Aberatia zilei: Pisicile maidaneze, inamicul public nr. 1 in Bistrita - Sunt acuzate ca saboteaza masini

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 19:07
12213 citiri
Aberatia zilei: Pisicile maidaneze, inamicul public nr. 1 in Bistrita - Sunt acuzate ca saboteaza masini
Foto: Arhiva/Pixabay

Florin Frandes, seful Politiei Locale Bistrita, a inceput razboiul cu pisicile fara stapan si cu cei care le hranesc. Acesta a propus Serviciului Ecarisaj din oras sa prinda si pisici, nu doar caini. Mai mult, Frandes doreste amendarea oamenilor care hranesc felinele.

Ambele masuri au fost discutate in Consiliul Local. Serviciului Ecarisaj din cadrul Primariei Bistrita a fost solicitat, insa acesta a raspuns ca nu intra in atributiile sale sa prinda pisici. In plus, nu are nici autorizatie pentru asa ceva, relateaza Adevarul.

Cat despre amendarea celor care hranesc pisicile fara stapan, legislatia nu permite asa ceva. S-au gasit insa modalitati de a-i pedepsi pe cei care incalca dorinta lui Frandes. O femeie care a hranit in mod repetat cele cinci pisici din spatele blocului, in ciuda avertismentelor verbale date de politistii locali, a fost amendata pentru "nerespectarea normelor de igiena".

Cum au ajuns pisicile problema nr. 1 a Politiei locale din Bistrita

Ideea aplicarii de amenzi celor care hranesc pisicile a venit de la un bistritean. Acesta a sesizat Politia Locala legat de stricaciunile pe care pisicile le-ar fi facut automobilului sau, "incurajate" de o vecina care le hraneste.

"Personal, pentru a proteja masina, am cumparat o prelata auto cu pretul de 103 lei, insa ca urmare a actiunii pisicilor de la bloc, am fost nevoit, dupa 4 zile, sa o iau jos de pe masina, deoarece au umplut-o de urina. Se jucau pe masina, stateau pur si simplu pe prelata si mi-au zgariat si gaurit intreaga prelata cu ghearele.

Nu mi se pare normal, in conditiile in care incercam sa ne protejam masinile cum putem, platim taxe pentru locurile de parcare, ca pisicile hranite de locatarul de la apartamentul 38 sa ne murdareasca si zgarie masinile in mod repetat, deoarece acest locatar se incapataneaza cu indarjire sa dea de mancare de cateva ori pe zi acestor pisici", se arata in sesizarea trimisa de Sebastian Crisan autoritatilor.

Mai mult, bistriteanul e convins ca tot pisicile sunt de vina si pentru defectiunile motorului care apar iarna.

Asadar, cu astfel de argumente Politia Locala nu a avut de ales decat sa inceapa razboiul cu felinele maidaneze, declarandu-le inamicul public numarul 1, mai ales ca indata vine iarna si cine stie cate masini vor fi sabotate de infractorii blanosi.

Si asta in timp ce multi bistriteni se plang ca centrul istoric al orasului e impanzit de cersetori, ca centura municipiului e intesata de prostituate care-si ofera serviciile in plina strada, sau ca gunoiul e depozitat peste tot in oras, ilegal, bineinteles. Toate aceste probleme semnalate in repetate randuri intra in atributiile Politiei Locale Bistrita. Insa ele sa-si astepte randul. Niciuna nu e atat de stringenta precum pisicile infractoare.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Bistrita amenzi pisici fara stapan, #pisici fara stapan hranire liegislatie, #ecarisaj prindere pisici , #administratia