Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.218 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Rotary Club Slobozia: Summitul de Integritate pentru Prosperitate - editia Slobozia 2017

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 00:37

Rotary Club Slobozia: Summitul de Integritate pentru Prosperitate - editia Slobozia 2017Rotary Club Slobozia impreuna cu Transparency International Romania si Griffiths School of Management te invita sa participi la Summitul de Integritate pentru Prosperitate - editia Slobozia 2017 ce va avea loc marti 21 noiembrie ora 16:00, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea Ialomita Participa la conferinta si vei afla:

* Cum prin etica si integritate poti imbunatati leadershipul la nivelul organizatiei tale,

* Definitia Integritatii. Integritatea ca fundament al prosperitatii tarilor dezvoltate,

* Solutii de antreprenoriat social si mobilizare pentru integritate si prosperitate,

* Integritratea in Sanatate,

* Ce poate reprezenta integritatea pentru un tanar,

* Modalitati de dezvoltare a spiritului antreprenorial in invatamantul romanesc.

Hai sa devenim impreuna schimbarea pe care ne-o dorim jurul nostru !

Detalii suplimentare poti obtine de la

Medic Primar Oftalmolog Pirga Horia,

Presedinte 2017-2018 Rotary Club Slobozia

rcslobozia@idn.ro

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deputatii au votat miercuri reguli UE mai puternice pentru a combate importurile subventionate si la pret de dumping

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 16:21

Deputatii au votat miercuri reguli UE mai puternice pentru a combate importurile subventionate si la pret de dumpingPentru prima data in lume, regulile comerciale ale UE vor cere partenerilor comerciali din afara Uniunii sa respecte standardele internationale sociale si de mediu pentru a preveni dumpingul. Obiectivul este de a intari protectia locurilor de munca si companiilor UE in fata unor importuri ieftine incorecte din state terte care interfereaza puternic in economie.

Ce e nou:

* impactul dumpingului social si de mediu va fi luat in considerare in deciziile privind masurile de anti-dumping;

* Comisia va monitoriza circumstantele din tarile exportatoare. Companiile UE pot sa se bazeze pe aceste rapoarte atunci cand depun plangeri;

* nu vor fi obligatii suplimentare de motivare pentru companiile UE in cazurile de antidumping fata de procedura actuala;

* IMM-urile vor fi ajutate sa respecte procedurile;

* toate partile implicate, mai ales sindicatele, pot contribui la deciziile privind masurile de aparare comerciala;

Parlamentul a aprobat astazi un acord informal privind noile reguli, incheiat cu Consiliul la 3 octombrie. Acordul a fost aprobat cu 554 de voturi la 48 si 80 de abtineri.

Presedintele Comisiei pentru comert international, Bernd Lange (S&D, DE) a declarat: "Sunt mandru de rezultatul obtinut. Am intarit apararea noastra comerciala si ne-am asigurat ca pentru prima data in lume legislatia privind apararea comerciala are in vedere respectarea standardelor de munca si de mediu. Le-am dat industriilor noastre un sistem valabil pentru viitor pentru a se proteja fata de ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Gura Ialomitei ]

Noi reglementari pe piata cerealelor

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 11:11

Noi reglementari pe piata cerealelorVanzarea cerealelor de catre producatorii agricoli, pe piata interna sau la export, se va face pe baza unor contracte de vanzare stabilite in mod unitar din punctul de vedere al clauzelor si conditiilor pentru toti producatorii agricoli. Masura este inclusa intr-o ordonanta de urgenta adoptata astazi de Guvern, in scopul intaririi disciplinei si cresterii responsabilitatii partenerilor pe filiera de comercializare a cerealelor.

Astfel, modelul de contract cadru va fi aprobat prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, la propunerea Organizatiei Interprofesionale "Cereale si Produse Derivate din Romania" - O.I.C.P..R..

De asemenea, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, orice vanzare de cereale pe piata interna sau la export trebuie sa faca obiectul unui contract scris intre parti sau primii-cumparatori trebuie sa faca o oferta scrisa de a contracta.

Durata minima a contractului de vanzare este de 6 luni, perioada care se aplica si pentru oferta scrisa de a contracta.

Prevederile mentionate nu aduc atingere drepturilor producatorilor de a refuza durata minima de 6 luni, cu conditia ca refuzul sa fie exprimat in scris, in termen de 15 zile de la primirea ofertei. In acest caz, partile sunt libere sa negocieze, in conditiile legii, toate elementele contractului.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deputatul Andrei Pop a participat la cea de-a treia editie a Forumului European al Tinerilor Parlamentari si Europarlamentari, de la Bruxelles

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 22:15

Deputatul Andrei Pop a participat la cea de-a treia editie a Forumului European al Tinerilor Parlamentari si Europarlamentari, de la BruxellesDeputatul ialomitean Andrei Pop a participat marti alaturi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la cea de-a treia editie a Forumului European al Tinerilor Parlamentari si Europarlamentari de la Bruxelles, eveniment organizat sub inaltul patronaj al Parlamentului European, impreuna cu EU40, reteaua tinerilor membri ai Parlamentului European. Tema generala de anul acesta a fost: "Populismul, amenintarea extremelor dreapta si stanga pentru unitatea si democratia europeana. Experienta Republicii de la Weimar".

Ministrul delegat a aratat ca, in aceste zile, in contextul dezbaterii privind viitorul Europei, este fireasca o reflectie asupra contributiei tinerei generatii de lideri politici la acest exercitiu, o contributie care ar trebui sa se concentreze, mai presus de toate, pe reconectarea cetatenilor - de toate varstele - cu procesul de constructie europeana. Oficialul roman a evidentiat necesitatea contracararii stereotipurilor si perceptiilor false despre Uniunea Europeana, si, in acelasi timp, a valorificarii potentialului noilor tehnologii pentru a eficientiza comunicarea cu cetatenii europeni, dar si despre beneficiile proiectului european.

, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a amintit, de asemenea, ca Romania este pe deplin angajata in procesul de reconstructie a Uniunii intr-o maniera unitara si coerenta, concentrate pe solutii europene comune la provocarile actuale.

, a subliniat Victor Negrescu.

Andrei ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

Epidemie de rujeola in comunitatea de etnie roma din orasul Tandarei

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 00:49

Epidemie de rujeola in comunitatea de etnie roma din orasul TandareiCazurile au aparut in familii cu multi copii, care circula in strainatate si care refuza vaccinarea. In urma unei analize a Directiei de Sanatate Publica, peste 400 de copii sunt nevaccinati, iar parintii acestora refuza imunizarea prin vaccin.

Evolutia galopanta a rujeolei a inceput in luna octombrie, cand s-au inregistrat 46 de cazuri, in focare explozive, din mediul familial, precizeaza purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate publica Ialomita, Mihaela Dumitrescu:

Fenomenul este cunoscut in comunitate, fara a-i ingrijora prea tare pe adulti:

Conform datelor DSP, peste 450 de copii sunt nevaccinati in comunitatea romilor din Tandarei:

Un sfert dintre cazurile confirmate au fost transferate la spitale din Bucuresti, fiind vorba de bebelusi cu varsta de un an.

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Gura Ialomitei ]

Justitie: Constantin Sava a fost achitat

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 15:53

Justitie: Constantin Sava a fost achitatPrimarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a fost achitat miercuri, 8 noiembrie a.c., in dosarul in care este judecat pentru abuz in serviciu. Totodata, a fost achitata si Maria Irimie, fosta sefa a Directiei Taxe si Impozite din cadrul primariei.

Sentinta ar fi trebui sa fie data pe data de 25 octombrie a.c., insa judecatorul Musat Tancuta de la Tribunalului Ialomita a mai cerut un termen pentru a studia actele depuse atat de procurorul DNA, cat si de aparatorii celor doi inculpati, Sava si Irimie.

Achitarea ar putea reprezenta un soc pentru procurorul DNA care a instrumentat dosarul, tinand cont de faptul ca acesta a solicitat o pedeapsa cu executare pentru edilul din Urziceni.

In cursul lunii septembrie, mult-asteptata expertiza in dosarul primarului-inculpat Sava Constantin din Urziceni a fost remisa instantei de expertul desemnat care a lucrat la ea 6 luni de zile. Dupa depunerea expertizei la dosarul cauzei judecat de Tribunalul Ialomita, inculpatul Sava, alaturi de co-inculpata Maria Irimie au avut la dispozitie o luna de zile pentru a formula eventuale obiectiuni. Bineinteles, vazand obiectivele expertizei, inculpatul Sava a dorit mai mult sa-si creeze circumstante atenuante cu mana expertului. Practic, expertul a trebuit sa raspunda la intrebari de genul - daca Primaria Urziceni a fost afectata de faptul ca nu a dispus la momentul savarsirii infractiunilor de sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei. Evident, activitatea unui municipiu ca Urziceni ...

Life Show / stiri Actualitate6 vizite[ Gura Ialomitei ]

"Rapsozii la ei acasa", 10 noiembrie 2017

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 14:00

"Rapsozii la ei acasa", 10 noiembrie 2017Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ialomita, in colaborare cu Primaria comunei Suditi, organizeaza vineri, 10 noiembrie 2017, in aceasta localitate manifestarea culturala anuala "Rapsozii la ei acasa".

Evenimentul constituie de fiecare data un prilej de intalnire cu lumea de odinioara a satului romanesc, transpusa cu multa sensibilitate in cantecele rapsozilor ialomiteni. Pastratori ai valorilor folclorului romanesc acestia transmit mai departe generatiilor tinere dragostea pentru cantecul popular, contribuind la revigorarea traditiilor noastre autentice.

Vor participa rapsozi din localitatile Vladeni, Ciochina (sat Borduselu), Facaeni, Albesti, Cocora, Gura Ialomitei (sat Luciu), Jilavele, Saveni (sat Fratilesti), Bordusani, Reviga, Munteni Buzau, Cazanesti, Esandarei.

Programul va fi completat de recitalul sustinut de ansamblul folcloric "Doina Baraganului" .

Publicul este asteptat incepand cu orele 16.00, intrarea fiind libera.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia si societatea digitale, viziteaza Romania luni si marti

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 11:51

Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia si societatea digitale, viziteaza Romania luni si martiIn prima zi a vizitei, oficialul european a sustinut un discurs in deschiderea celei de a 7-a conferinte internationale anuale la nivel inalt cu tema "Noi provocari globale in domeniul securitatii cibernetice".

La nivelul UE, doar putin peste o treime din populatie are competente digitale de baza, iar acestea vor deveni esentiale pentru locul de munca si pentru utilizarea servicii publice. De aceea, programele de formare si training trebuie luate in considerare la nivelul fiecarui stat membru, pentru adaptarea la aceste noi criterii. Proiectul ce se va desfasura in scurt timp in cadrul uniunii sub denumirea de "Digital Internship Opportunity Scheme" isi propune sa interconecteze tinerii interesati de domenii precum robotica sau inteligenta artificiala.

Mariya Gabriel s-a intalnit cu vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, cu ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, si cu reprezentanti ai partilor interesate in ceea ce priveste continutul ilegal online.

Participant la conferinta, deputatul Andrei Pop a declarat:

Marti, Mariya Gabriel va participa la a doua editie a Forumului Digital International, avand ca titlu "Startup-uri in industriile 4.0", unde va sustine un discurs in deschidere.

Apoi, ea se va intalni cu membrii comisiilor de specialitate si de afaceri europene din Parlamentul Romaniei.

Comisarul va vizita doua proiecte care sprijina facilitarea accesului la resursele bibliotecare persoanelor nevazatoare sau care au deficiente de vedere, ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

Barbat cazut de la etajul I, decedat in Slobozia

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 21:39

Barbat cazut de la etajul I, decedat in SloboziaNenorocirea s-a petrecut azi, in jurul pranzului, cand barbatul, de 57 de ani, a fost vazut atarnat in exteriorul balconului de la locuinta sa, situata la primul etaj al unui bloc de pe strada Mihail Sadoveanu. Pana ca vecinii sa-i sara in ajutor, acesta a cazut, lovindu-se puternic la cap.

Intrucat persoana nu prezenta functii vitale, paramedicii SMURD au inceput manevrele de resuscitare si, impreuna cu un echipaj de la Serviciul Judetean de Ambulanta, au efectuat masaj cardiac si manevre de resuscitare mai bine de 90 de minute.

Toate eforturile depuse au fost fara rezultat insa, iar cadrele medicale au declarat decesul barbatului.

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deputatul ialomitean Andrei Pop a participat la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din UK

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 02:07

Deputatul ialomitean Andrei Pop a participat la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din UKDeputatul ialomitean Andrei Pop, a participat in calitate de presedinte al Grupului de prietenie parlamentara cu Marea Britanie, impreuna cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, pe 3 si 4 noiembrie, la Londra, la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din UK, referitor la implicatiile procesului Brexit pentru cei 328.000 de cetateni romani care in Marea Britanie.

Intalnirea face parte din campania de consultari publice "Romania in contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana", care supune discutiei axele strategice de actiune ale Guvernului Romaniei in contextul Brexit.

"Documentul vizeaza asigurarea unui cadru de referinta care sa permita abordarea coordonata, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcand liniile generale ale abordarii Romaniei si permitand, totodata, o flexibilitate de natura sa acomodeze evolutiile inerente unui proces de negociere dinamic si impredictibil", arata sursa citata.

, a spus Victor Negrescu.

Vineri a avut loc o sesiune de informare a romanilor din Brent, unde s-a discutat cu primarul comunitatii si alti lideri ai autoritatilor locale, despre posibilele colaborari si schimburi de experienta cu autoritatile comunitatilor romane.

Sambata, cei doi politicieni s-au intalnit cu studenti, profesori si cercetatori din Marea Britanie, manifestare organizata de Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Filiala UK, unde au fost prezentate programele ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Gura Ialomitei ]

"Manifest pentru Urziceni, orasul meu!"

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 15:42

"Manifest pentru Urziceni, orasul meu!"Pentru ca primarul Sava nu da semne ca ar intentiona sa puna in aplicare hotararea de consiliu local privind organizarea si functionarea unui serviciu specializat pentru gestionarea cainilor fara stapan din Urziceni, consilierii locali au demarat o petitie online, in speranta ca, daca protestul din 8 octombrie nu l-a sensibilizat, poate listele de semnaturi il vor convinge sa faca ceva pentru cetatenii orasului terorizati de haitele de maidanezi.

Semnati AICI!

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Gura Ialomitei ]

Icoana de la Rohia, in Slobozia: procesiune cu Icoana facatoare de minuni CALUGARITA a Maicii Domnului

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 10:14

Icoana de la Rohia, in Slobozia: procesiune cu Icoana facatoare de minuni CALUGARITA a Maicii DomnuluiIn perioada 3 - 9 noiembrie 2017, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, Episcopia Sloboziei si Calarasilor organizeaza o serie de manifestari cu ocazia sarbatoririi hramului "Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil" (08 noiembrie), al stravechiului asezamant monahal "Sfintii Voievozi" din Slobozia.

In cetatea Sloboziei va veni si va aduce multa binecuvantare pentru credinciosii Eparhiei, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Rohia din cadrul Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Calendarul evenimentelor se va desfasura dupa urmatorul program:

Vineri, 3 noiembrie 2017:

La ora 13:45 va avea loc primirea Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopala, urmata de slujba de Te Deum.

La ora 14:30, dupa slujba de Te-Deum, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, impreuna cu soborul de preoti si credinciosii vor pleca intr-o procesiune pe strazile municipiului Slobozia pana la Manastirea "Sfintii Voievozi", unde sfanta icoana va fi depusa intr-un baldachin in curtea sfantului lacas, spre inchinare tuturor credinciosilor.

In toata aceasta perioada, ca bucuria sa fie deplina, la Manastirea Slobozia se vor savarsi slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului si Taina Sfantului Maslu.

Duminica, 5 noiembrie 2017:

Duminica dinaintea hramului, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, incepand cu ora 09:00, va sluji Sfanta Liturghie arhiereasca, inconjurat de preacuviosii parinti stareti de la ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Gura Ialomitei ]

Razboiul nostru: eroi, fotografi, cineasti

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 11:50

Razboiul nostru: eroi, fotografi, cineastiIn pragul Centenarului Marii Uniri, Ialomita isi cinsteste inaintasii.

O colectie fotodocumentara din primul razboi mondial reprezinta punctul de plecare al unei expozitii in care sunt evidentiate si monumentele inchinate ialomitenilor care au pierit pe campul de lupta pentru idealul Romaniei Mari.

Peste 5 mii de ialomiteni au pierit in batalia de la Turtucaia, iar numele acestora se afla trecute pe monumentele din localitatile natale, unele aflate, din pacate, in stare de degradare. Istoricul Daniela Mihai face parte din echipa de proiect si apreciaza ca jertfa taranilor romani pentru Romania Mare ne obliga la cinstirea si pretuirea inaintasilor:

In afara de inventarierea monumentelor din Ialomita, proiectul "Razboiul nostru: eroi, fotografi, cineasti" realizeaza un film cu imagini document surprinse chiar in timpul primului razboi mondial. Alexandru Mihai este manager de proiect si director de imagine:

Gazda expozitiei, directorul Muzeului Judetean Ialomita, Florin Vlad, precizeaza ca multe dintre imaginile document, de pe front, apartin ialomiteanului Costica Acsinte, fotograful oficial al armatei romane:

In cadrul proiectului, liceeni de la Colegiul National Mihai Viteazul au fost voluntari intr-o activitate de curatenie in jurul celui mai important monument al municipiului Slobozia, Colonel Popescu, iar Liceul Teoretic Carol I din Fetesti este partener al proiectului si va gazdui ulterior expozitia. Deocamdata, aceasta este deschisa publicului in sala "1 Decembrie" ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Gura Ialomitei ]

De la 1 noiembrie se deschid doua cabinete medicale noi la Spitalul Judetean din Slobozia

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 11:43

De la 1 noiembrie se deschid doua cabinete medicale noi la Spitalul Judetean din SloboziaMult asteptatul si necesarul cabinet de psihiatrie pedriatica se deschide de la 1 noiembrie si va completa serviciile de specialitate din cadrul ambulatorului spitalului judetean de urgente. De asemenea, de miercuri se va deschide si un cabinet de boli infectioase, care va functiona alaturi de cel de psihiatrie pedriatica, la intrarea principala in spital, langa cabinetele de recoltare probe analize si tratament.

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Gura Ialomitei ]

Procurorii instrumenteaza patru noi dosare penale in care apare numele primarului Urziceniului, Constantin Sava

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 11:00

Procurorii instrumenteaza patru noi dosare penale in care apare numele primarului Urziceniului, Constantin SavaDupa ce DNA a cerut inchisoare cu executare in procesul pentru abuz in serviciu, alte patru lucrari penale in care apare numele lui Constantin Sava iar cercetarile se efectueaza pana in acest moment doar in rem (cu privire la fapta) urmeaza sa fie solutionate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni.

