Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.308 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

GAL Danubius pune 2,3 milioane euro la dispozitia autoritatilor locale

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 10:30

FINANTARI. Asociatia GAL DANUBIUS IALOMITA - BRAILA lanseaza in luna mai 2018 toate cele patru masuri destinate beneficiarilor publici, unitati administrativ-teritoriale cu sediul in teritoriul Parteneriatului GAL, asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, organizatiilor non-profit, unitatilor de cult.

Dezvoltarea socio-economica a spatiului rural este indispensabil legata de existenta unei infrastructuri rurale de calitate si de accesibilitatea populatiei la servicii. Infrastructura si serviciile de baza neadecvate constituie principalele elemente ce mentin decalajul accentuat dintre zonele rurale si zonele urbane, lucru ce reprezinta o piedica in care egalitatii de sanse si dezvoltarii socio-economice a teritoriului. Costurile ridicate ale infrastructurii si degradarea rapida a acesteia in urma factorilor de mediul sunt amenintari identificare in analiza teritoriului.

In aceste context liniile de finantare vin ca un sprijin real iar nevoile ce pot fi solutionate prin aceste linii de finantare sunt:

- Reducerea gradului de saracie a populatiei locale si a cresterii nivelului de trai al acesteia;

- Imbunatatirea infrastructurii, dotare si/sau eficientizarea energetica a spatiilor pentru asigurarea de servicii sociale, dezvoltarea furnizorilor de servicii sociale privati, autoritati locale, unitati de cult precum si parteneriatele acestora;

- Sprijinirea investitiilor coerente si sustinure in infrastructura de servicii pentru comunitate;

- Imbunatatirea serviciilor de ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Gura Ialomitei ]

200 de posturi disponibile in Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei - editia 2018

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 01:28

200 de posturi disponibile in Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei - editia 2018Studentii si tinerii absolventi sunt invitati sa aplice, incepand de astazi, 19 aprilie, pentru cele 200 de locuri disponibile in Guvern, ministere, institutii si autoritati publice, in cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului Romaniei.

Editia din acest an se va desfasura sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 si se va derula in perioada 16 iulie - 14 septembrie.

Programul este destinat tinerilor romani cu varsta maxima de 25 de ani la inceperea stagiului de practica, studenti sau absolventi ai unei universitati din Romania ori din afara tarii.

Inscrierile se fac online, incepand de astazi pana la 14 mai 2018, iar formularul de inscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register.

Anul acesta, in Programul de Internship s-au alaturat Guvernului Romaniei si alte 55 de institutii-gazda.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea sa se acomodeze cu modul de lucru in administratia publica centrala si sa fie implicati in proiecte care sa le permita punerea in practica a cunostintelor dobandite in cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discutii si intalniri de lucru cu ministri, secretari de stat, specialisti in diferite domenii de competenta, precum si la training-uri si workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practica, internii vor beneficia de o bursa lunara de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului Romaniei ..

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Gura Ialomitei ]

Noi reglementari in domeniul cadastrului

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 00:51

Noi reglementari in domeniul cadastruluiGuvernul a aprobat, in sedinta de astazi, o Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.

In conformitate cu angajamentele asumate de Guvernul Romaniei, prin acest act este reglementat cadrul normativ pentru accelerarea si eficientizarea inregistrarii imobilelor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara.

Astfel, principalele schimbari prevad, in special, urmatoarele:

* pana la 31 decembrie 2018, la nivelul fiecarei circumscriptii judecatoresti, se va constitui si va functiona cel putin un birou de cadastru si publicitate imobiliara sau, dupa caz, un birou de relatii cu publicul, ca unitati fara personalitate juridica, in subordinea oficiilor teritoriale; termenul initial era 31 decembrie 2017, insa acesta nu a putut fi respectat din cauza lipsei de personal si a imposibilitatii relocarii personalului existent in cadrul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) sau in institutiile subordonate; in acest sens, se va modifica Regulamentul de organizare si functionare al ANCPI, in vederea suplimentarii numarului de angajati;

* sectoarele cadastrale care vor face obiectul lucrarilor de inregistrare sistematica contractate de primarii, ca urmare a incheierii de contracte de finantare cu ANCPI, pot sa cuprinda atat imobile din extravilan, cat si din intravilan;

* la prioritizarea sectoarelor cadastrale propuse de unitatile administrativ-teritoriale beneficiare ale finantarii ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Gura Ialomitei ]

FMI revizuieste cresterea economica a Romaniei de la 4,4% la 5,1%! Romania si Malta vor inregistra in acest an cea mai mare crestere economica din Europa

Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 01:34

FMI revizuieste cresterea economica a Romaniei de la 4,4% la 5,1%! Romania si Malta vor inregistra in acest an cea mai mare crestere economica din EuropaFondul Monetar International (FMI) a revizuit in crestere, de la 4,4% la 5,1%, estimarile privind evolutia economiei romanesti in acest an, potrivit raportului "World Economic Outlook", publicat marti si citat de Agerpres.

