Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.410 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

"Bat clopote de nunta la muzeu"

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:31

Muzeul National al Agriculturii prezinta:

Expozitie noua la muzeu

Expozitia "Bat clopote de nunta la muzeu" arata importanta ceremonialului nuntii la romani, dar mai presus de acesta, perioada de pregatire a acestui eveniment, evidentiind obiectele valoroase pe care muzeul le are in patrimoniu. Au fost valorificate, astfel, colectia de stergare, piese de port, lazi si clopote, precum si colectia de fotografii. Nu lipsesc textele frumoase din folclorul nostru romanesc. Centrul de atractie al

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Ziarul Ialomita ]

"Revolutie"

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:31

"Revolutie", din 14 iulie in librarii

Titlul original: Revolution

Traducere din franceza de Doru Mares

Anul aparitiei: 2017

Format: 130 x 200 mm, hardcover cu supracoperta

Emmanuel Macron, castigatorul alegerilor prezidentiale din Franta si omul nou al politicii europene, isi spune pentru prima data povestea, vorbind despre ideile care il inspira, despre viziunea sa legata de stat, cetateni, Uniunea Europeana, intr-o lume care se confrunta cu probleme comune - imigratia, locurile de munca,

Life Show / stiri Life Show1 vizite[ Ziarul Ialomita ]

APEL PENTRU UN CONGRES ANIVERSAR LA CHISINAU

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:31

Simpla enuntare a faptelor istorice ascunse pana acum si petrecute la 1917 in Chisinau si Tiraspol poate intoarce cu fata catre adevar o natiune tinuta in intuneric!

Sute de cadre didactice din R.Moldova (inclusiv raioanele nistrene), Romania, Ucraina si Serbia spera ca vor avea sprijinul autoritatilor de la Bucuresti si Chisinau in organizarea unui congres aniversar de amploare in perioada 1 - 13 august 2017. Iata doar cateva dintre evenimentele istorice aniversate, din pacate extrem de putin

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Bursele medicilor rezidenti vor fi platite in continuare la nivelul de 670 de lei lunar

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:30

Bursele pentru medicii rezidenti, in cuantum lunar de 670 lei, se vor plati in continuare, dupa ce guvernul a adoptat o ordonanta in sedinta de astazi.

Potrivit actului normativ care modifica Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, bursa de rezidentiat se acorda pana la data la care personalul respectiv beneficiaza de salariul de baza/solda de functie la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Modificari legislative privind acordare subventii pentru ucenicie la locul de munca

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:30

In data de 11.07.2017, a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr.164/2017 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.

Potrivit prevederilor actului normativ mentionat, au fost modificate cuantumurile subventiilor pe care angajatorii le primesc daca organizeaza ucenicie la locul de munca sau incheie un contract de stagiu cu absolventii de invatamant superior.

Astfel,

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Ajutor de minimis pentru crescatorii de ovine care comercializeaza lana

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:30

Crescatorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 lei/kg pentru lana comercializata, potrivit unei hotarari de guvern adoptata in sedinta de astazi.

Este vorba de o schema de ajutor de minimis care are o finantare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prevazute pe anul 2018.

Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Cosul pentru cereale

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 07:31

Cosul pentru cerealeMuzeul National al Agriculturii prezinta:

Cosul pentru cereale

Dupa recoltatul si treieratul cerealelor, pastrarea recoltei reprezinta o mare insemnatate pentru asigurarea resurselor de trai si asigurarea semintelor necesare semanatului. In aceste situatii, taranul a cautat intotdeauna sa aiba cele mai adecvate mijloace de depozitare si pastrare a recoltei. Unul dintre aceste mijloace de depozitare este cosul.

Cosurile pentru cereale erau confectionate din impletirea de nuiele, fixate uneori

Life Show / stiri Life Show9 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Filme la Casa de Cultura Municipala Slobozia

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 07:31

Filme la Casa de Cultura Municipala SloboziaSambata, 15 iulie

Ora 11.00: Sing (Totul pentru muzica), dublat in limba romana.