Asteptata in data de 25 octombrie, pronuntarea sentintei judecatorilor Tribunalului Ialomita in dosarul in care Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, si Maria Irimie, fost sef al Directiei de Impozite si Taxe Locale din cadrul Primariei Urziceni, sunt judecati pentru abuz in serviciu, s-a amanat pentru 8 noiembrie, magistratii apreciind ca au nevoie de mai mult timp pentru aprofundarea concluziilor scrise. La ultimul termen de judecata, procurorii DNA solicitasera eliminarea din categoria probelor a documentului pe care se baza apararea lui Sava, un raport de expertiza ce nu se pronunta asupra existentei prejudiciului la momentul producerii faptelor ci doar asupra inexistentei acestuia la data trimiterii in judecata a primarului Urziceniului.

DNA vrea inchisoare cu executare pentru Sava in procesul pentru abuz in serviciu

DNA a cerut condamnarea la inchisoare cu executare a edilului Urziceniului pentru o serie de fapte presupuse a fi fost savarsite in 4, respectiv 6 iunie 2015, date la care, sustin in rechizitoriu procurorii anticoruptie, "in calitate de primar al municipiului Urziceni, inculpatul Sava Constantin a determinat-o pe inculpata Irimie Maria ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Gura Ialomitei ]

Stefan Musoiu: intrevedere cu E.S. Seicul Ahmed Ali Hamad Al Mu'alla, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 00:56

Stefan Musoiu: intrevedere cu E.S. Seicul Ahmed Ali Hamad Al Mu'alla, ambasadorul Emiratelor Arabe UniteLuni, 30 octombrie 2017, reprezentantii Grupului parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite din Parlamentul Romaniei au avut o intrevedere cu E.S. Seicul Ahmed Ali Hamad Al Mu'alla, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti.

Cu acest prilej, domnul deputat Stefan Musoiu (PSD), vicepresedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite din Parlamentul Romaniei, a adus in discutie patru teme de interes pentru partea romana, care se refera la: cooperarea la nivel politic, candidaturile Romaniei in cadrul structurilor ONU, cooperarea economica si comunitatea romaneasca din Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, partea romana a subliniat atentia ce se acorda la nivel guvernamental asupra dezvoltarii cooperarii romano-emirateze in domeniile economic, comercial si investitional, precum si asupra identificarii de noi domenii si proiecte comune de colaborare.

In acest sens, partea romana si-a exprimat sprijinul pentru consolidarea dialogului intre oamenii de afaceri din cele doua state, care sa creeze premisele initierii de noi parteneriate in diverse sectoare de activitate.

Ambele parti si-au exprimat interesul fata de dinamizarea relatiilor bilaterale si relansarea contactelor parlamentare, manifestand deschidere spre dialog si colaborare in toate domeniile, considerand ca acestea vor avea un impact pozitiv asupra ambelor state.

Atat partea romana, cat si cea emirateza au subliniat rolul important pe care il are cooperarea pe linie parlamentara in ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Gura Ialomitei ]

Actiuni pentru depistarea leucozei bovine

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 00:35

Actiuni pentru depistarea leucozei bovineDirectia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Ialomita, anunta crescatorii si detinatorii de bovine ca, urmare a actiunii de recoltare de probe de sange de la bovinele cu varsta de peste 24 luni, pentru depistarea leucozei enzootice bovine (LEB), desfasurata prin medicii veterinari de libera practica imputerniciti, organizati in conditiile legii, in conformitate cu prevederile Hotaririi de Guvern nr. 1156/2013, pentru aprobarea actiunilor sanitar-veterinare cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, precum si ale Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016, pe teritoriul judetului Ialomita au fost depistate un numar de 46 bovine pozitive.

Analizele au fost efectuate in laboratorul D.S.V.S.A. Ialomita, prin metode acreditate RENAR.

In urma rezultatelor obtinute au fost intocmite Planurile de Masuri pentru eradicarea accelerata a LEB.

Astfel, din totalul celor 46 de bovine pozitive, pana la data actuala au fost dirijate spre sacrificare un numar de 44 bovine, din care 35 au fost evaluate si despagubite in conformitate cu prevederile H.G. 1214/2009, privind metodologia pentru stabilirea si plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale taiate, ucise sau altfel afectate in vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.

Avand in vedere ca doi proprietari de animale bolnave nu au ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]

Arde biserica privata a fostilor preoti Pandelica

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 16:50

Arde biserica privata a fostilor preoti PandelicaLa aceasta ora pompierii ialomiteni intervin pentru stingerea unui incendiu la vila fostilor preoti caterisiti Pandelica din Reviga.

Focul a izbucnit la etaj, unde erau depozitate mai multe materiale inflamabile, in aceeasi incinta aflandu-se si stabilimentul in care cei doi desfasoara ritualuri bisericesti. La interventie a fost solicitata si o ambulanta.

