Aberatia zilei: Fara galagie, haine cu capse sau stat de vorba in parc

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 12:28
3056 citiri
Aberatia zilei: Fara galagie, haine cu capse sau stat de vorba in parc
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul local din Timisoara a adoptat un regulament pentru spatiile de joaca din oras care prevede atat de multe absurditati incat te intrebi, ca parinte, daca iti duci copilul acolo ca sa se simta bine sau ca sa il pedepsesti.

Bazaconiile din noul regulament au atras atentia presei inca de luna trecuta, dar ele au fost adoptate abia saptamana aceasta.

Copiii care vor indrazni de acum inainte sa vina in locurile de joaca special amenajate in Timisoara nu au voie sa faca galagie si nici sa se imbrace cu haine care au prea multe fermoare, capse sau tinte, informeaza TVR.

Mai exact, in regulament scrie ca este "interzisa producerea de zgomote prin strigare", fara sa se precizeze si cum pot fi convinsi copiii sa isi tina sub control exploziile de entuziasm specifice varstei lor.

De asemenea, micutii nu vor avea voie sa manance in spatiile special amenajate sau sa utilizeze leaganul "la un unghi de inclinare mai mare de 80 de grade fata de verticala". Tot e bine ca bietii de ei nu vor fi obligati si sa poarte dupa ei vreun dispozitiv de masurare a unghiurilor.

Si parintilor li s-au impus interdictii. Ei nu au voie sa stea langa leagan dupa ce copilul s-a urcat in el, amenda pentru incalcarea restrictiei fiind cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei. In aceste conditii, este de asteptat ca parintii care mai doresc sa isi insoteasca micutii la locul de joaca sa se adapteze noilor conditii si sa vina cu franghii sau bete, pentru a putea misca leaganele de la distanta.

Totodata, regulamentul interzice intrarea in locurile de joaca a persoanelor care se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a... substantelor afrodiziace sau halucinogene, dar si "satisfacerea nevoilor fiziologice pe terenul din incinta".

In plus, noul regulament interzice stationarea oamenilor in grupuri in interiorul locurilor de joaca cu exceptia insotitorilor (adio discutii intre vecine).

Regulamentul a fost votat in unanimitate, dar, asa cum se intampla deseori in Romania, primarul Nicolae Robu a anuntat deja ca documentul ar trebui modificat, informeaza televiziunea publica.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#regulament Timisoara loc joaca , #administratia