Consilierii Capitalei au respins, din nou, transformarea Padurii Baneasa in parc

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 17:10
5792 citiri
Consilierii Capitalei au respins, din nou, transformarea Padurii Baneasa in parc
Foto: Arhiva Facebook/Fundatia Eco Civica

Consilierii generali au respins pentru a doua ora, miercuri, proiectul prin care primarul Capitalei Gabriela Firea vrea sa ia de la Romsilva trei parcele din Padurea Baneasa, in vederea amenajarii unui parc.

Inca de pe 24 octombrie, Gabriela Firea a solicitat aprobarea Consiliului General pentru a recupera de la Romsilva trei parcele din padurea Baneasa, in suprafata totala 572.104 de metri patrati, pentru a le trasnforma in "padure parc".

De ce ar vrea PMB sa faca asa ceva? Institutia sustine ca "doreste sa redea bucurestenilor o zona importanta de recreere, de promenada pietonala si de practicare a activitatilor sportive. Pentru toate acestea se vor obtine toate avizele de specialitate si se vor respecta conditiile impuse de avizatori, cu afectatarea minima a vegetatiei forestiere".

In plus, potrivit PMB, "concret, terenul Parc Padurea Baneasa, situat in Aleea Privighetorilor nr. 39-83, sector 1, in suprafata de 572.104 mp, care in prezent este in proprietatea Guvernului Romaniei si administrata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, a apartinut Municipiului Bucuresti, aceasta fiind cedata cu titlu gratuit in anul 1930, pentru infrumusetarea imprejurimilor Capitalei, de catre regele Mihai I al Romaniei, in scopul de a fi amenajata ca padure parc pentru Municipiul Bucuresti".

In context, Fundatia Eco-Civica a explicat pentru Ziare.com ca bucurestenii nu au nevoie de parc in padure. Cine vrea se poate plimba prin natura si fara ca aceasta sa fie amenajata ca parc. In consecinta, singura motivatie a acestui acestui proiect initiat de PMB este aceea de a duce retele de utilitati (apa, gaz etc.) in padure si de a construi drum acolo. Iar in acest fel, sa le faciliteze dezvoltatorilor imobiliari care au terenuri in Padurea Baneasa constructia de vile si hoteluri pe suprafetele care astazi sunt impadurite.

In octombrie, Consiliul General a respins proiectul Gabrielei Firea. Ulterior, edilul a explicat ca - daca totusi ar lua respectivele parcele de padure - va avea grija sa respecte legea si sa nu defriseze zona.

Considerand ca i-a convins pe consilieri, Gabriela Firea a incercat din nou, in sedinta din 18 decembrie, sa le obtina votul pentru a lua cele 3 parcele din Padurea Baneasa de la Romsilva si a le transforma in parc.

La dezbaterea proiectului, consilierul USR Ion Matei Tugui a spus ca nu vede utilitatea acestui parc. Mai ales ca Bucurestiul are un proiect de centura verde, despre care administratia Firea n-a mai dat de multa vreme detalii. Administratia Firea n-a spus nimic despre centura verde, iar presedintele de sedinta, Marius Pavel, a supus proiectul la vot.

Pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de doua treimi dintre voturile consilierilor.

A obtinut, insa, doar 28 de voturi pentru. Alti 3 consilieri s-au abtinut, iar 3 au votat impotriva. Asa ca proiectul a fost, din nou, respins.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Firea parc padurea Baneasa, #Parc Padurea Baneasa , #administratia