Conform documentului referitor la perspectivele economiei globale, Malta si Romania vor inregistra in acest an cea mai mare crestere economica din Europa, de 5,7% si, respectiv, 5,1%.

Pentru 2019, FMI se asteapta insa la o incetinire semnificativa, la 3,5%, a cresterii PIB-ului Romaniei.

Pe ansamblu, Europa va inregistra o expansiune economica de 2,7% in 2018 si de 2,3% in 2019, iar Europa Emergenta, regiune unde este inclusa si Romania, va consemna un avans al PIB de 4,3% in 2018 si de 3,7% in 2019.

"Perspectivele de crestere pentru Europa emergenta, estimate acum la aproape 6% in 2017, ar urma sa se modereze la 4,3% in 2018 si 3,7% in 2019, sprijinite de mediul extern favorabil, conditiile financiare avantajoase si cererea mai solida pentru exporturi din zona euro", subliniaza FMI.

Estimarile pentru inflatie au fost revizuite in sus, pana la 4,7%, de la 3,3% cat se estima in octombrie, urmand ca ritmul de crestere a preturilor sa se atenueze in 2019 pana la 3,1%.

FMI a modificat si prognoza privind deficitul de cont curent inregistrat de Romania la minus 3,7% din PIB in 2018 (de la 2,9% din PIB previzionat in octombrie). Pentru anul viitor, institutia se asteapta ca deficitul de cont curent sa se situeze tot la 3,7% din PIB.

Pe de alta parte, FMI a ..

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Gura Ialomitei ]

Regina Maria- personajul central al expozitiei Centenar, vernisata miercuri la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea

Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 10:49

Regina Maria- personajul central al expozitiei Centenar, vernisata miercuri la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea"Centenarul Marii Uniri sub semnul artistilor plastici din Baragan" este evenimentul de debut al manifestarilor dedicate, in Ialomita, implinirii a 100 de ani de la actul istoric de la Alba Iulia care a definit Romania de azi. Primul vernisaj al expozitiei a avut loc la Slobozia, in cadrul Galriilor de Arte Arcadia, iar ulterior lucrarile vor urma "traseul Unirii" si vor fi expuse la Chisinau, Cernauti si Alba Iulia.

Prin reprezentari, in numar de sase, personajul central al expozitiei este Regina Maria, ceea ce releva importanta Principesei de Coroana a Romaniei la infaptuirea Romaniei: a precizat initiatorul evenimentului, Clementina Tudor, in calitate de manager al Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea.

Invitata de onoare la vernisaj, directorul Muzeului de Arta din Constanta, dr. Doina Pauleanu, a precizat ca genul caruia ii sunt dedicate cele mai multe lucrari este portretul, unde se remarca o anumita predominanta, a Reginei Maria, al carui rol in constructia statului a fost insuficient relevat pana in prezent:

Expozitia dedicata Centenarului este si o lectie de istorie, dar si o carte de vizita a judetului Ialomita din punct de vedere cultural si artistic, apreciaza presedintele Filialei Uniunii Artistilor Plastici, Gheorghe Petre:

In expozitie sunt peste 40 de lucrari de arta plastica, grafica si sculptura, realizate de 21 de artisti, provocati prin tematica si insemnatatea momentului, dupa cum a remarcat criticul de arta Ana Amelia Dinca:

Lucrarile surprind ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Gura Ialomitei ]

Miercuri, 11 aprilie, Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Secu vine in Slobozia cu ocazia Hramului Manastirii Slobozia

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 10:31

Miercuri, 11 aprilie, Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Secu vine in Slobozia cu ocazia Hramului Manastirii SloboziaIn perioada 11 - 16 aprilie 2018, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, organizeaza o serie de manifestari cu ocazia sarbatoririi hramului "Izvorul Tamaduirii" al stravechiului asezamant monahal "Sfintii Voievozi" din Slobozia.

In cetatea Sloboziei va veni si va aduce multa binecuvantare pentru credinciosii Eparhiei, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Secu, din Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Calendarul evenimentelor se va desfasura dupa urmatorul program:

Miercuri, 11 aprilie 2018:

La ora 13:45 va avea loc primirea Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopala, urmata de slujba de Te Deum.

La ora 14:15, dupa slujba de Te Deum, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu si soborul de preoti si credinciosii, vor pleca intr-o procesiune pe strazile municipiului Slobozia pana la Manastirea "Sfintii Voievozi", unde sfanta icoana va fi depusa intr-un baldachin in curtea sfantului lacas, spre inchinare tuturor credinciosilor.

In toata aceasta perioada, ca bucuria duhovniceasca sa fie deplina, la Manastirea Slobozia se vor savarsi slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului si Taina Sfantului Maslu.

Vineri, 13 aprilie 2018:

In ziua sarbatorii hramului Manastirii "Izvorul Tamaduirii" va fi savarsita Sfanta Liturghie de catre Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, incepand cu ora 09:00. La slujba vor participa toti membrii clerici ai Permanentei Consiliului ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Gura Ialomitei ]

Pastorala la Invierea Domnului 2018

Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 23:49

Pastorala la Invierea Domnului 2018Martori si marturisitori ai Domnului inviat

aEuro VINCENtIU

Prin harul lui Dumnezeu

Episcopul Sloboziei si Calarasilor

Iubitului meu cler si popor,

Har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru,

Iar din parte-mi, arhieresti binecuvantari!

Dreptmaritori crestini,

Hristos a Inviat!

Potrivit Sfintelor Evanghelii dupa Luca si Ioan, experienta recunoasterii Mantuitorului inviat are loc intr-un context euharistic si este reprezentata prin invitatia adresata de catre Mantuitorul Hristos ucenicilor de a manca impreuna (cf. In 21, 5, 9, 12). In episodul despre ucenicii din Emaus, Mantuitorul este recunoscut in momentul in care repeta gestul instituirii Euharistiei, frangerea painii (cf. Lc 24, 30 s.u.). Motivul acesta vrea sa exprime refacerea comuniunii cu cei ce L-au abandonat si L-au renegat.

Intalnirile Mantuitorului inviat cu ucenicii au valoarea unor aparitii; acolo unde ofera El darul de a vedea, Se lasa vazut; numai acolo unde El deschide ochii, iar inima ucenicilor se lasa deschisa, El poate fi cunoscut.

Relatarile evanghelice despre aratarile Mantuitorului inviat evidentiaza, pe de o parte, dumnezeirea Sa, iar pe de alta, realitatea trupului Sau omenesc pe care L-a transfigurat si L-a pnevmatizat, facandu-L, astfel, prin Inviere, partas dumnezeirii. El a inviat la o viata noua, definitiva, ce nu mai este supusa legilor chimice si biologice, ci este situata in afara mortii, in acea vesnicie pe care o confera dragostea infinita a Preasfintei Treimi.

Aratarile Domnului ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Gura Ialomitei ]

Cozonacii de Slobozia, renumiti la Bucuresti si Constanta!

Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 20:32

Cozonacii de Slobozia, renumiti la Bucuresti si Constanta!In perioada sarbatorilor pascale, comenzile intrec cu mult posibilitatile patiseriei Elsa, mai ales ca din ce in ce mai putine femei mai fac cozonac in casa, dupa retetele bunicelor. Piata de cozonaci este atat de ofertanta, incat le dezarmeaza si pe cele mai incrancenate gospodine in prepararea, exclusiv acasa, a tuturor produselor pentru masa de Paste.

Framantarea cozonacului presupune timp, rabdare si forta, motive pentru care femeile, indiferent de varsta, au renuntat a se mai inhama la elaborioasa activitate, mai ales ca oferta este pe cat de mare pe tot atat de diversificata: . spune mamaia Enuta Vintila de 78 de ani.

Nimic nu poate inlocui insa mirosul cozonacului copt in casa, la cuptor: , sustine cu foc o gospodina in varsta de 50 de ani.

