Aberatia zilei: La Galati, tribunalul a desfiintat Consiliul local si Consiliul judetean

Marti, 30 August 2016, ora 15:43
11871 citiri
Aberatia zilei: La Galati, tribunalul a desfiintat Consiliul local si Consiliul judetean
Foto: Arhiva Hepta.ro

Punct si de la capat la Galati. La aproape 3 luni de la alegerile locale, Consiliul Local si Consiliul Judetean au fost desfiintate prin hotarari ale tribunalului, asa ca trebuie sa se inceapa de la zero constituirea si alegerea conducerii consiliilor.

Problemele au inceput in momentul in care au fost invalidate mandatele de consilier local si judetean obtinute de Marius Stan. Acesta a contestat in instanta, iar tribunalul i-a dat definitiv dreptate, informeaza Viata Libera.

Luni, instanta de judecata a dispus si anularea altor doua hotarari, mai exact cele prin care Consiliul Local a fost declarat ca legal constituit, dar si cea prin care au fost alesi cei doi viceprimari ai orasului: Cristian Sorin Enache (PSD) si Picu Apostol Roman (UNPR), insa in acest caz se poate face recurs.

Una peste alta insa, lucrurile sunt mai mult decat incurcate. Marius Stan va primi in plus si 1.500 de lei din partea municipalitatii, drept cheltuieli de judecata, si spune ca dupa ce si ultimele decizii ale instantei vor ramane definitive el intentioneaza sa faca plangere penala pe numele celor care i-au invalidat mandatele doar "pentru ca asa le-a dictat partidul".

Pe de alta parte, toate hotararile Consiliului Local date dupa constituire sunt puse sub semnul intrebarii, daca instanta va decide ca el s-a format cu incalcarea legii. Mai mult, este posibil ca si noul primar al Galatiului sa fie pus sa depuna din nou juramantul. "Jur de cate ori e nevoie", a declarat Ionut Pucheanu pentru sursa citata.

Jurnalistii de la Romania Libera spun insa ca ar exista si probleme de alta natura.

Seful PSD Galati Dan Nica si liderul local al ALDE, senatorul Eugen Durbaca, sunt acuzati de opozitie de uzurpare de calitati oficiale si abuz in serviciu, din cauza unor "manevre politice cu conotatii penale", scrie sursa citata.

Mai exact, pentru ca nu aveau suficiente voturi pentru alegerea celor doi viceprimari, ei l-ar fi pus sa conduca sedinta de constituire a Consiliului Local pe un politician ALDE care in momentul respectiv nu avea calitatea de consilier, politician care ar fi si votat fara drept.

In total, ar fi fost viciate 9 proceduri de vot prin jongleriile politice ale PSD si ALDE.

In timp ce alesii se bat pentru putere, galatenii se pregatesc de intrarea in iarna cu aceleasi vesnice probleme ramase nerezolvate indiferent de partidele pe mana carora a incaput administratia locala.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#tribunal desfiintat Consiliu Local Galati , #administratia
Comentarii
Poza Dele
Dele
rank 5
Nereguli mari la PSD si ALDe la Galati.Nu se pot astampara sa nu...