Aberatia zilei: La Bradu degeaba au fost alegeri. Primarul nou ales are interdictie de a intra in primarie

Marti, 26 Iulie 2016, ora 19:29
5771 citiri
Aberatia zilei: La Bradu degeaba au fost alegeri. Primarul nou ales are interdictie de a intra in primarie
Foto: pixabay.com

La primaria din comuna argeseana Bradu situatia e mai mult decat incurcata. Vechiul primar (cercetat pentru coruperea alegatorilor) se ocupa in continuare de treburile comunitatii pentru ca noul primar (cercetat sub control judiciar pentru dare de mita) are interdictie de a intra in primarie.

Florin Fratica a fost primar in perioada 2012-2016, dar a pierdut alegerile din 5 iunie la cateva zeci de voturi. Fratica (Partidul pentru Arges si Muscel) si Danut Stroe (PSD) au fost principalii candidati pentru Primaria comunei Bradu, informeaza News.ro.

Stroe a obtinut 41% din voturi, dar nu a apucat sa depuna juramantul, fiind retinut si apoi pus sub control judiciar, dupa ce a fost prins incercand sa mituiasca o persoana cu scopul de a obtine majoritate in consiliul local.

In acest moment, primarul PSD plange pe la usi, instanta interzicandu-i sa intre in primarie si sa ia contactul cu oamenii de acolo, pentru a nu influenta mersul anchetei.

Necazul lui Stroe, bucuria lui Fratica, alta "usa de biserica".

Florin Fratica e cercetat pentru santaj, abuz in serviciu si... coruperea alegatorilor. El a fost retinut in 24 mai (adica inainte de alegeri!) fiind acuzat ca a platit votul a doi alegatori cu cate 50 de lei si ca si-a amenintat un adversar politic, candidat la Consiliul Local, ca ii trimite controale pe cap.

Potrivit presei locale, Fratica este cel mai bogat primar din judet, in declaratiile sale de avere aparand bunuri in valoare totala de milioane de euro (case, apartamente, spatii comerciale, hectare de padure, mii de metri patrati de terenuri si 4 masini). Conform acelorasi surse, primarul si-ar fi cumparat si un elicopter, dar el nu apare in declaratiile de avere.

Acelasi Fratica e bogat si in dosare penale. In unul dintre acestea este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul ridicandu-se la 30 de milioane de euro.

Teribil de impresionati de "averile" lui Fratica, locuitorii din Bradu l-au votat in numar suficient de mare incat sa ajunga si consilier local. Paradoxal, el este acum si viceprimar (a fost ales) si primar interimar, pana cand Stroe isi rezolva situatia in justitie.

Intr-o conferinta de presa tinuta marti, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat ca incertitudinea se va mentine cel putin pana in 28 august, cand expira cele 60 de zile de control judiciar pentru primarul nou ales. Pana atunci insa, Fratica are o dilema: trebuie sa aleaga intre functia de viceprimar si cea de primar.

E greu sa faci politica in Romania. Cum sa nu ceri pensie speciala, dupa atata bataie de cap?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#primar Bradu interdictie primarie , #administratia
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Sa va spun cine sunt nesimtitii in cazul din articol: