Dupa doar o ora si jumatate de ninsoare, in Suceava a fost oprit tot transportul public

Luni, 19 Martie 2018, ora 14:57
3062 citiri
Dupa doar o ora si jumatate de ninsoare, in Suceava a fost oprit tot transportul public
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Suceava a dispus o ancheta dupa ce, sambata seara, transportul public local nu a mai functionat din dispozitia directorului institutiei, a declarat presei, luni, viceprimarul Lucian Harsovschi.

Acesta a spus ca Societatea de Transport Public Local (TPL) a scos de pe traseu autobuzele din cauza ninsorii, fara sa anunte conducerea municipalitatii, si considera ca masura a fost una exagerata, in conditiile in care a nins doar o ora si jumatate, iar pe bulevardele principale se putea circula.

"Am solicitat colegilor de la biroul de transport al primariei sa ceara o informare in scris de la TPL. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata in ultimii 16 ani. S-a circulat bine. Nu a nins nici trei zile si nici cinci zile, ci o ora si jumatate. Va trebui sa facem o analiza amanuntita. Cred ca a fost o masura exagerata luata de cei de la TPL.

S-a tinut legatura cu seful serviciului de ecologizare, care a spus ca poate pune la dispozitie o masina de deszapezire care sa circule in fata autobuzelor acolo unde nu se circula. Cei de la TPL ne-au explicat telefonic ca au adoptat aceasta masura pentru ca era sambata seara si nu erau multi calatori. Normal este ca sistemul de transport public sa functioneze atunci cand sucevenii isi lasa masinile acasa si acolo unde sunt probleme, punctual, sa intervenim", a spus Harsovschi.

Pe de alta parte, directorul TPL, Darie Romaniuc, a precizat ca masura a fost adoptata din cauza vremii nefavorabile, dupa ce doua autobuze au derapat in zona blocului IRE din cartierul Obcini si au avariat usor doua masini parcate.

"Cele doua autobuze erau echipate cu cauciucuri de iarna si nu aveau viteza in momentul producerii accidentelor. Numai ca, din cauza zapezii moi si a ghetii formate, mergeau la vale fara niciun control, desi franele erau calcate pana la podea. Mergeau ca saniile. A trebuit sa oprim total circulatia lor, pentru a nu se produce accidente mult mai grave, in care sa punem in pericol nu doar soferii si calatorii acestora, dar si alti participanti la trafic", a spus Romaniuc.

Iata ce ne rezerva vremea pana pe 1 aprilie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Suceava transport oprit ninsoare , #administratia