Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.298 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Premierul Viorica Dancila isi cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni televizate

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 10:38

Premierul Viorica Dancila isi cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni televizatePremierul Viorica Dancila isi cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni televizate si precizeaza ca prin comparatia facuta nu a dorit sa aduca jigniri persoanelor cu tulburari din spectrul autismului.

"Imi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilitati, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija si de sustinerea noastra. Avem datoria sa dovedim intelegere si umanitate, sa le respectam drepturile, sa le aparam demnitatea", a afirmat prim-ministrul Dancila.

Seful Executivului subliniaza ca doar printr-o atentie constanta acordata persoanelor cu dizabilitati putem contribui la integrarea acestora in societate si punerea in valoarea a calitatilor lor. "M-am implicat activ in tot ceea ce inseamna promovarea si apararea drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Ca prim-ministru, voi folosi toate parghiile legale pentru a pune in practica, in cel mai scurt timp, masuri active destinate rezolvarii dificultatilor pe care le intampina semenii nostri", a subliniat Viorica Dancila.

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Gura Ialomitei ]

Laurentiu Sonchereche, viceprimarul Fetestiului: "oamenii vor, in primul rand, strazi circulabile, vor gaze si in celelalte cartiere in afara de Fetesti-Gara, si asta incercam sa rezolvam"

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 01:44

A preluat mandatul de viceprimar al municipiului Fetesti in octombrie anul trecut, dupa vacantarea postului, urmare a demisiei fostului viceprimar Silica Tudor. Iar pentru Laurentiu Sonchereche, aceasta pare provocarea carierei, in contextul in care Fetestiul pare, la primul contact, un oras incremenit in timp si spatiu. Ceea ce nu-l impiedica pe tanarul viceprimar sa-si doreasca mai mult si mai bine pentru concitadinii sai. Si sa actioneze in consecinta...

Laurentiu Sonchereche: ,,Nu e o noutate, toata lumea stie, sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le schimbam, orasul arata asa cum arata, tocmai de aceea administratia locala incearca sa gaseasca toate modalitatile de finantare pentru punerea in practica a proiectelor ce pot contribui, in primul rand, la dezvoltarea infrastructurii. Pentru ca, in primul rand, fie ca vrem sa recunoastem, fie ca nu, municipiul Fetesti se confrunta cu foarte mari probleme la acest capitol".

Reporter: "Aspect surprinzator de neplacut pentru al doilea oras, ca marime, al judetului"...

Laurentiu Sonchereche: "Da, intr-adevar, pe de alta parte, trebuie sa tinem cont ca Fetestiul are o retea stradala cu o lungime de 153 de kilometri, cat Slobozia si Urziceniul la un loc. Oamenii vor, in primul rand, strazi circulabile, vor gaze si in celelalte cartiere in afara de Fetesti-Gara, si asta incercam sa rezolvam cu celeritate.

Concret, daca e sa ma refer numai la intervalul de timp scurs de la preluarea mandatului de viceprimar, pot sa spun ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

APEL DE SELECEsIE SIMPLIFICAT, MASURA M5/6A: "Crearea de noi activitati ne-agricole in teritoriul GAL Danubius Ialomita-Braila"

Marti, 13 Februarie 2018, ora 21:21

APEL DE SELECEsIE SIMPLIFICAT, MASURA M5/6A: "Crearea de noi activitati ne-agricole in teritoriul GAL Danubius Ialomita-Braila"Sesiunea 1/2018

- Data lansarii apelului de selectie - 09.02.2018;

- Masura lansata prin prezentul apel de selectie este Masura M5/6A "Crearea de noi activitati ne-agricole in teritoriul GAL Danubius Ialomita-Braila".

Categoriile de beneficiari eligibili:

- Persoana fizica autorizata aEuroinfiintata in baza OUG nr. 44/ 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile sicompletarile ulterioare;

- Intreprindere individuala infiintata in baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificarile si completarile ulterioare;

- Intreprindere familiala infiintata in baza OUG nr. 44/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare;

- Societate in nume colectiv - SNC aEuro infiintata in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- Societate in comandita simpla - SCS aEuro infiintata in baza Legii nr. 31/1990, republicata cu modificarile si completarile ulterioare);

- Societate pe actiuni - SA aEuro infiintata in baza Legii nr. 31/ 1990, republicata cu modificarile si completarile ulterioare;

- Societate in comandita pe actiuni - SCA infiintata in baza Legii nr. 31/1990, republicata cu modificarile si completarile ulterioare;

- Societate cu raspundere limitata - SRL infiintata in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- Societate comerciala cu capital privat infiintata in baza Legii nr. ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Gura Ialomitei ]

Guvernul a introdus Ordinul de protectie provizoriu, prin care politistii pot inlatura de indata agresorul din domiciliu

Marti, 13 Februarie 2018, ora 16:44

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie, fiind introduse noi masuri pentru protejarea imediata a victimei si inlaturarea agresorului.

Documentul aprobat de Guvern reglementeaza Ordinul de protectie provizoriu (OPP), un instrument in materie administrativa, care ii va permite politistului sa intervina rapid in situatiile de pericol iminent pentru sanatate si securitatea victimei violentei domestice si sa inlature de indata agresorul din domiciliu.

Ordinul de protectie provizoriu este diferit de Ordinul de protectie (OP), care este deja reglementat prin lege din anul 2012. Practic, Ordinul de protectie provizoriu este un instrument complementar Ordinului de protectie, care se emite de catre politist, de indata, cu caracter executoriu, fara termen si fara somatie, avand valabilitate de 5 zile, cu posibilitate de prelungire pana la emiterea Ordinului de protectie.

