Aberatia zilei: Povestea caminului de lux inaugurat a 3-a oara. Si-au bagat coada si cavalerii de la Malta

Luni, 31 Iulie 2017, ora 20:07
6837 citiri
Aberatia zilei: Povestea caminului de lux inaugurat a 3-a oara. Si-au bagat coada si cavalerii de la Malta
Foto: Facebook / Consiliul Judetean Valcea

Un camin de lux pentru varstnici construit in cartierul Ostroveni din Ramnicu Valcea, in urma unei investitii de 12,5 milioane de euro, a fost inaugurat, luni, pentru a treia oara de la inceperea constructiei, respectiv din anul 2006.

Inaugurarea de luni s-a facut in prezenta prefectului Florian Marin, a presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Radulescu (PSD), a mai multor parlamentari, consilieri locali, consilieri judeteni, si reprezentanti ai unor firme.

In decursul timpului, politicienii vremii nu au ratat sansa de a se fotografia la inaugurarile precedente: prima inaugurare a avut loc in aprilie 2010, in prezenta ministrului Muncii de la acea data, Mihai Seitan (PDL).

A doua festivitate de inaugurare a fost organizata pe 3 martie 2016, cand printre invitati s-au numarat Alina Gorghiu si Vasile Blaga (PNL).

Investitia a costat municipalitatea aproximativ 12,5 milioane de euro, dar autoritatile locale nu au mai avut fonduri pentru dotari si angajarea personalului specializat.

Asa se face ca in 2014 au optat pentru concesionarea azilului catre Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan - Cavalerii de la Malta, fundatie reprezentanta de Adrian Secureanu, fostul director al Spitalului clinic "Nicolae Malaxa" din Bucuresti.

Citeste si: Florin Secureanu, la DNA: Iubita mea este singura care are grija de mine, pe banii ei

Actul a fost incheiat pe o perioada de 40 de ani, "cavalerii" obligandu-se sa faca reparatiile necesare, sa asigure dotarea cu mobilier si sa dea in functiune centrul rezidential pentru persoane varstnice, in cel mult un an de la data semnarii contractului. Primariei urmau sa-i revina doar 12 din cele 80 de locuri, restul putand fi ocupate doar in schimbul achitarii unor taxe.

Nu s-a intamplat asa, astfel ca in februarie 2017, Primaria l-a preluat in administrare. Conform unei hotarari aprobate de legislativul valcean, caminul are personalitate juridica si se afla in subordinea Consiliului Local din Ramnicu Valcea.

In 2006, cand s-a inceput constructia caminului, primar era Mircia Gutau, iar acum este tot el, reales in 2016, dupa doua condamnari definitive pentru fapte de coruptie.

Potrivit reprezentantilor Primariei, caminul are o capacitate de 80 de locuri, o suprafata de 4.300 mp parter si etaj, cu camere cu doua si trei paturi cu baie proprie si terasa, cu un cabinet medical, unul stomatologic si un altul de kinetoterapie, cu biblioteca, club, coafor-frizerie, capela.

In prezent, in spatiile sale sunt deja cazati cinci varstnici, iar mai multe alte dosare sunt in lucru in consecinta aprobarii, saptamana trecuta, in Consiliul Local, a procedurilor de intrare in aceasta institutie.

Caminul ofera si posibilitatea cazarii unor varstnici pe perioade scurte, astfel incat apartinatorii sa poata pleca linistiti in concedii.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#camin batrani Ramnicu Valcea inaugurare , #administratia