De ziua Dunarii, primarii ialomiteni din localitatile riverane fluviului s-au intalnit si au discutat despre Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime

   

Intalnirea a fost organizata de Primaria Stelnica si a inclus o plimbare cu vaporasul pe Bratul Borcea. La intalnirea informala au mai participat presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Victor Moraru, Prefectul Gigi Petre si reprezentantii Grupurilor de Actiune Locala.
Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014 - 2020 urmareste sa creeze conditiile necesare redresarii economice, generarii cresterii si mentinerii locurilor de munca din domeniul pescuitului, acvaculturii si afacerilor maritime. Programul a fost aprobat prin decizia Comisiei Europene nr. 8416/25.11.2015 si permite accesarea fondurilor structurale si de investitie prin intermediul Fondului European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM)

Conform POPAM, finantarile se acorda pentru activitati de inovare, servicii de consiliere, limitarea impactului pescuitului asupra mediului marin si adaptarea pescuitului la protectia speciilor, eficienta energetica si atenuarea schimbarilor climatice prin inlocuirea sau modernizarea motoarelor la ambarcatiunile de pescuit pe apele interioare si de pescuit marin, crearea de servicii de gestionare, de inlocuire si de consiliere pentru fermele de acvacultura, cresterea potentialului siturilor de acvacultura, masuri privind sanatatea si bunastarea animalelor, planuri de productie si comercializare, masuri de marketing.

In Ialomita se urmareste aplicarea pentru doua proiecte in domeniu, la Giurgeni si Stelnica. Cea de-a 13 editie a Zilei Dunarii s-a desfasurat sub indemnul "Fii activ pentru o Dunare mai curata!" iar gazdele evenimentului, autoritatile locale din Stelnica, se mandresc cu traditia localitatii privind pescuitul, care a contribuit la dezvoltarea comunitatii, si se alatura demersurilor privind constientizarea si implicarea populatiei in eforturile de conservare a fluviului.
Luni, 03 Iulie 2017, ora 14:39
Sursa: Gura Ialomitei

Articol citit de 66 ori


Gura Ialomitei
Cele mai citite stiri
25 IUNIE este termenul limita pentru depunerea a noua declaratii fiscale
Luni, 25 Iunie trebuie depuse urmatoarele declaratii: - formularului 097 " Notificare privind ...
Adolescenta de 13 ani, cautata de militarii de la ISU dupa ce a fost inghitita de apele bratului Borcea
O adolescenta, in varsta de 13 ani, este de negasit de miercuri, 13 iunie. Fata a mers la scaldat pe ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor