Doua spitale din Bucuresti lasate fara caldura, pentru a doua oara in 2 saptamani. Cum justifica RADET si ce-i cere Ministerul Sanatatii Gabrielei Firea

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 22:32
4598 citiri
Doua spitale din Bucuresti lasate fara caldura, pentru a doua oara in 2 saptamani. Cum justifica RADET si ce-i cere Ministerul Sanatatii Gabrielei Firea
Foto: Arhiva Pixabay.com

Spitalul Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu raman din nou fara apa calda, din cauza unor lucrari de modernizare a conductelor de termoficare.

Cele doua unitati sanitare au mai ramas fara apa calda, vreme de 3 zile consecutiv si saptamana trecuta. Nici bine nu si-au revenit din soc bolnavii si cadrele medicale, ca RADET a si anuntat ca va opri din nou, incepand de luni, tot pentru 3 zile, furnizarea de caldura si apa calda in zona.

"In zona Progresul din Sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, magistrala ce alimenteaza jumatate din Sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani", informeaza RADET.

"Dupa oprirea furnizarii agentului termic de saptamana trecuta, au fost efectuate verificari suplimentare ale magistralei si s-a constatat ca sunt si alte tronsoane afectate. Reprezentantii RADET au informat, inca din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie Bucuresti, de lucrarile ce vor fi efectuate, astfel incat acesta sa poata lua masurile necesare, conform obligatiilor legale ce ii revin.

Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termica, s-a luat decizia de catre RADET de a intrerupe furnizarea de energie termica, incepand de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.

In ceea ce priveste situatia unitatilor medicale din zona mentionata, subliniem faptul ca orice unitate spitaliceasca are obligatia de a asigura cate o sursa suplimentara pentru fiecare agent termic, respectiv apa calda si caldura, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea si verificarea constructiilor spitalicesti si a instalatiilor aferente acestora(...)", se arata in comunicatul remis de RADET redactiei Ziare.com.

Alexandru Burgiu, directorul general al CM Termoenergetica SA si fost administrator special al RADET, a explicat pentru Agerpres ca cele doua spitale afectate sunt gazduite de doua corpuri de cladire alaturate, alimentate de acelasi punct termic.

"Lucrarea va dura, noi estimam la 48 de ore, pentru ca trebuie sa golim un tronson de magistrala lung de peste 2 kilometri, sa ventilam galeria ca sa putem intra. Trebuie inlocuit tronsonul cu probleme, dupa care urmeaza partea de umplere, care dureaza de obicei foarte mult. De asta se intinde pe un termen atat de lung. Am preferat sa facem aceasta lucrare acum, pentru ca inca se mai poate, decat sa riscam sa intram in iarna si sa plesneasca acele conducte", a explicat directorul general al Termoenergetica pentru Agerpres.

Ministrul Sanatatii, catre Firea: Rezolvati problema, asa cum ati promis!

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, ii solicita Gabrielei Firea sa intervina si sa rezolve de urgenta lipsa apei calde si a caldurii de la Spitalul Marie Curie si de la Centrul de Recuperare "Nicolae Robanescu", in conditiile in care saptamana trecuta municipalitatea anunta ca nu vor fi astfel de probleme.

"Ministerul Sanatatii solicita Primariei Capitalei rezolvarea de urgenta a lipsei apei calde si a caldurii la Spitalul Marie Curie si la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu, mai ales ca vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presa, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni si garantii solide, ca incepand cu acea data, la cele doua unitati spitalicesti nu vor mai fi astfel de probleme.

Aceasta a spus ca lucrarea a presupus inlocuirea unor portiuni de conducta veche de 50 de ani si ca face parte dintr-un program mai amplu de reparatii si modernizari, intr-o zona unde anul trecut au fost cele mai multe probleme", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, citat de Mediafax.

In comunicatul primarului Firea de la acea vreme se mai mentiona ca s-a dispus inlocuirea unor portiuni de conducta din magistrala Berceni-DN800, care alimenteaza si cele doua spitale, mai puncteaza Ministerul Sanatatii.

Insa luni situatia s-a repetat la aceste unitati spitalicesti.

"Fiind doctor de meserie si stiind specificul activitatii intr-un spital precum cel de la Marie Curie, m-am deplasat personal vineri acolo pentru a ma asigura ca totul a revenit la normal.

Am ramas surprins de precizarile venite de la Primaria Capitalei, prin care ni se explica faptul ca noi, cei din Ministerul Sanatatii, ne-am impacientat degeaba si ca lucrarile erau anuntate din timp, iar spitalele notificate corespunzator. Iata ca acum situatia se repeta, perturband grav activitatea acestui mare spital de copii si revin cu solicitarea facuta vineri, catre doamna primar general, Gabriela Firea, sa intervina de urgenta pentru ca atat Spitalul Marie Curie, cat si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu sa beneficieze de apa calda si caldura", a precizat secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, citat de Mediafax.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#RADET lasa spitale fara caldura, #Gabriela Firea spitale fara caldura, #Ministerul Sanatatii mesaj dur Gabriela Firea , #radet
Comentarii