O alternativa intens degustata sunt cozonacii de la Elsa, care livreaza constant produse catre Bucuresti si Constanta, dupa cum marturisesc clientii:

Pretul ravnitului cozonac de Slobozia este de 16 lei bucata.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

#InvestInIalomita

Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 14:07

#InvestInIalomita.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Gura Ialomitei ]

#InvestInIalomita

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 19:26

#InvestInIalomita.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Gura Ialomitei ]

"Un out pentru un banut": 36 de copii din Slobozia Noua s-au inoit cu hainute din fondurile stranse la licitatia de ornamente pentru masa de Pasti

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 16:51

"Un out pentru un banut": 36 de copii din Slobozia Noua s-au inoit cu hainute din fondurile stranse la licitatia de ornamente pentru masa de Pasti"Un out pentru un banut": 36 de copii din Slobozia Noua s-au inoit cu hainute din fondurile stranse la licitatia de ornamente pentru masa de Pasti.

Campania este organizata pentru al doisprezecelea an consecutiv de Protopopiatul Slobozia in parteneriat cu Gradinita Piticot si Scoala Sf. Andrei, iar banii stransi din vanzarea obiectelor lucrate au fost impartiti in mod egal si inmanati beneficiarilor. Asistati de parinti, acestia si-au ales singuri hainutele si apoi au predat bonul prin care au facut dovada cheltuirii sumelor primite. Conform traditiei, copiii vor merge la biserica in haine noi, pe care dupa aceea le vor purta cu grija la scoala.

"Sa daruim copiilor bucuria Invierii" este campania prin care Protopopiatul Slobozia ajuta la innoirea cu hainute a copiilor aflati in evidentele biroului de asistenta sociala. Coordonatorul programului, Anastasia Patrascu, precizeaza ca la licitatie si din donatii s-au strans 3.700 lei:

Campania se adreseaza copiilor aflati in situatii speciale, cum sunt cei crescuti de Ionica Vasile:

In majoritate, fetitele si-au cumparat pantofiori, iar baietii adidasi. Dintre toti, Alisia de 6 anisori, si-a dorit o rochita, sandalute si o bentita.

Mereu alaturi de copii, la cumparaturi, se afla si doamna invatatoare, Fanica Damian:

Tot pentru familiile acestor copii se face si o colecta de oua si cozonaci, precizeaza parintele protopop Ionut Butu:

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Gura Ialomitei ]

Mica Publicitate

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 11:51

Mica PublicitateVand apartament 3 camere, decomandat, doua balcoane inchise cu termopan, doua bai, acces la boxa comuna a palierului, izolatie termica exterioara, centrala termica proprie, suprafata 65 mp. Strada Mihai Eminescu, Bl. MB 20, Sc. E, Et. 3/6, intrare din parcul Mihai Eminescu. 49000 euro mobilat sau 46000 nemobilat. 0724123213.

*******

Vand teren intravilan in suprafata de 600 mp in comuna Perieti, Ialomita. Pret: 10 euro/mp. Relatii la 0724123213.

*******

Vand teren, Andrasesti, arabil, 72500 mp (jumatate din el sau tot), la mica distanta de lacul Fundata, in apropierea hotarului cu localitatea Gheorghe Doja, pret 30000 lei/hectar negociabil. Relatii la telefon 0724123213.

*******

Vand teren intravilan cartier filatura, asa cum se poate observa din poze. Pret 24 euro mp, negociabil. Terenul este pretabil pentru constructia unei locuinte sau atragerea unor fonduri europene pentru diverse activitati. Mai multe detalii la 0724123213

*******

Vand apartament 3 camere, Slobozia, ultracentral, vizavi de cofetaria Aktas, et. 3, conf. I, semidecomandat, dotari: parchet, gresie, camara, debara, uscator, CT, constructie 1970, nemobilat, 75 mp, pret 42000 euro negociabil. Relatii la telefon 0724123213.

*******

Vand apartament 3 camere, multiple imbunatariri, centrala, parchet, grestie, faianta, usi noi, geam termopan, inclusiv si balcoane, proaspat renovat, aer conditionat, mobilat/utilat (depinde de preferinte), decomandat, hidroizolatie exterioara, zona Elegant, 4/4 stare ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Gura Ialomitei ]

Curatenia inainte de Pasti, intre obligatie si satisfactie!

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 19:37

Curatenia inainte de Pasti, intre obligatie si satisfactie!Traditia pregatirii casei pentru sarbatorile de Paste se respecta indiferent daca timpul si varsta le mai permit femeilor sa roboteasca pentru premenirea de primavara a locuintei. In majoritate, ialomitencele accepta greu ideea de a apela la serviciile unor firme de curatenie, insa nici acestea nu se plang de clienti in aceasta perioada.

Batutul covoarelor, spalatul perdelelor, stergerea geamurilor si lustruirea mobilei sunt treburile obligatorii inainte de marea sarbatoare a Invierii, in toate casele crestinilor ortodocsi. Pentru gospodinele in varsta, respectarea ritualului este pe cat de solicitanta pe tot atat de importanta: marturiseste o doamna respectabila in varsta de 82 de ani.

Traditia a fost preluata si de mai tinerele doamne care accepta mai greu ca cineva strain sa faca ordine printre lucrurile personale:

In ciuda preferintei gospodinelor de a-si face singure curat in casa, solicitarile pentru serviciile profesionale sunt in crestere. Daniela Luntraru este administratorul unei firme de curatenie, iar in aceasta perioada munceste cot la cot cu angajatele pentru a face fata solicitarilor:

Costurile pentru o curatenie generala, cu servicii profesionale, variaza in functie de suprafata locuintei, gradul de murdarie si frecventa interventiilor, iar evaluarea se face de un reprezentant al firmei.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deficitul de personal, cel mai mare neajuns al spitalului judetean de urgente din Slobozia!

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 00:39

Deficitul de personal, cel mai mare neajuns al spitalului judetean de urgente din Slobozia!Situatia a fost prezentata azi ministrului sanatatii, care s-a aflat in vizita de lucru in judetul Ialomita. Sorina Pintea a apreciat ca, incepand de anul trecut, indicatorii principalei unitati medicale din judet s-au imbunatatit, insa exista o mare nevoie de personal specializat si aparatura medicala.

Spitalul Judetean de Urgente din Slobozia a scos la concurs 27 de posturi pentru medicii specialisti, iar necesarul real este de 32, precizeaza managerul Mariana Iancu:

Pentru atragerea tinerilor medici la Slobozia, Consiliul Judetean Ialomita ofera cate 3.000 lei lunar specialistilor cu venituri de sub 5.000 lei, precizeaza presedintele Victor Moraru:

Spitalul judetean de urgente din Slobozia functioneaza cu 78 de specialisti, in prezent, dintre care 15 sunt pensionari.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Gura Ialomitei ]

Program extins de donare la Centrul de Transfuzii din Slobozia

Marti, 03 Aprilie 2018, ora 01:40

Program extins de donare la Centrul de Transfuzii din SloboziaDin 16 aprilie, programul de recoltare sange de la donatori se va extinde la intervalul 8-16, in zilele de luni si marti, cu patru ore mai mult fata de cel din prezent.

Conducerea Centrului Judetean de Transfuzii Sanguine a luat aceasta masura pentru a putea prelua cat mai multi donatori si acoperi nevoia de sange inregistrata atat la nivelul judetului Ialomita cat si la nivel national.

Locuitorii judetului sunt rugati insistent sa vina sa doneze, indiferent de grupa de sange pe care o au, pentru a se putea asigura pacientilor aflati in stare critica tratamentul transfuzional, de cele mai multe ori vital.

Pot dona sange persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani, cu precizarea ca persoanele de peste 50 de ani, aflate la prima donare, pot dona in functie de evaluarea medicala. De asemenea, donatorii trebuie sa aiba o greutate minima de peste 50 kg, sa nu sufere de boli cronice, si sa nu consume bauturi alcoolice cu cel putin 48-72 de ore inainte de donare.

In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor cu sandwich-uri, fructe, lactate si minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa beneficiaza de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, o zi libera, in ziua donarii, pentru salariati, elevi, studenti si militari, decontarea cheltuielilor de transport in comun, in ziua donarii si analize gratuite.

Din 16 aprilie, noul program de lucru la Centrul Judetean de Transfuzii Ialomita este de la 8 la 16 in zilele de luni si marti, iar miercuri, joi ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Gura Ialomitei ]

Traditie populara reinviata la Giurgeni cu fonduri europene - PROIECT FINANTAT PRIN GAL DANUBIUS IALOMITA - BRAILA

Joi, 29 Martie 2018, ora 16:49

Traditie populara reinviata la Giurgeni cu fonduri europene - PROIECT FINANTAT PRIN GAL DANUBIUS IALOMITA - BRAILAAMBITIE. Un arheolog din Bucuresti vrea sa creeze in micuta localitate ialomiteana un atelier de tesut, cusut si impletituri din fibre vegetale. Ideea indrazneata a primit o finantare in valoare nerambursabila de 40.000 euro, proiectul Rural Creativ facand parte din portofoliul de succes al finantarilor derulate de Grupul de Actiune Locala Danubius Ialomita - Braila.

