Aberatia zilei: Rascoala de la Drobeta, anul 2015 - "Noi vrem asfalt!"

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 18:37
4261 citiri
Aberatia zilei: Rascoala de la Drobeta, anul 2015 - "Noi vrem asfalt!"
Foto: Adevarul / Corina Macavei

Zeci de romani, cetateni ai Uniunii Europene, au iesit in strada de trei ori intr-o singura saptamana, cerand din rasputeri ca bulevardul care trece prin fata casele lor sa nu mai arate ca o ulita innamolita si bombardata de rusi.

Se intampla in Romania europeana a anului 2015, mai exact la Drobeta Turnu Severin, resedinta judetului Mehedinti, unde o plimbare pe Bulevardul Varciorova echivaleaza cu o calatorie in Evul Mediu.

Trei proteste au fost organizate numai in ultima saptamana din cauza conditiilor imposibile de trai din cartierul Schela Noua, cel mai radical fiind un barbat care s-a urcat pe un stalp de electricitate exasperat ca pe strada lui nu exista canalizare.

Oamenii sunt furiosi din cauza promisiunilor electorale incalcate cu mare usurinta de autoritati. Ei spun ca, in ultima campanie electorala, actualul primar, Constantin Gherghe, le-ar fi promis ca asfalteaza drumul cu pricina, dar dupa castigarea alegerilor a dat bir cu fugitii.

Nu e clar cine a denumit drumul "bulevard", dar poate ca a avut in vedere un sens arhaic. Daca in ziua de azi un bulevard este "o artera foarte larga, dreapta, marginita de arbori, cu mai multe benzi", pe vremea lui Nicolae Balcescu, de exemplu, el era "o intaritura umpluta cu pamant, constituind partea superioara a unei fortificatii". Exact asa arata Bulevardul Varciorovei, doar ca lipseste fortificatia...

Gropile sunt multe, mari si foarte adanci, iar peisajul pare selenar.

"Sa luam o barca si sa traversam acest bulevard si sa ducem copiii la scoala, este posibil asa ceva? In Cucuietii din deal oamenii au asfalt si canalizare, iar noi, oraseni de 40 de ani, nu avem", si-a varsat naduful un protestatar in fata camerelor de filmat.

"Cand am apelat la domnul primar Gherghe a zis in felul urmator: el n-are nevoie de Schela Noua, ca pe el nu l-a votat Schela Noua si numai de la mine din casa a avut cinci voturi. (...) De ce de atatia ani nu a facut nimic, unde sunt impozitele noastre, unde sunt darile pe care noi le platim?", s-a plans o pensionara.

"Copiii stau cate patru ore la scoala uzi. Traim mai rau ca animalele. Daca bag masina aici, imi intra apa in masina", a spus un domn revoltat.

"Nu venim la tine pentru ca este jenant sa bagam masina aici", s-a plans o doamna ca ii spun prietenii.

Replica data de viceprimarul Marius Screciu dupa ce i-a ascultat pe protestatari a fost dezarmanta.

"Aceasta strada se numeste bulevard, numai bulevard nu poate fi. S-a tot amanat aceasta zona. Speram ca in aceasta primavara sa se faca. Oamenii nu tin neaparat sa se asfalteze, stiu ca este dificil si trebuiesc bani multi, dar in aceasta primavara, obligatoriu, trebuie sa intram cu o pietruire", a recunoscut acesta.

Cum adica "oamenii nu tin neaparat sa se asfalteze"?! Desi i-a ascultat cu urechile lui, viceprimarul nu pare sa fi priceput nimic - Toarna promisiuni invatate la scoala de partid.

Sa traiesti ca la coada vacii intr-un municipiu resedinta de judet al unei tari membre a Uniunii Europene, administrata de un guvern caruia i se scurg fondurile europene printre degetele cu care traseaza autostrazi verzi pe pereti, asta chiar e o aberatie.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest Drobeta Turnu Severin bulevard, #proteste drumuri Turnu Severin , #administratia
Comentarii
Poza helpus
helpus
rank 3
Si totusi unde-i aberatia