Accident dupa accident intr-o intersectie nesemaforizata din Sibiu: Primaria intarzie luarea unor masuri

Vineri, 26 August 2016, ora 11:47
4098 citiri
Accident dupa accident intr-o intersectie nesemaforizata din Sibiu: Primaria intarzie luarea unor masuri
Foto: captura ProTV

Un copil a murit zilele trecute dupa ce a fost izbit de un vitezoman pe trecerea de pietoni intr-o intersectie din Sibiu nesemaforizata, dar primaria intarzie luarea unor masuri cu toate ca in zona se produc frecvent accidente rutiere.

Copilul in varsta de 9 ani plecase la joaca. Din imaginile inregistrate de o camera de supraveghere din zona reiese clar ca a traversat pe trecerea de pietoni si doar dupa ce s-a uitat in ambele directii din care puteau veni masini. El a fost izbit in plin de un autovehicul care circula cu viteza si proiectat 30 de metri in aer. Medicii chemati la fata locului nu i-au mai putut salva viata.

Locuitorii din zona se plang ca in intersectia respectiva, nesemaforizata dupa efectuarea unor lucrari de modernizare, au loc accidente aproape zilnic si cer introducerea semafoarelor si montarea de limitatoare de viteza.

Ziare.com a solicitat Primariei din Sibiu sa spuna ce masuri urgente vor fi luate pentru ca viata oamenilor sa nu mai fie pusa in pericol.

In raspunsul primit, vineri, la redactie se precieaza ca lucrarile de modernizare de pe strada Magheranului, una dintre cele care formeaza intersectia respectiva, au fost efectuate in 2015, "in cadrul unui proiect finantat din fonduri structurale".

"Dupa finalizarea lucrarilor, au fost realizate marcajele si semnalizarea rutiera, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Ca masura suplimentara, menita sa creasca gradul de siguranta in trafic, Comisia de Circulatie a decis in data de 17 august 2016 amenajarea unui sistem de semaforizare la intersectia strazii Magheranului cu strada Campului. Procedura de achizitie organizata in baza Legii 98/2016 privind achizitiile publice este in curs.

Precizam ca Primaria Sibiu a initiat de asemenea o procedura pentru achizitia de limitatoare de viteza care vor fi montate pe strazile din Sibiu pe care Comisia de Circulatie considera necesara aceasta masura", se mai arata in raspunsul cerut la solicitarea Ziare.com.

Deocamdata nu se stie daca in intersectia in care a murit un copil nevinovat si au loc accidente frecvente se vor monta vreodata limitatoare de viteza, decizia urmand sa fie luata la un moment dat de membrii Comisiei de Circulatie din Primaria Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#copil mort intersectie Sibiu, #semafoare Sibiu , #administratia