Doamna Dana Mihai este de un sfert de veac prezenta pe santierul arheologic "Orasul de Floci" de langa Giurgeni - Ialomita. Aici si-a crescut baiatul, luat de sute de ori in situl arheologic, aici a gustat din borsul pescaresc facut ca niciunde in alta parte iar in casele batranesti a descoperit traditiile autentice romanesti. A fost adaptata rapid, "convertita" la obiceiurile locale si se simte ca fiind de-a locului printre oamenii pe care-i descrie drept calzi si prietenosi.

"Casa Tudorii", un festival local de mancare traditionala romaneasca, a fost evenimentul ce avea sa o determine sa se implice activ intr-un proiect gandit sa salveze obiceiuri si produse populare aflate pe cale de disparitie dar si sa ajute doua persoane din localitate sa-si gaseasca un loc de munca. , descrie Dana Mihai cum a inceput totul.

Tanti Oita si traditia din familie

Tanti Oita din Giurgeni va deveni emblema produselor realizate de Rural Creativ, o femeie simpla, trecuta prin mari incercari in viata, modesta dar incredibil de puternica. , spune doamna Mihai. Ea recunoaste ca pasiunea pentru lucrurile create manual vine si din ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Gura Ialomitei ]

Sa daruim copiilor bucuria Invierii!

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 16:32

Sa daruim copiilor bucuria Invierii!Un out pentr-un banut!

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Gura Ialomitei ]

Medalion Nichita Stanescu la Zebranno

Luni, 26 Martie 2018, ora 10:35

Medalion Nichita Stanescu la ZebrannoLa o cafea cu Apollon!

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Gura Ialomitei ]

Definitia bullying-ului pentru o noua lege in Romania

Sambata, 24 Martie 2018, ora 19:53

Definitia bullying-ului pentru o noua lege in RomaniaIn cadrul campaniei de prevenire a bullying-ului, initiata in 2017 de Asociatia Parintilor Isteti si Itsy Bitsy FM, a avut loc la sediul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie o noua dezbatere, care a avut ca obiectiv definirea cat mai clara a termenului si fenomenului de bullying. Reprezentati ai autoritatilor, ONG-urilor, Colegiului Psihologilor, lingvisti, elevi au creat impreuna o definitie, care va sta la baza demersului de construire a unei legi de prevenire si rezolvare a problemei bullying-ului in Romania.

- Nadia Tataru, Asociatia Parintilor Isteti si fondatoare Itsy Bitsy FM.

La dezbatere a participat deputatul Andrei Pop, unul dintre viitorii initiatori ai legii bullying-ului:

Grupul de initiativa din cadrul Campaniei de prevenire a bullying-ului mai are in lucru urmatoarele aspecte din rezolutia asumata la Masa rotunda de la Parlament, de pe 12 martie:

Definirea rolului tuturor participantilor la bullying, inclusiv a martorilor - si includerea lor in cadrul legislativ;

Constientizarea fenomenului in societate, la nivelul tuturor stakeholderilor;

Organizarea/infiintarea unui centru de raportare si monitorizare a tuturor cazurilor de bullying, conform definitiei. Stabilirea modului de organizare si functionare a acestei institutii;

Comunicarea, revizuirea si imbunatatirea (acolo unde este cazul) legislatiei deja existente, care reglementeaza violenta asupra copiilor, hartuirea, dreptul la demnitate;

Identificarea unor solutii ..

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Gura Ialomitei ]

Arta populara si traditie folclorica

Vineri, 23 Martie 2018, ora 11:50

Arta populara si traditie folclorica25 Martie ora 12 la Caminul Cultural Maltezi din comuna Stelnica.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Gura Ialomitei ]

Planul national de adoptare a monedei euro, propus spre asumare politica pana la 15 noiembrie 2018

Joi, 22 Martie 2018, ora 01:12

Planul national de adoptare a monedei euro, propus spre asumare politica pana la 15 noiembrie 2018Comisia Nationala de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro, ce va fi infiintata potrivit unei ordonante de urgenta adoptata de Guvern, va pregati calendarul de intrare a Romaniei in Mecanismul unic de supraveghere si de adoptare a monedei euro, precum si actiunile necesare pentru pregatirea economiei si societatii romanesti si asigurarea unei convergente reale.