Dupa ce politistul va emite OPP, documentul va fi confirmat de catre procuror, pe baza declaratilor si a probelor stranse de catre politist. Ulterior, procurorul va avea obligatia sa transmita OPP impreuna cu toate dovezile existente la dosar catre judecator, iar acesta se va pronunta prin emiterea unui OP.

Prin actuala reglementare, politistul va avea dreptul si obligatia sa se deplaseze la domiciliul victimei, sa intre in domiciliu, chiar si cu forta, si sa emita un OPP prin care sa inlature de indata ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Gura Ialomitei ]

Guvernul a aprobat OUG privind masuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariati

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 10:06

Guvernul a aprobat OUG privind masuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariatiGuvernul a aprobat in sedinta de joi ordonanta de urgenta privind masuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariati, angajati din IT, cercetare-dezvoltare si inovare, sezonieri, salariatii cu dizabilitati incadrati cu handicap grav, dar si angajatii part-time, a anuntat Nelu Barbu, purtator de cuvant al Executivului.

"Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Guvernului Romaniei a fost introdusa si adoptata o ordonanta de urgenta privind masuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariati. (...) Este vorba despre angajati din patru domenii, patru categorii: domeniile IT, care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, cei care lucreaza in cercetare - dezvoltare, inovare, cei care desfasoara activitati cu caracter sezonier, precum si salariatii care sunt incadrati cu handicap grav sau accentuat.

Masura se aplica pentru veniturile obtinute in anul 2018 si asigura acelasi nivel al veniturilor din salarii si asimilate salariilor realizate in anul 2017, astfel incat angajatorii acestora sa nu fie obligati la un efort financiar suplimentar", a precizat Nelu Barbu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, la finalul sedintei de Guvern.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deputatul Stefan Musoiu - noul presedinte al Consiliului National al PES activists Romania

Marti, 06 Februarie 2018, ora 11:35

Deputatul Stefan Musoiu - noul presedinte al Consiliului National al PES activists RomaniaIn perioada 2-4 februarie, la Brasov, s-au desfasurat lucrarile Adunarii Generale a PES activists Romania, structura a Partidului Social Democrat responsabila de afacerile europene, pentru a discuta despre agenda organizatiei in anul 2018.

In cadrul acestei intalniri au fost organizate alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului National al PES activists Romania, in urma carora deputatul Stefan Musoiu a obtinut majoritatea voturilor exprimate.

Programul de candidatura, sustinut in fata Adunarii Generale, cuprinde o serie de actiuni menite sa promoveze activitatea PES activists Romania, atat pe plan national, cat si pe plan international, printr-o abordare care sa tina cont de cei mai relevanti factori din politica interna si externa, un rol deosebit avandu-l exercitarea de catre tara noastra a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in primul semestru din 2019, dar si alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a anului viitor.

Stefan Musoiu a accentuat

Victor Negrescu, presedintele-coordonator al PES activists Romania:

In incheiere, deputatul Stefan Musoiu s-a angajat sa sustina si sa propuna, pe toata perioada mandatului, actiuni care sa reflecte obiectivele PES activists Romania si si-a manifestat increderea ca, prin constientizarea si implicarea cat mai activa a cetatenilor, acestea vor avea efecte adecvate atat pe plan politic cat si social.

Discutiile s-au concentrat pe actiunile pe care structura le pregateste in vederea cresterii informarii in ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Gura Ialomitei ]

Liviu Cazan: "nu e vorba despre un miracol ci despre intrarea in normalitate"

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 22:59

Liviu Cazan: "nu e vorba despre un miracol ci despre intrarea in normalitate"Cu pasi mici, dar siguri, la Primaria Urziceni se instaleaza normalitatea administrativa in interesul cetatenilor!

Viceprimarul Liviu Cazan este increzator ca, prin respectarea cadrului legal si o implicare reala fata de doleantele locuitorilor municipiului, autoritatea locala poate sa performeze. Chiar daca 2017 a fost un an dificil, demersurile facute pentru buna functionare a serviciilor Primariei, in cuplaj cu Consiliul Local, au condus la rezolvarea unor probleme importante pentru comunitate: cainii vagabonzi si gunoaiele aruncate la intamplare.

L. C: Putea fi mai bun, e adevarat, pentru ca intotdeauna este loc de mai bine. Insa putem nota cateva reusite importante: pentru prima oara s-au luat masurile legale impotriva cainilor fara stapan. Tot in premiera, s-a iesit din birouri! Alaturi de responsabilii din cadrul biroului ,,Investitii" am verificat, efectiv, lucrarile care se executa si la fiecare neconformitate constatata, fata de proiect, am notificat dirigintele de santier si executantul, astfel incat pot sa-i asigur pe locuitorii municipiului ca astazi lucrarile se executa la standardul propus. In plus, si e foarte important de evidentiat acest lucru, s-a reusit ca, la Urziceni, Consiliul Local sa nu mai fie un subsidiar fata de aparatul Primarului, asa cum a fost pana acum, ci o autoritate locala care are pentru prima data un aparat de specialitate si niste reguli clare in ceea ce priveste solicitarile adresate Consiliului. De asemenea, si in ceea ce priveste ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Gura Ialomitei ]

Struti australieni si capre spaniole, intr-o ferma din Ialomita

Joi, 01 Februarie 2018, ora 00:12

Struti australieni si capre spaniole, intr-o ferma din IalomitaPasionat de animale si pasari exotice, un bucurestean s-a retras la tara, in Ialomita, unde creste struti australieni, pauni, capre spaniole si mistreti. Ferma consuma zeci de tone de porumb boabe si mii de baloti de lucerna intr-o iarna, dar satisfactia traiului in comuniune cu natura compenseaza toate eforturile financiare si fizice.

