
Sursa: Eveniment de Olt

Articol citit de 96 ori


Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
DIICOT Olt are sef pentru urmatorii trei ani
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat in sedinta de marti, 22 ...
Politistii instituie zona de siguranta publica in cartierul Progresu' din Slatina
Statisticile politistilor olteni arata ca, in ultima vreme, in cartierul Progresu' din Slatina au ...
Drumul expres Craiova - Pitesti, foarte aproape de anulare
Drumul in cauza poate fi considerat studiu de caz pentru organizarea proasta a licitatiei unui ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor