Aberatia zilei: Curge apa pe pereti de o luna si nimeni n-o opreste

Vineri, 04 August 2017, ora 17:17
7357 citiri
Aberatia zilei: Curge apa pe pereti de o luna si nimeni n-o opreste
Foto: ProTV

Povestea drobului de sare cunoaste o varianta hazlie la Ploiesti: de o luna intreaga curge apa dintr-un apartament nelocuit si nimeni nu o opreste. Umezeala, mucegaiul si mirosul insuportabil nu pot convinge autoritatile sa inchida robinetul.

Proprietarul apartamentului din care curge apa e plecat in SUA de doua luni, relateaza ProTV, si nimeni nu il poate contacta, asa ca toti cei care ar putea lua o decizie "curajoasa" prefera sa se... spele pe maini.

Zilele trec una dupa alta, igrasia se intinde vazand cu ochii, iar pe aceasta canicula care ne zapaceste mintile mirosul e tot mai greu de suportat. Mai mult, infiltratiile au ajuns la reteaua electrica. Apa continua sa se prelinga si nimeni nu stie exact pe unde sau cum sa o stavileasca.

Locatarii direct afectati cred ca fie s-a stricat un robinet, fie s-a fisurat o teava. Locatarii care nu sunt afectati direct ridica din umeri si trec mai departe indiferenti, refuzand inchiderea apei pentru toata lumea. Politia nu se baga si nu-si asuma spargerea usii si rezolvarea problemei.

In felul lui, fiecare are dreptate. Si, totusi, pentru asemenea situatii exista AUTORITATI ale statului, nu? Cu siguranta in hatisul de legi, legisoare si legiute exista o prevedere mica, mica in baza careia cineva ar putea stavili scurgerea apei pe peretii blocului din Ploiesti.

Conform ProTV, politistii le-au explicat locatarilor ca nu pot interveni pentru ca... "apa nu este un caz de urgenta". Mai mult, ei i-au sfatuit pe cei afectati sa semneze un proces verbal in baza caruia sa-si asume raspunderea pentru spargerea usii, astfel incat, daca proprietarul va face plangere la intoarcere, sa aiba pe cine da vina.

Dar punem si noi o intrebare: Daca (Doamne fereste!) omul e internat in spital, inchis la puscarie, daca e in Honolulu la bai sau pur si simplu nu mai vrea sa auda in veci de Romania, teava aia ramane asa pana cand cladirea se va prabusi din cauza infiltrarii apei in pereti?!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#teava sparta apartament bloc Ploiesti , #administratia