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Gura Ialomitei ]

Romanta mea de altadat'

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 11:51

Romanta mea de altadat'.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

Proiecte in valoare de aproximativ 69 milioane euro dedicate ocrotirii ariilor naturale protejate

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 16:42

Proiecte in valoare de aproximativ 69 milioane euro dedicate ocrotirii ariilor naturale protejateAutoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, pana la 16 octombrie 2017, 62 de proiecte, in valoare totala eligibila de 69 milioane de euro, care vizeaza elaborarea planurilor de management, seturilor de masuri de conservare, planurilor de actiune pentru ariile naturale protejate.

Astfel, bugetul limita al apelului de proiecte pentru cresterea gradului de protectie si conservare a biodiversitatii si refacerea ecosistemelor degradate - actiuni de categoria A - Elaborarea planurilor de management/seturilor de masuri de conservare/ planurilor de actiune pentru ariile naturale protejate a fost atins inainte de inchiderea apelului si, in consecinta, apelul de proiecte pentru aceasta categorie a fost suspendat. Apelul de proiecte ramane deschis pentru proiecte care vizeaza categoria B - Implementare masuri prevazute in planurile de management si in categoria C - Actiuni de completare a nivelului de cunoastere a biodiversitatii si ecosistemelor.

Conform Ghidului Solicitantului, bugetul limita al apelului pentru proiecte de categoria A, pana la care AM primeste cereri de finantare, este de aproximativ 69 milioane euro, care reprezinta 150% din alocarea neta pe program pentru aceasta categorie.

Cererile de finantare pentru proiectele de categoria A depuse dupa publicarea anuntului de suspendare vor fi evaluate in continuare, iar cele care intrunesc conditiile minime de calitate pentru aprobare vor fi aprobate pe lista de rezerva. ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Gura Ialomitei ]

Un morun de peste 100kg prins accidental de pescarii de pe bratul Borcea, a fost eliberat in urma actiunilor comune dintre ANPA -DIAI si INCDPM

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 11:43

Un morun de peste 100kg prins accidental de pescarii de pe bratul Borcea, a fost eliberat in urma actiunilor comune dintre ANPA -DIAI si INCDPMPescarii au fost platiti conform procedurilor INCDPM pentru anuntarea autoritatilor si predarea exemplarului de sturion capturat accidental (60lei/kg).

In urma colaborarii expertilor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (INCDPM) cu reprezentantii Agentiei National pentru Pescuit si Acvacultura - Directia Inspectie Ape Interioare (ANPA-DIAI), dupa efectuarea actiunilor de verificare a pescarilor autorizati de ANPA pentru pescuit in scopul predarii exemplarelor de sturioni pentru a fi marcati ultrasonic si eliberati de catre echipa expertilor de la INCDPM, reprezentantii celor doua institutii au fost contactati de catre pescari cu privire la prinderea accidentala unui morun de peste 100kg.

Cele doua entitati, INCDPM si ANPA au redactat un proces verbal de capturare accidentala a morunului, cu pescarii in cauza, si au demarat actiunea de marcare ultrasonica la punctul de lucru Fetesti si eliberarea sturionului in mediul sau natural. Pescarii care au anuntat capturarea accidentala a morunului au fost platiti conform procedurilor INCDPM cu suma de 60 lei/Kg in baza unei facturi emise de acestia dupa cantarirea exemplarului de catre expertii INCDPM in prezenta ANPA-DIAI. Institutiile in cauza isi exprima multumirile fata de pescarii ce au anuntat capturarea accidentala a morunului si recomanda ca astfel de actiuni sa fie adoptate si de restul pescarilor comerciali.

Expertii INCDPM au demarat numeroase proiecte de monitorizare a speciilor ...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Gura Ialomitei ]

Doi batrani din Tandarei au fost jefuiti de 90.000 de lei. Banii se aflau in sertarul unei mese din camera in care dormeau si reprezinta economiile de-o viata ale familiei.

Sambata, 21 Octombrie 2017, ora 15:04

Doi batrani din Tandarei au fost jefuiti de 90.000 de lei. Banii se aflau in sertarul unei mese din camera in care dormeau si reprezinta economiile de-o viata ale familiei.Talharii au spart usa de la intrare si au intrat in camera in care dormea barbatul de 71 de ani, amenintandu-l si lovindu-l: Femeia care dormea intr-o camera alaturata a venit sa vada ce se intampla si a fost intampinata de alti doi barbati, mascati: Inspaimantati si pentru a scapa cu viata, batranii au spus unde tin toate economiile:

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita, Andreea Loghin, precizeaza ca la acest moment exista un cerc de suspecti:

Vecinii familiei jefuite spun ca s-a ajuns aici pentru ca nu se iau masuri prompte impotriva celor care incalca legea:

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Gura Ialomitei ]

Desi este foarte aproape de o noua interdictie, primarul Urziceniului se razbuna pe viceprimarul care i-a tinut locul cat a vizitat DNA-ul!