Fermierul excentric se numeste George Drideanu, are 69 de ani si si-a dedicat viata pasarilor si animalelor din ferma odata cu iesirea la pensie:

Cei 4 struti Emu sunt trei femele si un mascul, situatie nu prea fericita pentru inmultire: "Am comandat doua perechi, dar m-au pacalit si acum masculul este cam alergat de femele. Sunt diferiti de strutii africani, care sunt mai mari, pana la 120 kg, si mai agresivi. Acestia sunt docili si se fac de 60, cel mult 80 de kg. Ouale sunt de culoare albastrui si cantaresc cam un kg."

Mandru este George Drideanu si de colectia de porci mistreti, peste 20 la numar, toti crotaliati:

Paunii sunt si ei printre preferati, dar selectia naturala isi spune cuvantul in ferma:

Cat despre capritele spaniole, turma numara 50 de capete:

La ferma sa, George Drideanu lucreaza in majoritatea timpului singur, si doar la nevoie apeleaza la serviciile unui om de incredere. Paradisul barbatului este si locul de joaca preferat al nepotilor, dar si o atractie pentru crescatorii de animale din zona, curiosi sa vada rasele excentrice pe care acesta le creste.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Gura Ialomitei ]

Ialomiteanul Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a reprezentat Romania prin participarea la doua proiecte cu implicare europeana

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 23:44

Ialomiteanul Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a reprezentat Romania prin participarea la doua proiecte cu implicare europeanaSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Dan Octavian Alexandrescu, a reprezentat Romania prin participarea la doua proiecte importante cu implicare europeana, care au ca scop dezvoltarea serviciilor medicale si a cresterii accesului pacientilor romani la terapii inovatoare.

Un prim astfel de proiect la care Romania colaboreaza cu Spania, Portugalia, Italia, Malta, Grecia, Cipru si Irlanda este "Declaratia de la Valletta", care se afla la a 3-a reuniune ministeriala, organizata la Madrid de catre Ministerul Sanatatii, Serviciilor Sociale si Egalitatii din Spania. Totodata a avut loc si prima intalnire a Comitetului Tehnic Valletta in care Romania este prezenta.

Inca de anul trecut Romania s-a alaturat mai multor tari europene pentru a identifica la nivelul Uniunii Europene cele mai bune practici de negociere si achizitie de medicamente, prin schimb de informatii si experienta, cu scopul de a asigura pacientilor romani accesul la medicamente si terapii inovatoare, aceasta fiind tema principala despre care s-a discutat atat cu ministrul spaniol, Dolors Montserrat, cat si cu ceilalti ministri si secretari de stat participanti la intalnire.

Al doilea proiect al Romaniei este realizarea unui Acord bilateral de colaborare cu Spania in domeniul medical. In acest context, pe 29 ianuarie, Dan Octavian Alexandrescu a condus delegatia romana la o intalnire bilaterala cu reprezentantii Ministerului Sanatatii din Spania, in frunte cu secretarul general, Javier Castrodeza.

Dan ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Gura Ialomitei ]

A inceput perioada de inscriere a studentilor care doresc sa aplice pentru un job de vara in Germania!

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 01:26

A inceput perioada de inscriere a studentilor care doresc sa aplice pentru un job de vara in Germania!In perioada urmatoare, studentii care doresc sa aplice pentru un job in vacanta de vara a anului 2018 (minim 2 luni) in Germania, se pot inregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca/ respectiv Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti.

Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi in domeniul hotelier - gastronomic, E

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Gura Ialomitei ]

Presedintele si parlamentarii PSD Ialomita au semnat petitia pentru construirea Spitalului Metropolitan

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 16:42

Presedintele si parlamentarii PSD Ialomita au semnat petitia pentru construirea Spitalului MetropolitanPresedintele PSD Ialomita, Marian Neacsu, se alatura demersului primarului general al capitalei, care, in urma respingerii in sedinta de Consiliu General de catre consilierii PNL si USR a proiectului construirii Spitalului Metropolitan, a initiat o petitie pe platforma www.petitieonline.com, prin care se cere sprijinul societatii civile pentru demararea primei etape a acestui proiect atat de necesar cetatenilor si care cuprinde inclusiv construirea cladirii pentru Universitatea de Medicina si Farmacie, precum si campusul pentru studentii medicinisti si rezidenti.

, spune liderul social democrat pe pagina sa de socializare.

Lui Marian Neacsu i s-au alaturat pana in acest moment deputatii ialomiteni Andrei Pop si Stefan Musoiu, medicul Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, tineri social-democrati precum si alti slobozeni constienti de importanta unui asemenea spital in apropierea judetului nostru.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Gura Ialomitei ]

Contraventii si sanctiuni

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 20:07

Contraventii si sanctiuniPolitistii au depistat un barbat de 29 de ani, din localitatea Scanteia, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Mihail Kogalniceanu, desi anterior consumase bauturi alcoolice.

In urma testarii cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta refuzand transportul la cea mai apropiata unitate spitaliceasca in vederea recoltarii de probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

In cauza, politistii au intocmit dosar penal.

Ieri, politistii au aplicat peste 100 de sanctiuni contraventionale, iar in urma actiunilor si interventiilor efectuate au constatat 9 infractiuni. Acestia au intervenit la 31 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

La data de 22 ianuarie a.c., aproape 200 de politisti au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice.

Pe timpul activitatilor desfasurate, oamenii legii au intervenit la 31 de evenimente, dintre care 30 au fost sesizate prin 112, fiind constatate 9 infractiuni.

Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 109 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 34.000 de lei.

