Boicot la Primaria Capitalei: Consilierii nu s-au prezentat la sedinta

Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:52
1710 citiri
Boicot la Primaria Capitalei: Consilierii nu s-au prezentat la sedinta

Consilierii municipali au boicotat o sedinta a Primariei Capitalei, in care ar fi trebuit sa fie alesi doi viceprimari din cei patru candidati.

Dintre cei 52 de alesi locali, un singur consilier a fost prezent in sala, restul invartindu-se pe langa usa incaperii, potrivit Antena 3.

Presedintele Consiliul General al Municipiul Bucuresti (CGMB), Mircea Raicu, a asteptat o ora si jumatate ca alesii sa vina la sedinta, insa a declarat intrunirea inchisa in momentul in care s-a convins ca nu va veni nimeni, in afara de secretarul general.

"Exista numarul necesar pentru cvorum, dar avand in vedere ca exista deja o sedinta ordinara convocata de primar, noi am ajuns la concluzia ca e mai intelept din partea noastra ca miercuri sa venim si sa rezolvam toate problemele", a spus Raicu.

La Primaria Capitalei a venit si Marian Vanghelie, edilul sectorului 5, care a precizat ca vrea sa afle de ce au tradat trei consilieri PP-DD luna trecuta in defavoarea social-democratilor.

"Eu am fost plecat la Orastie sedinta trecuta si a fost o mica dereglare. Si am vrut sa fiu sigur ca... (...) A fost o dereglare micuta si atunci am incercat ca sa le reasezam lucrurile intr-un mod firesc. O sa vedeti la sedinta urmatoare ca lucrurile vor functiona foarte bine", a spus Vanghelie.

PP-DD, alianta cu PNL-PDL in Capitala

La sfarsitul lunii trecute, PSD a pierdut majoritatea la nivelul Primariei Capitalei, dupa ce trei consilieri din partidul lui Dan Diaconescu s-au aliat cu PNL si PDL.

Atunci, viceprimarii social-democrati au fost revocati din functie. Este vorba despre Marcel Nicolaescu, fost liberal ce s-a inscris recent in PSD, dupa o disputa cu presedintele PNL Bucuresti Eugen Nicolaescu, si social-democratul Dan Darabont.

PSD a pierdut majoritatea in Capitala: viceprimarii, revocati cu ajutorul PP-DD (Video)

Revocarile au avut loc dupa ce mai multi consilieri generali ai Capitalei din partea PP-DD au parasit tabara social-democrata si s-au alaturat PNL si PDL. Astfel, PSD a pierdut majoritatea la nivelul CGMB in favoarea celor doua partide, din cauza PP-DD.

Pentru ocuparea functiilor de viceprimar au fost propusi, printre altii, Lucian Iliescu de la PDL si Richard Ghita Vicentiu de la PP-DD.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#boicot Primaria Capitalei, #boicot sedinta Primaria Capitalei, #Primaria Capitalei sedinta , #administratia