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 16:51

Desi este foarte aproape de o noua interdictie, primarul Urziceniului se razbuna pe viceprimarul care i-a tinut locul cat a vizitat DNA-ul!Galceava administrativa din executivul primariei si consiliul local Urziceni este perpetua si a condus la o situatie cel putin ciudata la nivelul unei administratii publice municipale. Viceprimarul Liviu Cazan a fost scos din birou, cu indicatia de a-si desfasura programul de lucru, de 8 ore zilnic, pe strada: , a trasat sarcini cu nonsalanta primarul Constantin Sava, dupa care a promis ca nu mai participa la sedintele de consiliu local. Apoi a apostrofat un jurnalist:

Sedinta de consiliu a continuat cu o suma de proiecte de hotarare, majoritatea respinse de PSD-ALDE, spre uimirea asistentei, angajati ai primariei. Mirati au fost si consilierii PNL care isi dadeau coate din priviri in timp ce un proiect la care Liviu Cazan a anuntat ca se retrage de la vot, avand un interes personal, a fost respins. Aceasta era de fapt o demonstratie pentru proiectele de hotarare intocmite prost, cu vicii de procedura si de redactare, ceea ce ar putea atrage oricand nulitatea acestora sau, si mai grav, ar putea antrena un sir nesfarsit de consecinte, cu efecte imprevizibile.

De altfel, Primaria si Consiliul Local Urziceni se numara printre autoritatile locale din judetul Ialomita cu cele mai multe proiecte de hotarari pentru care Instituta Prefectului nu a acordat viza de legalitate.

Actualitate / stiri Actualitate153 vizite[ Gura Ialomitei ]

Forumul Invest in Romania Amara, 10 mai 2018

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 09:42

Forumul Invest in Romania Amara, 10 mai 2018Evenimentul isi propune promovarea companiilor din judetul nostru atasatilor economici romani din strainatate dar si celor straini ce isi desfasoara activitatea pe langa ambasadele din Bucuresti. Invitatii vor fi reprezentanti ai mediului de afaceri si patronate, autoritati centrale si locale precum si diplomati.

Un alt obiectiv al forumului este si atragerea de investitii la nivel regional, vizand dezvoltarea mediului de afaceri la nivel national si stabilirea de parteneriate transnationale.Forumul va include o parte de prezentari generale si strategii de dezvoltare, mese rotunde specifice anumitor domenii de activitate (agricultura, comert, servicii, industrie, politici publice), intalniri back-to-back, un pranz de lucru si o zona de cocktail networking la sfarsitul zilei.

Daca doriti sa participati, va rugam sa raspundeti afirmativ la ultima intrebare din formular. Participarea nu presupune niciun cost din partea dumneavoastra.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Gura Ialomitei ]

Meditatii gratuite in Protopopiatul Slobozia

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:42

Meditatii gratuite in Protopopiatul SloboziaCu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, Protopopiatul Slobozia in parteneriat cu Liceul de Arte "Ionel Perlea" Slobozia si Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Ioan Gura de Aur" Slobozia continua si in anul scolar 2017-2018 proiectul socio-educativ "Meditatii gratuite" inceput in anul 2004. Acest proiect vine in sprijinul elevilor de gimnaziu (clasa a VIII-a), care provin din familii aflate in dificultate, fara posibilitatea de a suporta financiar pregatirea suplimentara a copiilor care urmeaza sa sustina in vara anului 2018 examenul de Evaluare Nationala. Cursurile sunt tinute de profesori voluntari, iar meditatiile se desfasoara saptamanal, la sediul Protopopiatului Slobozia, situat in strada Viilor, nr. 40. Pentru acest an scolar programul este urmatorul:

Luni, Limba si Literatura romana, in intervalul orar 14:00 aEuro" 15:00, sub indrumarea doamnei profesor Stroe Ecaterina; Marti, Matematica, in intervalul orar 14:00 aEuro" 15:00, sub indrumarea doamnei profesor Mircea Stanuta.

Reprezentantii Protopopiatului Slobozia multumesc cadrelor didactice care se implica in organizarea si desfasurarea acestui proiect si ureaza eleviilor - beneficiari succes la examen. A consemnat Patrascu Anastasia, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Gura Ialomitei ]

Greierele si furnica

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 10:59

Greierele si furnica.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Gura Ialomitei ]

Fonduri suplimentare pentru Programul Rabla Clasic si pentru noul Program RO-LA

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 22:01

Fonduri suplimentare pentru Programul Rabla Clasic si pentru noul Program RO-LABugetul alocat Programului Rabla Clasic se majoreaza cu circa 25 de milioane de lei, ceea ce inseamna 3.800 de vouchere in plus pentru acest an, potrivit unei hotarari aprobate de Executiv miercuri. Se asigura, astfel, continuarea Programului Rabla, program de succes aflat la cea de-a treisprezecea editie, pentru a incuraja cumpararea de autoturisme care nu polueaza si sunt mai sigure in trafic.

