Aberatia zilei: Casa pentru maimute fara maimute si mai scumpa decat o vila de lux

Joi, 11 Mai 2017, ora 16:46
5421 citiri
Aberatia zilei: Casa pentru maimute fara maimute si mai scumpa decat o vila de lux
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Autoritatile din Galati au amenajat la gradina zoologica o casa pentru maimute care a costat o jumatate de milion de euro, metrul patrat fiind mai scump decat pentru o locuinta obisnuita. Mai mult, edilii mai vor bani si pentru amenajari, in conditiile in care in casa pentru maimute nu sta nicio maimuta.

535.000 de euro au fost achitati pentru adapostul respectiv, mai scump decat o casa dedicata oamenilor, informeaza ProTV. 75% din suma a fost achitata de Ministerul Mediului, iar restul din bugetul local al Consiliului Judetean.

Constructia ocupa 1.500 de metri patrati, iar autoritatile inca mai vor bani pentru amenajare.

"Va trebui sa montam crengi de copaci, franghii, platforme. Trebuie acoperita podeaua cu un material, fie cauciuc, fie lemnos, astfel incat sa amortizeze caderile maimutelor, trebuie facute platforme pentru odihna si pentru hranire, atat la interior, cat si la exterior", a explicat Madalin Serban, directorul Gradinii Zoologice Galati, pentru sursa citata.

Daca se trage linie si se face socoteala, reiese ca maimutele (deocamdata inexistente!) vor beneficia de cea mai scumpa casa din Galati, la 700 de euro metru patrat construit, comparativ cu o vila de lux destinata oamenilor, unde costurile se ridica la maxim 500 de euro.

Cu toate acestea, casa pentru maimute fara maimute reprezinta o "prioritate pentru Consiliul Judetean Galati", dupa cum a declarat Ionut Negru, purtatorul de cuvant al institutiei.

El a argumentat ca se cauta "intre 350.000 si 400 de mii de lei", pentru ca respectiva constructie sa poata deveni un loc de atractie.

Ce nu poate spune nimeni este cand si de unde vor fi adusi locatarii casei de lux. Se fac cercetari pe la alte gradini zoologice, dar nicio veste pana in prezent.

Sunteti indignati? Carcotiti? Poate va calmati afland ca pentru custile vulpilor costurile s-au ridicat la circa... 1.000 de euro/metrul patrat.

Pentru modernizarea gradinii zoologice s-au cheltuit in total circa 4 milioane de euro, iar panglica de inaugurare a fost taiata in august 2015, de fostul presedinte al CJ Galati Nicolae Bacalbasa, dupa cum relata atunci Viata Libera.

In prezent, Nicolae Bacalbasa, mare iubitor de animale, este deputat PSD, iar comportamentul sau din Parlament lasa foarte mult de dorit.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#casa maimute Gradina zoologica Galati , #administratia