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita.

Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie, pe parcursul acestora fiind retinute 3 permise de conducere si retrase 2 certificate de ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]

Dezbatere publica la Fetesti pentru extinderea si dotarea ambulatoriului spitalului municipal

Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 00:38

Dezbatere publica la Fetesti pentru extinderea si dotarea ambulatoriului spitalului municipalAstazi la Fetesti a avut loc o dezbatere publica pentru "Extinderea si dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului din structura Spitalului municipal Anghel Saligny", proiect propus spre finantare POR 2014-2020 - Axa prioritara 8: Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale.

Dezbaterea a beneficiat de prezenta secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Dan Octavian Alexandrescu, la eveniment participand si vicepresedintele Consiliului Judetean Ialomita, Catalin Grigore, deputatul Stefan Musoiu si senatorul Marian Pavel.

Dialogul dintre cadrele medicale si oficialitati a avut loc la Spitalul Municipal, fiind coordonat de primarul municipiului Fetesti, Sorin Gafitoi si viceprimarul Laurentiu Sonchereche

Proiectul vizeaza extinderea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Anghel Saligny - Fetesti si dotarea acestuia cu echipamente performante, conducand astfel la diversificarea si imbunatatirea calitatii serviciilor medicale, precum si la cresterea calitatii vietii printr-o valorificare superioara a asistentei medicale ambulatorii.

Prin implementarea acestui proiect se urmareste realizarea conditiilor normale de desfasurare a actului medical, crearea de spatii necesare, in conformitate cu prevederile Ordinului 914/2006 al ministrului sanatatii cu modificarile conform Ordinului nr.1096/2016.

In prezent, spatiile actuale sunt insuficiente atat pentru desfasurarea actului medical cat si pentru desfasurarea activitatilor conexe actului medical, ceea ce ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deputat Andrei Pop - interviu la un an de la intrarea in parlament

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 11:36

Deputat Andrei Pop - interviu la un an de la intrarea in parlamentPentru mine a fost un nou inceput in alta zona de activitate, in care m-am luptat nu neaparat sa-mi impun, cat mai degraba sa-mi adaptez modul eficient de lucru cu care am fost obisnuit in mediul privat, sa vin cu modificari acolo unde eu am crezut de cuviinta, modificari care au fost imbratisate si de alegatori dar si de colegii de partid. Tocmai de aceea am avut si o structura diferita chiar la nivel national, unde am avut aproape 40 de tineri si aproape 80% parlamentari noi. Este clar ca P.S.D. s-a raliat la o dorinta a electoratului, aceea de a restructura clasa politica, de a veni cu figuri noi, cu idei noi. Pentru mine personal a fost un an agitat, in care am incercat sa ma adaptez mecanismelor parlamentare, sa invat Regulamentul Camerei Deputatilor, sa invat sa-mi promovez ideile si un an in care am incercat sa fiu aproape de alegatori. A fost un an in care eu cred ca am reusit sa fiu aproape de alegatori, poate nu atat de mult cat mi-as fi dorit, un an in care am luptat pentru promovarea ideilor cu care am mers in campania electorala, lucru de care ma declar partial satisfacut.

Da, a fost un an al reformelor. Programul de guvernare si masurile propuse de P.S.D. nu au fost unele care, la momentul ulterior alegerilor, sa presupuna o continuitate. Era clar ca lucrurile nu mai functioneaza asa cum ar fi trebuit, nici din punct de vedere constitutional si nici in plan economic. Dorinta Partidului Social Democrat a fost exprimata clar printr-un slogan simplu: ,,Mai multi ...

Life Show / stiri Actualitate17 vizite[ Gura Ialomitei ]

Sange in alcool

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 11:00

Sange in alcoolDoi barbati de 33, respectiv 68 de ani, din comuna Adancata si municipiul Urziceni, au fost depistati in timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii cu aparatul etilotest Drager au rezultat valorile de 0,62 , respectiv 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior, acestia fiind transportati la cele mai apropiate unitati spitalicesti in vederea recoltarii de probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

In ambele cazuri, politistii au intocmit dosare penale.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Gura Ialomitei ]

Vicepremierul Paul Stanescu, discutii cu delegatia oficiala si economica din Japonia, pe tema dezvoltarii cooperarii bilaterale

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 16:50

Vicepremierul Paul Stanescu, discutii cu delegatia oficiala si economica din Japonia, pe tema dezvoltarii cooperarii bilateraleViceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a discutat astazi, la Palatul Victoria, cu delegatia oficiala si economica din Japonia condusa de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, seful misiunii economice. Agenda intalnirii a vizat dezvoltarea relatiilor romano-nipone si cooperarea bilaterala sectoriala, preponderent economica, inclusiv in contextul finalizarii Acordului de parteneriat extins de colaborare dintre Japonia si Uniunea Europeana.

Din partea Guvernului Romaniei, la intalnire au participat, de asemenea, ministrul economiei, Gheorghe Simon, ministrul energiei, Toma-Florin Petcu, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, Ilan Laufer, ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, si secretarii de stat Ramona Lohan, Florin Vodita si Gabriel Andronache.

"Aprofundarea relatiilor romano-nipone reprezinta o prioritate a componentei de politica externa din Programul de Guvernare, pe care ne dorim sa o promovam cu eficienta si va ramane un obiectiv constant al Romaniei indiferent de formula de guvernare de la Bucuresti", a declarat vicepremierul Paul Stanescu, amintind faptul ca Japonia este unul dintre principalii parteneri economici din Asia ai Romaniei.

