Dupa cozile la pasapoarte, acelasi haos si la buletine. Oamenii vin de la miezul noptii ca sa prinda bon de ordine

Joi, 24 August 2017, ora 10:07
4650 citiri
Dupa cozile la pasapoarte, acelasi haos si la buletine. Oamenii vin de la miezul noptii ca sa prinda bon de ordine
Foto: Arhiva/Captura YouTube

Dupa cozile din ultima vreme la eliberarea pasapoartelor, incep sa fie probleme si la eliberarea cartilor de identitate. Astfel de situatii au fost sesizate deja la Brasov si Iasi.

In Brasov, oamenii se trezesc cu noaptea in cap (fara nicio exagerare, pentru ca sunt oameni care vin inca de la miezul noptii!) pentru a prinde un bon de ordine, in baza caruia sa-si poata reinnoi cartea de identitate. Numai ca, in fiecare dimineata, nu se elibereaza mai mult de 130 de bonuri, arata Digi24.

"Vii la 12 noaptea; la 12 noaptea, daca ai succes sa prinzi pe lista un numar, existi. Daca nu, nu existi", explica un barbat.

De mentionat e insa faptul ca la Brasov functioneaza un sistem online de programare, dar putini apeleaza la el.

Angajatii de la Evidenta Populatiei explica totusi ca aceasta situatie apare an de an in luna august. "Este perioada de efectuare a concediilor pentru conationalii nostri care se intorc din diferite tari", explica George Rosca, sef serviciu Evidenta Populatiei. Multi dintre acestia se folosesc de ocazie pentru a-si reinnoi si actele de identitate.

In plus, cum postul Sfintei Marii s-a terminat, e perioada in care se oficiaza multe casatorii, iar unul dintre soti isi schimba numele de familie, mai explica Rosca.

Probleme sunt si la Iasi, insa din alte cauze. Atat sistemul in care sunt introduse datele, cat si cel care tipareste actele de identitate se blocheaza, asa ca termenul de zece zile in care se elibereaza documentele nu mai poate fi respectat.

"A trebuit sa decalam toate cererile, pentru ca efectiv nu functiona baza si atunci cand nu functioneaza baza de date implicit nu se pot produce cartile de identitate. Cam 2.000 de carti erau inca in lucru din cauza intarzierilor", a declarat Renata Marin, sef Evidenta Populatiei Iasi, conform aceleiasi surse.

La Serviciul pentru Evidenta Persoanelor din Iasi vin zilnic peste 450 de persoane ca sa-si schimbe cartile de identitate.

Dupa ce in ultimele saptamani romanii care au vrut sa isi faca pasaport au trebuit sa stea la cozi zile intregi din cauza proastei organizari, autoritatile au gasit solutia "salvatoare" de a dechide in mall-ul Plaza Romania un noul sediu.

Acesta preia insa activitatea a trei puncte de lucru din Capitala, care vor fi inchise. Este vorba despre punctele de lucru ale din strada Ion Tuculescu, strada Straduintei si strada Virtutii.

Tudose s-a lamurit care e problema la pasapoarte: Lipsa de informare a cetatenilor

Amenintata cu plangerea penala, Carmen Dan vine cu o solutie pentru cozile infernale: Pasapoarte valabile 10 ani

Carmen Dan a facut sedinta de urgenta pe tema pasapoartelor. Asa, si? Nimic nou sub soare

Inca o zi infernala la pasapoarte: Ore in sir de stat la coada si cand vrei sa platesti, trezoreria e inchisa

O noua zi cu nervi si lacrimi la pasapoarte. Cum explica MAI cozile uriase de la Pipera si Amzei

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#cozi eliberare acte identitate, #cozi reinnoire acte identitate Brasov, #cozi schimbare buletin Iasi , #administratia