Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aberatia zilei: "Aici sunt banii dumneavoastra"! 12 milioane de euro ingropati intr-o sosea care nu e gata dupa 7 ani

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 17:25
17677 citiri
Aberatia zilei: "Aici sunt banii dumneavoastra"! 12 milioane de euro ingropati intr-o sosea care nu e gata dupa 7 ani
Foto: captura YouTube / Rosia Montana

12 milioane de euro au bagat pana acum Guvernul si autoritatile locale in celebra sosea denumita Transbucegi, la care lucrarile au inceput in urma cu 7 ani si inca nu au fost finalizate, iar cine circula pe drumul plin de pericole isi asuma riscurile inerente.

In august se implinesc 4 ani de cand drumul care pleaca din Sinaia si duce la Sfinx si Babe trebuia inaugurat de autoritati cu surle si trambite. Cu doar cateva zile inainte, o parte din sosea a inceput sa se surpe. Muncitorii au uitat, se pare, sa puna la socoteala si bolovanii care cad de pe versanti, iar pe anumite portiuni drumul a fost facut "mai ingust decat unul judetean normal, adica doua masini incap greu una pe langa cealalta", fiind extrem de periculos in special in zona de urcus, scria atunci MediereNet.ro.

Nici astazi, in 2017, soseaua nu e mai breaza. Asfaltul s-a surpat in unele locuri si inca nu exista parapete de protectie in curbe, relateaza jurnalistii de la Kanal D.

Drumul este plin de pericole, iar autoritatile care raspund de siguranta traficului s-au limitat la a marca soseaua cu indicatori. Desi scrie clar "Interzis circulatiei publice", pe sosea se circula. Soferii sunt incantati de peisaj, asa ca trec cu vederea riscul imens la care se supun. Pe unele portiuni soseaua e atat de ingusta incat masinile trebuie sa treaca pe rand, un fir dupa altul.

Conform sursei citate, exista firme private de transport care organizeaza excursii pe Transbucegi. Pentru ca drumul este inchis din punct de vedere legal, firmele de asigurari nu sunt obligate sa plateasca nici macar un leu in cazul producerii unor accidente. Dar cui ii pasa? In niciun caz celor responsabili cu finalizarea lucrarilor. Cu toate ca teoretic soseaua este inca in lucru, pe traseu nu se vede nici urma de utilaje, informeaza jurnalistii de la Kanal D, care au mers la fata locului ca sa filmeze.

12 milioane de euro a inghitit pana acum Transbucegi, bani de la Ministerul Dezvoltarii si de la consiliile judetene Dambovita si Prahova. Adica din buzunarul nostru al tuturor.

Si va mai inghiti! Consiliul Judetean Prahova a alocat pentru acest an inca 1 milion de lei.

Deocamdata, nimeni nu stie cand va fi cu adevarat gata aceasta sosea si se va putea circula in siguranta.

"Trebuie efectuata receptia finala a drumului", a comentat filosofic Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova, care a precizat ca aceasta responsabilitate le revine partenerilor din Dambovita, pentru ca ei au fost lideri de proiect in momentul atragerii finantarii, scria in urma cu o luna Observatorul Prahovean.

Asa se face ca, din pacate, la mai bine de zece ani de la lansarea minunatului manifest satirico-politic al trupei Taxi "Aici sunt banii dumneavoastra" el ramane la fel de actual. Anii au trecut, alesii nostri continua sa "ingroape banii in asfalt". Si nu e vorba numai despre Transbucegi, uitati-va in jur...

Ce ne ramane de facut?

"Luati tarnacopu', luati picamaru'

Spargeti asfaltu' sa scoateti banu'.

Luati tarnacopu', luati picamaru'

Si dati, dati, dati, dati, sa iasa banu'.

Aici sunt banii dumneavoastra!"

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Transbucegi lucrari nefinalizate , #administratia