Mai mult de 70 de companii japoneze sunt deja prezente in Romania, asigurand circa 40.000 de locuri de munca in domenii economice importante precum infrastructura, energie, componente auto, ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Gura Ialomitei ]

Ziua Culturii Nationale la Muzeul Judetean Ialomita

Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 00:19

Ziua Culturii Nationale la Muzeul Judetean IalomitaLuni, 15 ianuarie 2018, cu ocazia ZILEI CULTURII NAEsIONALE, Muzeul Judetean Ialomita demareaza ciclul de conferinte CULTURA SI DIPLOMAEsIA. ELEMENTELE DE FOREsA ALE UNEI EsARI MICI.

Activitatea culturala se inscrie in programul evenimentelor culturale dedicate sarbatoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918 si va avea loc la sediul Muzeului Judetean Ialomita din Slobozia, Bd. Matei Basarab nr. 30.

Ciclul de conferinte se va desfasura dupa urmatorul calendar: prima etapa in perioada ianuarie-iunie, iar cea de-a doua in lunile octombrie-decembrie ale anului 2018.

Istoricii care vor participa la conferinte vor dezbate subiecte precum: relatiile internationale de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, politica interna si externa a Romaniei la inceputul epocii contemporane, Casa Regala si rolul acesteia in desavarsirea statului national roman, Marea Unire, Primul Razboi Mondial etc.

Invitatii primei editii - istoricul Georgeta Filitti si antropologul Irina Riscutia vor sustine prelegeri pe tema manifestarii culturale.

De-a lungul timpului, ambele personalitati si-au adus contributia in domeniul culturii nationale nu doar prin sustinerea cunoasterii si promovarii valorilor culturale si istorice romanesti, ci si spijinind dezvoltarea Muzeului Judetean Ialomita. Contributia istoricului Georgeta Filitti s-a materializat prin importante donatii istorice si de arta, dar si printr-o fructuoasa colaborare editoriala si culturala. Numele antropologilor ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Gura Ialomitei ]

Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din municipiul Slobozia si-a sarbatorit hramul de iarna

Duminica, 07 Ianuarie 2018, ora 23:07

Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din municipiul Slobozia si-a sarbatorit hramul de iarnaDuminica, 7 ianuarie 2018, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului, Biserica cu hramul "Sfantul Ioan Botezatorul" din municipiul Slobozia si-a sarbatorit patronul spiritual. Cu acest prilej Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca.

Sub protia Preasfintiei Sale au slujit preacucernicii parinti consilieri Daniel - Florin Enascu, Florin Ionescu, Ioan - Florin Simion si Nicusor - Silviu Dascalu, preacucernicul parinte Ionut Butu, Protopop de Slobozia, preoti si diaconi.

Corul mixt al parohiei a dat raspunsurile la Sfanta Liturghie reusind sa inmulteasca rugaciunea in comuniune prin cantarea armonizata.

Impreuna cu multimea de credinciosi, autoritati centrale, judetene si locale au fost impreuna rugatori in comuniune cu soborul de slujitori.

In cuvantul de invatatura adresat numerosilor credinciosi prezenti, Preasfintia Sa a evidentiat viata si lucrarea profetica a Sfantului Ioan Botezatorul, ultimul si cel mai mare profet al Vechiului Testament, cel care L-a aratat lumii pe Mantuitorul: "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatele lumii".

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Gura Ialomitei ]

Depasiri la reziduuri din pesticide la fructe si legume importate din Turcia

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 01:17

Depasiri la reziduuri din pesticide la fructe si legume importate din TurciaIncepand cu data de 05.09.2017, conform Ordinului presedintelui ANSVSA nr.103/05.09.2017, Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Ialomita, este desemnat pentru a efectua analize privind determinarea de pesticide din produse de origine nonanimala (fructe si legume cu continut ridicat de apa, citrice si fructe de padure), atat in cadrul Programului strategic (anexa l, capitolul ll) cat si in cadrul programului de autocontrol sau la solicitarea clientilor.

Analizele se efectueaza prin metode multireziduale bazate pe lichidcromatografie cuplata cu spectrometrie de masa (LC-MS/MS), determinandu-se un numar de 59 de pesticide.

Urmare a Notei de serviciu ANSVSA nr.27473/31.10.2017 privind arondarea judetelor pentru efectuarea analizelor in cadrul laboratoarelor subordonate ANSVSA pentru domeniul sigurantei alimentelor si hranei pentru animale, in perioada 06.11.2017- 31.12.2017, LSVSA Ialomita a receptionat un numar total de 301 probe de fructe si legume cu continut ridicat de apa. Din totalul de 301 probe receptionate, au fost lucrate 245, din care 5 probe au prezentat valori peste limitele maxime admise, 4 (patru) probe de rodii insumand o cantitate de 48.779 kg, tara de provenienta Turcia si 1 (una) proba castraveti, tara de provenienta Turcia, in cantitate totala de 15.314 kg).

In cazul probelor la care s-au evidentiat depasiri ale limitelor maxime admise de pesticide multireziduale, LSVSA Ialomita a de a initiat alerta rapida prin SRAAF (Sistemul Rapid ..

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Gura Ialomitei ]

RALUCA DUMITRESCU: "Anul 2018 va fi un an bogat in contractare prin Grupurile de Actiune Locala!"

Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 01:58

RALUCA DUMITRESCU: "Anul 2018 va fi un an bogat in contractare prin Grupurile de Actiune Locala!"GAL Danubius Ialomita - Braila vrea ca pana in septembrie anul viitor sa depaseasca un grad de 60% in ceea ce priveste contractarea in masurile de finantare prin care pune la dispozitia beneficiarilor 6,2 milioane euro.

