Sutele de ii care se cos peste an la Cezieni vor fi jurizate pe banii Ministerului Culturii. "Lucrau la opait, nu aveau inca lampa cu petrol"

Sursa: Adevarul
Luni, 04 Iunie 2018, ora 18:22
90 citiri
Vestea ca intr-o localitate din Olt se cos anual sute de ii dupa modele vechi, iar de Dragaica acestea se premiaza, a atras in sfarsit atentia, iar in acest an, la Cezieni, "Sarbatoarea iilor" se organizeaza sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, cu o finantare consistenta. Sarbatoarea Iilor de la Cezieni, astazi organizata de primaria din localitate, cu sprijinul Centrului Judetean pentru Conservarea si promovarea Culturii Traditionale, are o vechime de aproape 100 de ani, desi ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.