Pentru a asigura o larga reprezentativitate, Comisia va reuni reprezentanti ai institutiilor publice guvernamentale cu responsabilitati in pregatirea aderarii si derularea reformelor structurale, Administratiei Prezidentiale, confederatiilor patronale si sindicale, Bancii Nationale si ASF, personalitati ale stiintei, culturii si mediului academic, organizatiilor neguvernamentale, structurilor asociative.

Comisia Nationala de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro va fi condusa de prim-ministru si presedintele Academiei Romane, in calitate de co-presedinti, si de doi vicepresedinti, respectiv guvernatorul BNR si viceprim-ministrul desemnat de prim-ministru prin decizie.

In coordonarea Comisiei se infiinteaza grupuri tematice de lucru, respectiv:

O finante publice si problematica monetara si financiara;

O reforma si modernizarea pietei muncii, a educatiei si sanatatii;

O aspecte legislative;

O informarea publica si protectia consumatorilor.

Pana la 15 noiembrie 2018, Comisia Nationala va prezenta spre asumare politica atat calendarul de trecere la moneda euro, cat si ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Gura Ialomitei ]

Spectacol de Ziua Francofoniei

Marti, 20 Martie 2018, ora 00:49

Spectacol de Ziua FrancofonieiCu ocazia Zilei Francofoniei, pe 20 martie 2018, va avea loc la Casa Municipala de Cultura un spectacol organizat de Scoala Gimnaziala Sf. Ierarh Nicolae din Bucu, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Ialomita, Primaria comunei Bucu si Primaria municipiului Slobozia.

Evenimentul cultural artistic cuprinde momente de cantec, teatru si dans, iar spectatorii au acces gratuit incepand cu ora 14 in sala de spectacol a fostului cinema Galax, in limita locurilor disponibile.

Elevii protagonisti si profesorii coordonatori vor primi diplome de participare.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Gura Ialomitei ]

"Eroina esti tu" - Concert extraordinar Mihai Napu

Duminica, 18 Martie 2018, ora 00:55

"Eroina esti tu" - Concert extraordinar Mihai Napu22 Martie ora 19.30 la Zebranno Pub, in Urziceni

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Gura Ialomitei ]

Politisti cercetati pentru luare de mita

Joi, 15 Martie 2018, ora 16:42

Membri ai Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual protesteaza joi 16 Martie 2017, in fata ministerului Muncii din Bucuresti, ca urmare a nemultumirilor sindicalistilor, privind nerespectarea legii si de neaplicarea corecta a salarizarii in Ministerul de Interne. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Cinci politisti de la punctul de trecere Fetesti al Autostrazii Soarelui sunt audiati sub acuzatia de luare de mita. Reprezentanti ai Directiei Generale Anticoruptie si Parchetului Judetean Ialomita au facut azi dimineata perchezitii la adresele suspectilor, patru domiciliati in judetul Ialomita si unul din Eforie Nord.

Ei sunt acuzati ca in timpul serviciului au perceput si incasat bani pentru a nu intocmi procese verbale de contraventie conducatorilor auto depistati in trafic incalcand normele rutiere.

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Gura Ialomitei ]

Romania, la un pas distanta de a avea o lege anti-bullying

Marti, 13 Martie 2018, ora 19:28

Romania, la un pas distanta de a avea o lege anti-bullyingAutoritatile si societatea civila au dat startul unui plan national de prevenire a fenomenului de bullying in Romania. In cadrul campaniei de prevenire a bullying-ului, initiata in 2017 de Asociatia Parintilor Isteti si Itsy Bitsy FM, a avut loc la Parlament o noua dezbatere la care au participat peste 40 de reprezentanti ai Guvernului, Parlamentului, ONG-urilor, psihologi si experti in gestionarea fenomenului de bullying. Obiectivul acestei actiuni a fost analiza fenomenului de bullying din Romania, a legislatiei in vigoare, a programelor de preventie si interventie deja existente si identificarea unor solutii legislative si programe nationale de prevenire a bullying-ului. Actiunea a fost organizata de deputatii Andrei Pop si Petre Florin Manole, Asociatia Parintilor Isteti, Itsy Bitsy FM, cu sprijinul Point Public Affairs si GMP PR.

