Te-au exasperat tantarii si tigrul platanului? Iata ce trebuie sa faci

Miercuri, 08 August 2018, ora 17:07
13934 citiri
Te-au exasperat tantarii si tigrul platanului? Iata ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestenii pot scapa de tigrii platanului, micile insecte care ii terorizeaza de cateva saptamani, doar daca incep sa faca sesizari.

Mai exact, pagina de Facebook Grow Up Romania noteaza ca "pentru tigrul de platan tratamentele le face Centrul de Protectie a Plantelor, unde trebuie, de asemenea, sunat pentru a face sesizari. Ei nu fac tratamente in tot orasul decat daca sunt sesizate invaziile de insecte pe anumite zone. Acesta e nr. lor de contact: 021 - 413.18.56".

Unii dintre bucuresteni spun ca la numarul de telefon nu le-a raspuns nimeni, dar sunt si persoane care sustin ca autoritatile au inregistrat sesizarea lor si au spus ca o sa trimita un echipaj.

Ramane de vazut daca autoritatile ii vor ajuta pe bucuresteni sa scape de mica insecta suparatatoare care se asaza pe corp si "inteapa" foarte tare, chiar si prin haine, provocand o iritatie a pielii. Piscatura insectei e resimtita foarte tare, dar nu lasa urme la fel de mari ca tantarii sau paianjenii.

Remediile sunt spalarea cu apa si sapun a zonei intepate sau aplicarea unui cubulet de gheata. Din pacate, spray-urile antitantari nu au efect, conform Kid Magia.

Tudorel Popa, directorul Centrului pentru Protectia Plantelor din cadrul Primariei Bucuresti, a declarat pentru Libertatea ca aducerea mai multor platani, in ultimul timp, in Capitala, a favorizat inmultirea acestei specii.

Vezi si Pisca mai tare ca tantarii si nu mai scapi de ele - Ce-i de facut cu "tigrii platanului", insectele care agaseaza bucurestenii

In privinta tantarilor, bucurestenii trebuie sa sune la 0800.800.868 - disponibil 24h/24.

"Aici puteti sesiza ca aveti o invazie de tantari in zona in care locuiti. Primaria trimite bilunar echipe sa faca tratamente zonale anti-tantari. Ne-am plans ca inca e plin de insecte infometate, iar explicatia a fost ca se nasc generatii noi in saptamanile in care nu se fac tratamentele", se arata pe pagina Grow Up Romania.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Bucuresti tigrul platanului, #bucuresteni sesizare tigrul platanului , #Bucuresti