Bilantul primului an de GAL (Grupul de Actiune Locala) Danubius Ialomita - Braila se incheie pe plus, in ciuda problemelor legate de schimbarea legislatiei. In opinia Ralucai Dumitrescu, presedinte al Consiliului Director al Asociatiai GAL Danubius Ialomita - Braila, anul viitor va fi unul plin in ceea ce priveste contractarea si din primele zile ale lunii ianuarie vor fi deschise sesiuni cu proiecte generoase pentru sectorul public si privat.

Continuare AICI

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Gura Ialomitei ]

Pastorala Craciun 2017

Luni, 25 Decembrie 2017, ora 02:02

Pastorala Craciun 2017aEuro VINCENTIU

Prin harul lui Dumnezeu

Episcopul Sloboziei si Calarasilor

Iubitului meu cler si popor,

har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru,

iar din parte-mi, arhieresti binecuvantari !

Dreptmaritori crestini,

Sfantul Luca este singurul evanghelist care ne prezinta Nasterea Mantuitorului Hristos in contextul istoriei universale, adica in timpul domniei imparatului Octavian Augustus, cu ocazia unui recensamant al populatiei, pe cand Quirinius indeplinea functia de guvernator al provinciei imperiale Siria: "In zilele acelea, a iesit porunca de la Cezar sa se inscrie toata lumea" (Luca 2, 1). Aceste date istorice, oferite de Sfantul Luca, ne arata de fapt, ca nasterea Mantuitorului Hristos nu raspunde numai asteptarilor poporului Israel, ci si asteptarilor intregii umanitati.

Imperiul Roman din timpul lui Augustus constituie epoca de aur a istoriei romane si asa a si fost considerat in primul secol dupa Hristos. Pacea romana (Pax romana) domnea in toate tinuturile Imperiului, iar de beneficiile ei se bucura *toata lumea locuita*, identificata cu lumea civilizata a Imperiului. Sfantul Luca arata diferenta dintre acest imparat roman (27 i. Hr. - 14 d. Hr.), despre care se spunea ca ar fi fost instauratorul pacii pamantesti, si Iisus, Mesia, Mantuitorul (Luca 2, 11), purtatorul pacii dumnezeiesti (Luca 2, 14).

Cand Sfantul Luca a scris Evanghelia sa, la aproximativ 70 de ani dupa moartea lui Augustus, cultul imperial si calendarul asiatic, in care noul an incepea cu ...

Life Show / stiri Actualitate12 vizite[ Gura Ialomitei ]

Bucurie mare pe peronul Garii din Fetesti, unde joi dupa amiaza a poposit Mos Craciun

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 16:59

Bucurie mare pe peronul Garii din Fetesti, unde joi dupa amiaza a poposit Mos CraciunSute de copii l-au asteptat pe Mos Craciun sa coboare din trenul personal Laponia- Constanta, in Gara, la Fetesti: s-au entuziasmat gazdele, mici si mari.

Mos Craciun a avut si bilet, garanteaza primarul Sorin Gafitoi:

Forfota neobisnuita pentru calatorul neobisnuit a fost inteleasa si explicabila pentru ceilalti calatori, Fetestiul fiind un nod feroviar important:

Mosul a coborat din tren pe un covor rosu si, inconjurat de copii, s-a urcat intr-o caleasca pentru a face un tur al orasului si a vesti sosirea sa in Fetesti. Apoi, pe scena din Parcul Garii i-a ascultat pe copiii care l-au colindat si a oferit daruri.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Gura Ialomitei ]

3 termoseminee nemaipomenite pentru casa ta

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 01:49

3 termoseminee nemaipomenite pentru casa taUn camin perfect este visul oricarei persoane care toata viata se gandeste la momentul cand isi va putea amenaja propria locuinta dupa bunul plac. Fiecare isi aranjeaza casa intr-un stil anume, dar in majoritatea locuintelor vor exista niste asemanari precum ar fi prezenta sistemului de incalzire, fara de care viata ta ar fi mult mai neplacuta.

O idee nemaipomenita pentru ca tu sa beneficiezi in orice moment de apa calda si caldura, il reprezinta investitia intr-un termosemineu pe care il poti alege dintr-o gama variata disponibila pe site-ul https://www.qmag.ro/seminee-centrala-termica/.

Nu stii inspre ce tip de termosemineu sa iti indrepti atentia? In functie de locuinta ta, ti-am pregatit 3 alegeri care te-ar putea ajuta sa te decizi mai usor ceea ce se potriveste caminului tau. Nu mai sta pe ganduri, apeleaza la o incalzire proprie care iti va aduce numai beneficii.

ACQUATONDO 22 PRISMATIC EDILKAMIN

Cu o capacitate de 70 litri pentru incalzirea constanta a apei, acest focar tip centrala termica este o idee foarte buna care ti-ar putea inlocui incalzirea clasica. Il poti gasi pe Qmag.ro alaturi de alte produse din aceeasi categorie si sigur te va ajuta sa ai parte de temperatura dorita in camerele tale fara sa iti mai faci griji de frigul de afara. Este varianta perfecta pentru o casa de dimensiuni normale si nu ai cum sa nu ii iubesti designul inovativ.

ACQUATONDO 29 PRISMATIC EDILKAMIN

Daca locuinta ta este mai mare, s-ar putea ca prima recomandare sa nu fie ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Gura Ialomitei ]

"E vremea colindelor!" - Spectacolul de Craciun organizat de Protopopiatul Slobozia

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 02:14

"E vremea colindelor!" - Spectacolul de Craciun organizat de Protopopiatul SloboziaIn preajma Craciunului, pastrand traditia strabuna, in data de 18 decembrie 2017, Protopopiatul Slobozia a organizat cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, editia a VII-a a festivalului de colinde "E vremea colindelor". Spectacolul a avut loc la Casa de Cultura Municipala din Slobozia.