Ora 18.00: Light Out (Nu stinge lumina)

Cand a plecat de acasa, Rebecca a crezut ca a lasat in urma toate fricile din copilarie. Niciodata nu a reusit sa faca diferenta intre ce era real si ce nu atunci cand se stingea lumina... iar acum fratele ei mai mic, Martin, trece prin aceleasi momente de groaza care, odata, i-au amenintat si ei viata. O entitate demonica atasata in mod misterios de mama lor, a reaparut

Life Show / stiri Life Show10 vizite[ Ziarul Ialomita ]

O noua serie de studenti, la ADR Sud Muntenia pe perioada vacantei!

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 07:30

O noua serie de studenti, la ADR Sud Muntenia pe perioada vacantei!ADR Sud Muntenia a reluat programul destinat exclusiv studentilor, care doresc sa-si petreaca vacanta de vara intr-un mod activ, intr-un mediu de lucru performant, alaturi de noi, prin familiarizarea cu programele finantate de Uniunea Europeana.

In urma procesului de selectie si recrutare, cinci studenti au incheiat contracte de munca, pe perioada determinata, pana la finalizarea vacantei de vara.

Despre programul destinat exclusiv studentilor, direcorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Musat,

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Romania, campioana mondiala la fotbal, dupa ce a invins in finala echipa Angliei

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 07:30

Romania, campioana mondiala la fotbal, dupa ce a invins in finala echipa AnglieiIn acest week-end, echipa Romaniei a scris istorie in Brazilia, devenind campioana mondiala la cea de a doua editie a Neymar Jr's Five, cel mai mare campionat de fotbal 5-la-5.

Prietenie, mandrie si pasiune. Acestea au fost cele trei atribute care le-a adus echipei romanesti TAO United victoria in fata milioanelor de fani care au urmarit transmisiunea live de pe redbull.tv, dar si a superstarului brazilian Neymar Jr. si a lui Gabriel Jesus.

La acest final de saptamana, Neymar Jr. a fost gazda

Sport / stiri Sport9 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Bun venit la Clubul de vacanta!

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 07:32

Bun venit la Clubul de vacanta!A venit vacanta! Cu soare, cu veselie cu mult timp liber pentru toti copii! Si cat de frumos poate fi sa nu ai griji, sa te joci, sa te plimbi, sa povestesti, sa te regasesti sa contempli vacanta!

La Biblioteca Judeteana "Stefan Banulescu" s-a deschis Clubul de vacanta "Bibliovacanta incepe cu ... o Poveste!Este un proiect in colaborare cu voluntari si colaboratori ai bibliotecii, venind in ajutorul comunitatii locale pe parcursul vacantei de vara. Participantii vor petrece 2 ore , in zilele

Life Show / stiri Life Show11 vizite[ Ziarul Ialomita ]

POMPELE DE STINS INCENDII

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 07:31

POMPELE DE STINS INCENDIIMuzeul National al Agriculturii prezinta:

POMPELE DE STINS INCENDII

Primele forme de organizare a luptei cu focul au aparut inca din antichitate, in orasele Imperiului Roman functionand cohorte de vigiles insarcinate cu supravegherea modului in care era folosit focul si cu interventia in caz de incendiu. Evul Mediu european, cu cetatile si orasele sale aglomerate si majoritatea cladirilor din lemn, a consacrat echipele de interventie, organizate in bresle, care actionau cu mijloace de

Life Show / stiri Life Show8 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Filme la Casa de Cultura a Municipiului Slobozia

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 07:31

Filme la Casa de Cultura a Municipiului SloboziaSambata 8 iulie

Ora 11: Frozen - Regatul de Gheata (dublat in limba romana)

Ora 18: Light Out - Nu stinge

Life Show / stiri Life Show11 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Compensatii financiare pentru proprietarii de padure din zonele protejate

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 07:30

Proprietarii care detin suprafete de padure situate in zone protejate, unde exista restrictii in recoltarea lemnului, vor primi compensatii financiare. Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, o Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare, utilizare si control al compensatiilor reprezentand contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recolteaza datorita functiilor de protectie stabilite prin amenajamente silvice care determina restrictii in recoltarea de masa lemnoasa.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Ziarul Ialomita ]

MASINA DE FRIZERIE MANUALA

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 07:31

MASINA DE FRIZERIE MANUALAMuzeul National al Agriculturii prezinta:

MASINA DE FRIZERIE MANUALA

Frizeriile de altadata au ramas si vor ramane in amintirile celor mai in varsta. Ele sunt o sursa de povesti mai mult sau mai putin adevarate despre "alte vremuri", cand timpul nu era socotit atat de exact. In schimb, conversatia era la rang de arta si unde ar fi putut fi locul cel mai potrivit in care, pe langa ajustarea podoabei capilare sau un barbierit proaspat, te puteai intretine pe diverse subiecte de interes general

