Aberatia zilei: Dorel loveste din nou - A sapat doua zile pe strada gresita

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 17:09
10757 citiri
Aberatia zilei: Dorel loveste din nou - A sapat doua zile pe strada gresita
Foto: Realitatea TV

Au venit, au pornit excavatoarele si dupa doua zile si-au dat seama ca sapa pe o strada gresita. Au acoperit totul cu pamant, riscand sa infunde astfel canalizarea, dupa care au plecat. Primaria spune: "Si ce daca?".

Se intampla (cum altfel?) in Romania, mai exact la Braila, unde "Dorel" si-a luat colegii si excavatoarele si s-a pus la treaba, fara sa gandeasca prea mult.

Strada Alecu Russo din cartierul Radu Negru, pietruita pana de curand, a fost bagata in procesul de reabilitare, spre bucuria locuitorilor din zona care credeau ca, in sfarsit, vor vedea si ei asfalt in fata ochilor. Intentia edililor este una nobila, 16 milioane de lei fiind bagati in procesul de reabilitare a drumurilor, dar bucuria localnicilor fu de scurta durata.

Dandu-si seama, la un moment dat, ca sapa pe o strada gresita, pentru care nu fusese data autorizatie de constructie, muncitorii au spus "Stop!", au acoperit zona cu pamant si si-au luat talpasita.

Locuitorii strazii au ramas si cu strada neasfaltata si cu reteaua de canalizare in pericol.

"Au sapat vineri, sambata si azi si acum o astupa inapoi", a povestit un localnic la Realitatea TV, amintindu-si ca la fel s-a intamplat si in urma cu doi ani cand muncitorii au uitat sa puna capacul, iar canalizarea a fost infundata cu pamant.

"Dorel", pe numele lui real Nicolae Belciugan, a recunoscut ca de gresit au gresit reprezentantii firmei de constructii, nimeni altcineva.

"S-a gresit, asta este greseala noastra. Noi o platim", e explicat maistrul Belciugan.

Asa cum banii nu aduc fericirea, ei nu aduc nici alinarea locuitorilor de pe strada Alecu Russo, devenita impracticabila dupa ce a fost acoperita de pamant ca pe vremea poetului pasoptist.

Ca Dorel a gresit poate fi de inteles, dar ca primaria Braila a decis sa nu amendeze firma constructoare, asta chiar e o aberatie de prima mana.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sapat strada gresita Braila , #administratia