Evenimentul a fost deschis de Grupul vocal "Sunetul muzicii" de la Gradinita Piticot din Slobozia, indrumatori doamna Emilia Ionescu si domnul Sebastian Tudora. Seara a continuat cu Corala "Sfantul Mina" a Protopopiatului Slobozia, dirijor preot profesor Catalin Stanciu, care a bucurat publicul, ca de fiecare data, cu colinde alese. Apoi, parintele secretar Laurentiu Cioranu a transmis tuturor binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu.

Grupurile corale care au luminat sufletele celor prezenti in numar mare au fost: Ansamblul Coral "Nihil sine Deo", Parohia Daieni, Episcopia Tulcii, indrumator preot Alexandru Octavian Balaban; Parohia "Sfantul Nicolae" Amara, Grupul "Doar noi?", indrumatori preot Cristi Gavrila si preot Emilian Petre; Parohia "Sfantul Gheorghe" Ograda, indrumator doamna Julieta Radu si preot Claudiu Grecu; Parohia Ciulnita, indrumatori parintele Gheorghe Felician Lungu si domnul Marian Dumitru; Grupul "Magical Stars" de la Scoala Gimnaziala "Sfantul Andrei" Slobozia, indrumatori doamna Corina Vasile si doamna Emilia Arpasanu; Scoala Gimnaziala "Sfantul Ierarh Nicolae", indrumator doamna Matei Daniela; Parohia Cuza Voda, ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Gura Ialomitei ]

"Alt.F.E.L Society" a oferit ajutoare familiei cu patru copii din Dragoesti ramasa fara locuinta in urma unui incendiu

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 21:48

bty

Asociatia "Alt.F.E.L Society" a demarat etapa de distribuire, catre familiile aflate in dificultate sociala, a donatiilor oferite de catre cetatenii municipiului Urziceni in cadrul campaniei de actiune comunitara "Fii Alt.F.E.L de Craciun!".

Vineri, 15 decembrie, voluntarii "Alt.F.E.L" au oferit pachete cu alimente, dulciuri, jucarii, rechizite, haine, mobilier scolar si obiecte de uz casnic familiei Androne Marian si Daniela din comuna Dragoesti. In prag de Sarbatori, cei 6 membri ai familiei Androne - doi adulti si patru copii de varste scolare (clasa 0, a IV-a, a V-a, respectiv a IX-a) aflati in intretinere - trec in prezent prin momente dificile dupa ce locuinta le-a fost mistuita de flacarile unui incendiu petrecut in seara zilei de 9 decembrie.

bty

"Campania "Fii Alt.F.E.L de Craciun!" este o poveste despre sprijin, generozitate, cooperare, responsabilitate sociala si contributie personala la binele colectivitatii. Ne-am propus sa venim in ajutorul familiei greu incercate din Dragoesti cu cateva lucruri de stricta si imediata necesitate si promitem ca ne vom intoarce in lunile urmatoare cu alte donatii care sa contribuie la refacerea gospodariei. Ne bucura reactia solidara a cetatenilor Urziceniului si le multumim pentru marturia disponibilitatii lor de grup intru readucerea zambetelor pe chipurile semenilor nostri aflati in dificultate", a declarat Roxana Cismasu, presedintele Asociatiei "Alt.F.E.L Society".

La randul sau, Mihail Gheorghe, viceprimarul comunei ..

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Gura Ialomitei ]

Medic din Urziceni retinut pentru 13 infractiuni de luare de mita

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:18

Medic din Urziceni retinut pentru 13 infractiuni de luare de mitaProcurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata V.C.-E., medic de expertiza medicala a capacitatii de munca in cadrul cabinetului din municipiul Urziceni, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita (23 de infractiuni), constand in aceea ca:

In perioada 02.11.2017-07.11.2017 in exercitarea atributiilor de serviciu si in legatura cu acestea a primit sume de bani si bunuri de la diferate persoane pentru indeplinirea atributillor de serviciu.

Fata de inculpata V.C.-E. s-a dispus masura preventiva a retinerii pe o durata de 24 de ore, incepand cu data de 12.12.2017.

In prezenta cauza mai este cercetata inculpata V.E., pentru savarsirea unui nr. de 13 infractiuni de luare de mita, fata de aceasta dispunandu-se masura preventiva a controlului judiciar.

S-a retinut in fapt ca, in calitate de referent in cadrul aceluiasi cabinet, in perioada 02.11.2017-07.11.2017 in exercitarea atributialor de serviciu in legatura cu acestea a primit sume de bani de la diferite persoane pentru indeplinirea atributialor de serviciu.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Ialomita.

Punerea in miscare a actiunii penale reprezinta o etapa in cadrul procesului penal care, alaturi de masurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedura Penala, constituie o activitate procesuala care nu poate, in nici o situatie, sa ...

Actualitate / stiri Actualitate239 vizite[ Gura Ialomitei ]

Incepe un nou Program pentru Educatie, in valoare de 14 mil. euro, finantat din granturile SEE in Romania

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 19:57

Incepe un nou Program pentru Educatie, in valoare de 14 mil. euro, finantat din granturile SEE in RomaniaProgramul Educatie 2014-2021 a fost lansat oficial, in prezenta Excelentei Sale Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Norvegiei in Romania si a domnului Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene. Printre participanti s-au numarat si partenerii de program Veena Gill de la Norwegian Centre for International Cooperation in Education si d-na Marion Kindle-Kuehnis de la National Agency for International Education Affairs din Liechtenstein.