Totodata, Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru demararea Programulului RO-LA, prin care se urmareste reducerea poluarii, a noxelor si a emisiilor de CO2 din atmosfera. Concret, noul program de finantare vizeaza reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfa le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfa dinspre transportul rutier catre calea ferata.

Transportul de tip RO-LA reprezinta forma particulara de transport combinat in care:

O vehicule rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferata, in trenuri compuse din vagoane specializate,

O incarcarea si descarcarea vehiculelor rutiere pe, respectiv de pe vagoanele specializate se realizeaza in terminale specializate, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie si prin rulare pe rotile proprii;

O soferii vehiculelor rutiere autopropulsate pot insoti respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, caz in care sunt transportati in vagoane de calatori (vagoane cuseta sau vagoane de clasa).

Programul RO-LA se inscrie in Politica nationala a ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Gura Ialomitei ]

Nemultumire (a cata?) in Consiliul Local Urziceni: "Primarul discrimineaza firmele din Urziceni"!

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 21:06

Nemultumire (a cata?) in Consiliul Local Urziceni: "Primarul discrimineaza firmele din Urziceni"!Lista achizitiilor de lucrari publice cu atribuire directa din acest an i-a atras atentia consilierului local Ion Dumitrescu, de pe aceasta lipsind firmele din Urziceni, cele care, in opinia domniei sale, ar fi trebuit sa fie alese, intrucat folosesc forta de munca locala si isi platesc impozitele in Urziceni: .

Din documentul trimis consilierilor locali reiese ca:

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]

477 milioane euro pentru finantarea proiectelor Romania Start Up, prin POCU

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 14:35

477 milioane euro pentru finantarea proiectelor Romania Start Up, prin POCUAutoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, in valoare de 477 mil. euro, pentru apelul de proiecte "Romania Start Up".

Ministerul a decis suplimentarea alocarii prevazute initial pentru apelul Romania Start Up pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise in urma evaluarii sa aiba acces la finantare din fonduri europene.

Prin crearea a 5.070 de IMM-uri si a cel putin 10.400 noi locuri de munca, peste 50.000 de persoane (someri si/sau persoane inactive /angajati, inclusiv persoane care desfasoara o activitate independenta) vor beneficia de sprijin in cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

In acord cu prevederile Programului Operational Capital Uman, activitatile eligibile in cadrul proiectelor admise urmaresc incurajarea antreprenorialului si a ocuparii pe cont propriu, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana, fiind structurate sub forma unei scheme de antreprenoriat (autoritati publice locale, camere de comert, furnizori de servicii de formare profesionala continua, organizatii sindicale si patronale, asociatii profesionale si ONG-uri) care presupune parcurgerea a 3 etape cadru de implementare, etape obligatorii in cadrul carora administratorul schemei de antreprenoriat acorda subventii in valoare de 40.000 euro/ plan de afaceri si se acorda numai intreprinderilor infiintate de persoanele ale caror planuri de afaceri sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Gura Ialomitei ]

Fonduri UE: Se prelungeste termenul la cererea celor 7 milioane de euro pentru impaduriri

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 14:54

Fonduri UE: Se prelungeste termenul la cererea celor 7 milioane de euro pentru impaduririFermierii-persoane fizice, firme si alti proprietari de terenuri mai au timp sa depuna cereri pentru a putea obtine fonduri nerambursabile de maximum 7 milioane de euro, pentru lucrari multianuale de impadurire a pamanturilor, a anuntat marti Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), care a prelungit termenul de depunere.

Intr-un comunicat remis SartupCafe.ro, APIA informeaza potentialii beneficiari ca cea de a doua sesiune de depunere a Cererile de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite" aferenta Masurii 8 "Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor", Submasura 8.1 "Impaduriri si crearea de suprafete impadurite" din cadrul PNDR 2014 - 2020, se prelungeste pana la data de 17 noiembrie 2017, ora 14.30.

Initial, termenul era 6 octombrie 2017. Sesiunea de depunere a inceput la 21 august.

Agentia din subordinea Ministerului Agriculturii reaminteste ca alocarea financiara este de 50.000.000 euro, iar valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a contractului de finantare, este de 7.000.000 euro.

Inainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie sa parcurga etapele de identificare a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite in IPA ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Gura Ialomitei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Deputatii au votat miercuri reguli UE mai puternice pentru a combate importurile subventionate si la pret de dumping
Pentru prima data in lume, regulile comerciale ale UE vor cere partenerilor comerciali din afara ...
Evaziune fiscala. Sapte firme de panificatie, sanctionate de politisti
Politistii ialomiteni au aplicat 22 de amenzi a caror valoare depaseste 15.000 de lei, in urma unei ...
Rotary Club Slobozia: Summitul de Integritate pentru Prosperitate - editia Slobozia 2017
Rotary Club Slobozia impreuna cu Transparency International Romania si Griffiths School of ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor