De ce trebuie sa ne inchinam la icoane - explicatiile preotilor. "Icoana este pentru vaz ceea ce este Evanghelia pentru auz"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 06:20
52 citiri
Sinodul al VII-lea ecumenic a stabilit ca regula de baza pentru crestinii din toata lumea inchinarea la icoane, refuzul oamenilor de a face acest gest fiind considerat un pacat. Oricat de comentata ar fi importanta sfintelor icoane, teologii sustin ca intr-adevar aceste reprezentari artistice ale sfintilor, Mantuitorului sau Macii Domnului au rolul de a forma atitudinea crestinilor fata de Dumnezeu, in sensul apropierii acestora de Imparatia Cerurilor. "Temeiul de facto al cinstirii sfintelor ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.