Programul va finanta:

* Mobilitatea studentilor si a personalul didactic din invatamantul superior (romani in statele donatoare si a celor din statele donatoare in Romania);

* Cooperarea institutionala in invatamantul superior prin schimbul de bune practici in domeniul metodologiilor de predare si organizarea schimburilor pe termen scurt pentru studenti;

* Abilitati si competente imbunatatite ale expertilor educationali - mobilitate pentru inspectori scolari, consilieri, formatori de cadre didactice si asistenta educationala;

* Calitatea invatamantului la locul de munca - educatie si formare profesionala cu accent pe scolile de formare profesionala care au incheiat parteneriate cu companii pentru stagii;

* Capacitatea institutionala a scolilor de a creste incluziunea copiilor romi.

Primul apel cu finantare din program, cu un buget de 1 milion euro, a fost lansat in aceeasi zi. Apelul este dedicat mobilitatii studentilor si a personalului didactic din invatamantul superior pentru anul universitar 2018-2019 si va fi deschis ..

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Gura Ialomitei ]

Sanatatea, educatia si investitiile sunt prioritatile proiectului de buget pentru 2018

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 18:48

Sanatatea, educatia si investitiile sunt prioritatile proiectului de buget pentru 2018Sanatatea, educatia si investitiile sunt prioritatile proiectului de buget pentru 2018, adoptat astazi in sedinta de Guvern.

Proiectul de buget pentru 2018 este construit pe o crestere economica de 5,5%, inflatie medie anuala de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro si castig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,97% din PIB, in timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu incadrare in tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.

In proiectul de buget sunt prevazute venituri estimate de 287,5 mld lei, cu 30,9 miliarde lei mai mari fata de 2017, fiind pentru prima data cand PIB-ul Romaniei va depasi nivelul de 200 miliarde euro. Din cele 30,9 miliarde lei venituri suplimentare, 21,1 miliarde lei vor merge catre bugetul sanatatii, care va avea o crestere de 17% fata de 2017, bugetul educatiei, care va avea o crestere de 16%, si bugetul alocat investitiilor, care va avea o crestere de 42%.

In proiectul de buget sunt prevazute resursele necesare pentru acordarea de vouchere de vacanta pentru toti salariatii din sistemul public, cresterea salariului minim si mediu net in intreaga economie (public si privat) cu 9%, majorarea, de la 1 iulie, a pensiilor cu 10% si a pensiei minime cu 23%. In ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati, bugetul prevede cresterea indemnizatiei acestora cu 30% de la 1 ianuarie.

Totodata, unul dintre obiectivele guvernului pentru anul 2018 este reprezentat de reducerea ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]

Masa calda pentru elevii din 50 de unitati scolare si in anul scolar in curs

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 16:41

Masa calda pentru elevii din 50 de unitati scolare si in anul scolar in cursGuvernul a aprobat in sedinta de astazi lista celor 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat in care se aplica, in anul scolar 2017-2018, Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi, precum si fondurile necesare finantarii programului.

Este vorba de peste 30 de milioane de lei, suma destinata intregului an scolar 2017-2018, finantare asigurata de la bugetul de stat, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate azi.

Prima etapa a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi s-a aplicat in anul scolar 2016-2017 si a implicat tot 50 de unitati scolare. Cele 50 de scoli in care se va derula etapa a doua in anul scolar 2017-2018 au fost selectate astfel incat fiecare judet sa aiba cel putin o unitate de invatamant inclusa in proiect si, totodata, sa fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate).

De asemenea, s-a tinut cont de infrastructura necesara servirii mesei in scoala (daca exista sau nu cantina, daca exista sau nu sala pentru prepararea sau pentru servirea mesei, daca exista sau nu spatiu pentru depozitare).

Masa calda sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor si prescolarilor care participa la activitatile didactice, in limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Autoritatile locale au posibilitatea sa suplimenteze finantarea din venituri ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]

Spectacol caritabil de Mos Nicolae, la Slobozia

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 15:20

Spectacol caritabil de Mos Nicolae, la SloboziaVoluntarii Filialei de Cruce Rosie Ialomita organizeaza miercuri seara un spectacol caritabil pentru a aduce bucurie copiilor si varstnicilor aflati in dificultate fizica si materiala.

"De la inima la inima", 150 de elevi si liceeni vor sustine momente artistice pentru strangerea de fonduri, iar din banutii donati se vor cumpara cadouri. "Este a doua editie a actiunii noastre caritabile. Anul trecut am reusit sa facem 50 de pachete cu daruri pe care le-am dus familiilor nevoiase din judet. De data aceasta ne propunem sa realizam 100 de cadouri si sper ca demersul nostru sa aiba ecou in inimile ialomitenilor," a precizat directorul Crucii Rosii Ialomita, Valentina Hornea.

Protagonistii sunt de la Gradinita "Piticot", Seminarul Teologic "Sf. Ioan Gura de Aur", Colegiul National "Mihai Viteazul", Liceele de Arte "Ionel Perlea" si Pedagogic "Matei Basarab" din Slobozia, dar si de la scoli din Fetesti Axintele, Cocora si Luciu.

Spectacolul va avea loc la Casa Municipala de Cultura, fostul cinema Galax din Slobozia, miercuri, 6 decembrie, incepand cu ora 17.

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Gura Ialomitei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Premierul Viorica Dancila isi cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni televizate
Premierul Viorica Dancila isi cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni ...
Suspect de furt, retinut pentru 24 de ore. Barbatul a fost prins in flagrant de un politist aflat in timpul liber
Un barbat de 31 de ani, din comuna Sinesti, banuit de comiterea infractiunii de furt, a fost retinut ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor