Aberatia zilei: Primarul cu birou in toaleta

Marti, 03 Martie 2015, ora 18:20
5640 citiri
Aberatia zilei: Primarul cu birou in toaleta
Foto: site Comuna Vanatori

Da, Romania e tara aberatiilor de tot felul. E si tara in care guvernantii ajung la puscarie pentru ca fura milioane de euro (pentru ei sau pentru partidele lor), iar comunitatile la care ar trebui sa ajunga banii publici se zbat in saracie.

Primaria comunei Vanatori din judetul Iasi functioneaza de aproape 7 ani intr-un apartament cu doua camere, nu mai mare de 80 de metri patrati, informeaza Digi24.

In 2008, cei 25 de functionari, impreuna cu primarul Constantin Lupu, s-au mutat aici TEMPORAR pentru ca imobilul vechi risca sa se prabuseasca peste ei. Abia anul trecut s-au gasit 500.000 de lei cu care a inceput constructia unui nou sediu, dar lucrarile s-au oprit pentru ca (ce sa vezi!) mai e nevoie de o suma similara pentru finalizarea lor (un mizilic pentru fostii ministri care dau zilele astea cu subsemnatul pe la DNA...).

Tot de 7 ani, conditiile in care oamenii astia isi desfasoara activitatea depasesc limitele absurdului.

Biroul primarului e in toaleta apartamentului, acolo unde sunt tinute si dosarele. Asa se face ca cine vrea sa isi satisfaca necesitatile firesti (inclusiv edilul) trebuie sa se duca la sectia de Politie de vizavi. "In rest n-ai unde", a dezvaluit Costel Nechita, consilierul personal al primarului.

Angajatii primariei lucreaza la propriu cot la cot, umar langa umar, iar cand vin localnicii, deja se pune problema lipsei de scaune. Si de aer.

Comuna are 5 sate in care traiesc cateva mii de cetateni. E suficient sa vina zece simultan la primaria-apartament pentru audiente ca lucrurile o iau razna.

"Acolo e biroul social, aici e contabilitate si aici e biroul agricol. Se intampla cateodata ca acolo sunt 5-6 persoane, acolo la fel si suntem toti in aceasta locatie. Ganditi-va ce se intampla cand se vorbeste si aici, si aici, cum te intelegi cu omul", a declarat Radu Ungureanu, agent agricol, pentru sursa citata.

Dar stiti care e culmea? Din 2008 primaria acestei localitati este administrata de un primar PSD, partid care acum este condus de Victor Ponta, seful guvernului in care presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, gestioneaza banii Ministerului Dezvoltarii Regionale.

"Eu am umblat mult prin tara asta, dar asa ceva n-am vazut. Nu cred ca exista nici in Muntii Apuseni, am fost padurar in zona, nu exista asa ceva", a comentat un localnic.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#primarie Vanatori Iasi apartament , #administratia