Life Show / stiri Life Show14 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Filme la Casa de Cultura Municipala Slobozia

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 07:31

Filme la Casa de Cultura Municipala SloboziaSambata, 1 Iulie

Ora 11: Cu totii la surf 2: Mania valurilor (dublat in limba romana)

Ora 17: Exorcizarea lui Molly Harley

Molly Hartley a crescut, iar spiritul demonic traieste in ea, in aceasta continuare care duce teroarea la un alt nivel. La 6 ani dupa absolvirea liceului si dupa descoperirea ca in urma unui pact secret sufletul ei apartine diavolului - Molly este suspecta de crima si inchisa intr-un spital de psihiatrie, unde provoaca mari probleme pacientilor si personalului. Singura

Life Show / stiri Life Show10 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Te Deum Laudamus - editia a XIV-a

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 07:30

Te Deum Laudamus - editia a XIV-aIn data de 27 iunie 2017, Biroul de Asistenta Sociala din cadrul Protopopiatului Urziceni a organizat cea de a XIV-a editie a concursului Te Deum Laudamus.

Evenimentul s-a adresat exclusiv copiilor ce alcatuiesc grupurile de cateheza ale parohiilor arondate si a avut loc in sala de activitati a Protopopiatului Urziceni.

La cele trei sectiuni ale concursului (cunostinte religioase, cantari religioase si pictura religioasa) au participat copii de la urmatoarele parohii: Valea Macrisului,

Life Show / stiri Life Show9 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Rata somajului mai 2017

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 07:30

La sfarsitul lunii mai 2017, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita se aflau inregistrati un numar de 6248 someri, din care 824 someri indemnizati, respectiv 5424 someri neindemnizati.

Din numarul total de someri aflati in

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Ferme, mosii, personalitati ale agriculturii romanesti (I)

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:31

Ferme, mosii, personalitati ale agriculturii romanesti (I)Muzeul National al Agriculturii prezinta:

Ferme, mosii, personalitati ale agriculturii romanesti (I)

Ferma model Perieti. Aureliu Popescu. Numita cea mai mare ferma producatoare de seminte pentru legume si flori din sud-estul Europei, Ferma Model de la Perieti, judetul Ialomita, a fost infiintata de Aureliu Popescu - licentiat la Scoala de Studii Economice din Londra (1923), bursier, pana in 1929, al Fundatiei Rockefeller la Universitatea Columbia, din S.U.A. In calatoriile sale, Aureliu

Life Show / stiri Life Show18 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Muzeul National al Agriculturii la a noua participare la Festivalul Vlasiei

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:31

Muzeul National al Agriculturii a fost prezent duminica, 18 iunie 2017, la cea de-a noua editie a ,,Festivalului Vlasiei", organizat de Primaria comunei Moara Vlasiei, tematica din acest an fiind epoca medievala. Astfel ca si participarea muzeului nostru s-a incadrat atmosferei, oferind publicului vizitator expozitia "Agricultura medievala", in care au fost expuse obiecte muzeale arhaice, de care s-au folosit stramosii nostri pentru cultivarea pamantului si obtinerea hranei, si

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Filme la Casa de Cultura Slobozia

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:31

Sambata 24 Iunie

Ora 11: Vaiana - animatie (dublat in limba romana)

Ora 17: The Conjuring 2 (Traind printre demoni

Life Show / stiri Life Show8 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Termen depunere 27 iunie la Finantele Publice

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:31

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere si cei care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit, ca au obligatia sa efectueze plati anticipate in contul impozitului pe

Life Show / stiri Actualitate6 vizite[ Ziarul Ialomita ]

COMUNICAT DE PRESA Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:31

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor interesati ca, luni, 26 iunie 2017, inclusiv, este ultima zi in care se pot depune la administratiile financiare teritoriale, urmatoarele declaratii:

- formularul 087 "Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori" de catre persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale cu sediul activitatii economice in Romania,

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Rata somajului mai 2017

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:31

La sfarsitul lunii mai 2017, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita se aflau inregistrati un numar de 6248 someri, din care 824 someri indemnizati, respectiv 5424 someri neindemnizati.

Din numarul total de someri aflati in

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Cupa Romaniei (faza judeteana): Unirea Slobozia (L5) - Baraganul Ciulnita (L4) 3-2

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:30

Duminica dupa amiaza, pe Stadionul Municipal din Slobozia s-a disputat finala Cupei Romaniei la Fotbal, faza judeteana, intre Unirea Slobozia (Liga 5) si Baraganul Ciulnita (Liga 4). La pauza Unirea Slobozia a condus cu 2-1, imediat dupa pauza a mai inscris o data, cu cinci minute inainte de epuizarea timpului

Sport / stiri Sport5 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Campioana judetului Buzau, un metal prea greu de strapuns de CS Amara

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:30

Cum anticipam, meci greu in barajul de promovare in Liga 3 pentru campionana judetulu Ialomita, CS Amara. Spuneam ca Metalul Buzau este o nuca tare pentru jucatorii nostri. Sambata, de la ora 18, pe stadionul din Amara, s-a dovedit a fi mai mult decat atat, s-a dovedit a fi nu o nuca tare, ci un ... metal greu de strapuns. In fata unor suporteri

Sport / stiri Sport8 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Unirea Scanteia si FC Urziceni promoveaza in Liga 4, Recolta Barcanesti si Vointa Maia retrogradeaza in Liga 5

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 07:30

Duminica dimineata, echipele din Liga 5 judeteana si-au tras partea leului in disputele cu echipele din Liga 4. Pe stadioanele din Reviga si Axintele s-au disputat meciurile de baraj pentru promovare/mentinere in Liga 4. S-au inregistrat

Sport / stiri Sport5 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Marian Neacsu, alaturi de majoritatea covarsitoare a presedintilor filialelor PSD din tara: "Sorin Grindeanu si Victor Ponta nu reprezinta partidul in tentativa de preluare prin forta a puterii executive a statului"

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 23:30

DECLARAEsIE DE PRESA

Toate organizatiile PSD din tara au votat azi o Declaratie comuna prin care se desolidarizeaza de lovitura de stat de la Palatul Victoria. Exceptie fac doar doua filiale, cea din Timis, presedinte Sorin Grindeanu, si cea din Caras-Severin, pentru ca nu s-a intrunit, inca, in forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece presedintele Ioan Mocioalca nu a fost in judet.

In rest, majoritatea covarsitoare a filialelor PSD condamna categoric tentativa ilegala si

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Ziarul Ialomita ]

Festivalul judetean de folclor "Zarzarica, zarzarea"

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 07:32

Festivalul judetean de folclor "Zarzarica, zarzarea" (organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ialomita) si-a incheiat vineri, 9 iunie 2017, cea de-a XXV-a editie, printr-un spectacol-concurs desfasurat pe scena Caminului Cultural din comuna Gheorghe Doja.

Jurizarea s-a facut pe cele cinci sectiuni ale festivalului: solisti vocali, sectiune instrumentala, grupuri vocale, dansuri populare, grupuri folclorice traditionale si ansambluri folclorice,

Life Show / stiri Life Show11 vizite[ Ziarul Ialomita ]

IE CU MARGELE

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 07:32

Muzeul National al Agriculturii prezinta:

IE CU MARGELE

Piesa textila din acest articol este o camasa specifica portului popular femeiesc din zona Suceava. Ea a fost donata de domnul Florian Esanu, din Bucuresti. Provenienta piesei este localitatea Fetesti, judetul Suceava, piesa fiind mostenita de la bunica sotiei, Domnica. Ea dateaza de la jumatatea secolului al XIX-lea.

Materialele folosite la confectionarea iei au fost: panza alba de bumbac, ata alba de cusut, margele de sticla, sferice,

Life Show / stiri Life Show2 vizite[ Ziarul Ialomita ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
108 km/h - rezultate
40 de solicitari la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita in urma fenomenelor ...
Trofeului Tineretii de la Amara implineste anul acesta 50 de ani
Festivalul si Concursul National de Muzica Usoara Romaneasca de la Amara implineste 50 de ani de la ...
5 persoane au fost ranite intr-un accident rutier. In zona traficul este blocat
La aceasta ora, pe DN2A, intre localitatile Movilita si Cosereni, circulatia este blocata din cauza ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor