Firea a retras de pe ordinea de zi proiectul privind Esplanada Simona Halep

Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 11:27
12513 citiri
Firea a retras de pe ordinea de zi proiectul privind Esplanada Simona Halep
Foto: Razvan Pasarica/Mediafax.ro/Hepta.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a retras de pe ordinea de zi a sedinta Consiliului General de azi proiectul de hotarare prin care voia sa schimbe numele Parcului Ateneului in Esplanada Simona Halep.

Firea a anuntat la inceputul sedintei de miercuri ca pentru schimbarea denumirii unui spatiu public este necesar avizul Comisiei de atribuire denumiri din cadrul Prefecturii Capitalei. Avand in vedere ca trei dintre membrii comisiei sunt in concediu sau sunt plecati in afara tarii, acest for nu are cvorum.

Proiectul dorit de Firea prevede ca "se atribuie denumirea Esplanada Simona Halep (jucatoare de tenis) spatiului public situat la intersectia dintre Piata George Enescu/Calea Victoriei, strada Episcopiei si strada B. Franklin, sector 1, Bucuresti".

Ce se afla acum in respectivul spatiu? Potrivit informatiilor din proiectul de hotarare, viitoarea Esplanada Simona Halep se afla pe locul actulului Parc al Ateneului.

Proiectul de hotarare nu prevede si o schimbare de amenajare a zonei, ci doar redenumirea ei.

Ramane in sarcina consilierilor generali sa decida daca aceasta redenumire este sau nu oportuna.

De principiu, performanetele obtinute de Simona Halep justifica botezarea unei strazi sau a unei piete din Capitala cu numele sau. Intrebarea este daca ar fi oportuna redenumirea Parcului Ateneului Roman - institutie asociata elitei culturale, nu celei sportive - cu numele Simonei Halep.

Parte dintre consilierii generali sustin, insa, ca ideea nu este deloc una inspirata.

"Parcul Ateneului este un loc incarcat de istorie (fiind ce a ramas din fosta gradina a Episcopiei, cel mai vechi parc din Bucuresti - n.red.) . Si nu are nicio legatura cu performantele obtinute de Simona Halep. Poate ca ar trebui sa fim mai atenti cu atribuirea de denumiri.

Poate ca - pentru a-i atribui numele Simonei Halep - ar trebui sa gasim un loc care are o legatura directa cu sportul, cu tenisul si cu performantele din acest domeniu", a declarat pentru Ziare.com consilierul general PNL Catalin Deaconescu.

Gabriela Firea a mai incercat sa isi asocieze imaginea cu cea a Simonei Halep in iunie 2018. La acel moment, Halep venise pe Arena Nationala pentru a le prezenta fanilor primul ei trofeu de Grand Slam, castigat la Roland Gaross. Cand a luat cuvantul pentru a o prezenta pe sportiva, Firea a fost huiduita de intregul stadion, care i-a strigat "Du-te acasa!".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Firea Simona Halep Parcul Ateneului, #Firea vrea esplanada Simona Halep, #Firea huiduita Halep , #administratia