Dupa mai bine de doua ore de lucru impreuna, autoritatile si societatea civila au stabilit urmatoarele actiuni menite sa conduca la prevenirea si combaterea fenomenului de bullying in scoli si in societate:

* Definirea conceptului de "bullying", in vederea crearii unui cadru unitar de intelegere a fenomenului, in baza caruia sa poata fi dezvoltat un text legislativ corect si eficient, in combaterea si prevenirea fenomenului de bullying in toate formele sale, atat din punctul de vedere al formelor de manifestare, cat si al contextelor in care se manifesta;

* Definirea rolului tuturor participantilor la bullying, inclusiv a martorilor - si ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Gura Ialomitei ]

Marian Neacsu a fost confirmat in functia de secretar general al PSD

Duminica, 11 Martie 2018, ora 13:57

Marian Neacsu a fost confirmat in functia de secretar general al PSDPresedintele organizatiei judetene PSD Ialomita, Marian Neacsu, a fost confirmat in functie in urma alegerilor din cadrul congresului extraordinar din 10 martie.

Pentru functia de secretar general si-au depus candidatura Codrin Stefanescu si Marian Neacsu, presedintele organizatiei Ialomita obtinand 3.000 de voturi in timp ce Codrin Stefanescu a acumulat 650 de voturi.

, a declarat sambata, la Congresul extraordinar al partidului, secretarul general, Marian Neacsu.

, a sustinut Neacsu.

El a sustinut ca PSD "este forta binelui" si reprezinta un partid fara prejudecati in ceea ce priveste femeile: , a mai spus secretarul general al social-democratilor, punctand ca PSD ramane un partid european, care trebuie sa castige alegerile parlamentare si prezidentiale.

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Gura Ialomitei ]

Andrei Pop continua demersurile legate de transpunerea in legislatia din Romania a eforturilor de stopare a fenomenului de bullying

Sambata, 10 Martie 2018, ora 11:41

Andrei Pop continua demersurile legate de transpunerea in legislatia din Romania a eforturilor de stopare a fenomenului de bullyingDeputatul PSD de Ialomita a participat vineri 9 martie, impreuna cu colegul sau de Camera, Petre Florin Manole, la masa rotunda cu titlul "Stop Bullying".

Demersul are o importanta deosebita mai ales in conditiile in care studiile au relifat o realitate trista si anume aceea ca incidenta fenomenului este in crestere in Romania, unde unul din trei copii a fost umilit in fata colegilor iar 82% dintre cazurile de bullying s-au derulat in scoli.

Concluzia dezbaterii a fost ca bullyingul este real si ca are repercusiuni negative asupra societatii in ansamblul ei, indiferent ca ne referim la copii sau la adulti. In plus, participantii au convenit si asupra faptului ca este nevoie si de solutii legislative, de centralizarea si evaluarea programelor educationale existente, de sustinerea finantarii necesare in domeniu si de o buna colaborare inter-institutionala. Prin urmare, s-a decis ca in perioada imediat urmatoare, cei implicati in proiectul dedicat combaterii bullying-ului sa incerce gasirea nu doar a unei definitii cat mai exacte a fenomenului, cat mai ales stabilirea cu exactitate a modificarilor ce trebuie facute in legislatia romaneasca, mai ales in contextul general al adaptarii acesteia la cea europeana.

Dupa mai bine de doua ore de lucru in comun, reprezentantii societatii civile si cei ai autoritatilor competente in domeniu au stabilit ca pe viitor sa intensifice eforturile in ceea ce priveste constientizarea fenomenului in societate la nivelul tuturor stakeholderilor, ..

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Gura Ialomitei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Concurs pentru incadrare de personal la ISU Ialomita. Ce conditii se impun si la ce probe sunt supusi candidatii
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Barbu Catargiu" al judetului Ialomita organizeaza concurs ...
Trupul unui barbat, recuperat din apele raului Ialomita. Politia a deschis o ancheta de moarte suspecta
Trupul neinsufletit al unui barbat a fost observat de localnici plutind in albia raului, pe raza ...
Incendii la Fetesti, provocate de un scurtcircuit electric la cabluri defecte
Pompierii de la Statia Fetesti au intervenit in ultimele 24 de ore pentru stingerea a doua incendii, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor