Aberatia zilei: Copil ucis de nesimtirea unor adulti iresponsabili care nu vor plati niciodata

Miercuri, 24 August 2016, ora 12:21
17465 citiri
Aberatia zilei: Copil ucis de nesimtirea unor adulti iresponsabili care nu vor plati niciodata
Foto: ProTV

S-a dus la joaca si nu s-a mai intors. A traversat pe trecerea de pietoni, dupa ce s-a uitat atent in stanga si in dreapta, cum l-au invatat parintii. N-a contat. A fost izbit in plin si a plutit prin aer 30 de metri inainte de a-si da ultima suflare. Unde a gresit?

Copilul in varsta de 9 ani a murit pe o trecere de pietoni din Sibiu aflata intr-o intersectie fara semafoare sau limitatoare de viteza. Intersectia a fost semaforizata pana in urma cu doi ani, cand s-a reparat asfaltul. Primaria si Politia au decis atunci sa nu mai semaforizeze intersectia, ci sa lase doar semne de circulatie, pentru fluidizarea traficului, informeaza ProTV.

Locuitorii din zona au semnalat numarul foarte mare de accidente care se produc din aceasta cauza, dar nu i-a bagat nimeni in seama.

"Nu exista zi lasata de Dumnezeu sa nu se intample cate un accident. In fiecare zi. Nu inteleg de ce nu se poate face un giratoriu sau alta solutie gasita pentru ca nu se acorda prioritate, se merge cu viteza, cu viteza, cu viteza. Nu ai incredere sa mergi tu ca om mare, ce sa mai zic de copii", a declarat o localnica la postul de televiziune citat.

Cea mai buna dovada ca acolo exista probleme reale este fatada unei case care este lovita mereu, ajungand sa semene cu un panou pentru accidente. "Chiar am vrut sa scriu aici: Atentie micsorati viteza la trecerea in intersectie", a declarat proprietara.

Dar de ce sa scrie cetateanul? Pentru ca autoritatile obligate de lege sa ia masuri sunt iresponsabile, ca sa nu scriem de-a dreptul nesimtite?

Imaginile cu copilul plecat cu mingea la joaca, inregistrate de camerele de supraveghere din zona, arata ca micutul a fost izbit pe trecerea de pietoni de un sofer criminal, care n-a incetinit la intrarea in intersectie si care va plati pentru fapta lui. Dar pentru asemenea soferi s-au inventat semafoarele si limitatoarele de viteza, si pentru a preveni moartea unor oameni nevinovati. Ce sa faci insa daca autoritatilor nu le pasa? N-ai ce sa faci.

"Era un copil bun, premiul II in clasa, istet foc. Nu stiu, parca toata strada e miscata si oamenii sunt revoltati si plini de compasiune pentru familia indoliata", a declarat un vecin.

Conform ProTV, comisia de circulatie din Primaria Sibiu ia in calcul reintroducerea semaforizarii intersectiei. "Ia in calcul", da? Adica membrii comisiei n-au nicio apasare, nu sunt hotarati, nu-si dau doua palme pentru ca n-au "luat in calcul" nimic de doi ani de zile.

Apuseni, Colectiv... O fi stand Romania sub blestemul Mesterului Manole? Trebuie neaparat sa ingropam pe cineva inainte sa luam niste banale decizii?

Probabil asta asteptam si in cazul cladirilor cu risc seismic ridicat, pe care refuzam sa le reabilitam - sa moara zeci de mii de oameni ca sa putem infiinta apoi comisii de ancheta ce nu vor stabili niciodata vinovatii, desi ii stim de pe acum, inainte sa cada prima caramida.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#copil mort trecere pietoni Sibiu , #administratia