Firea s-a intalnit cu Dancila si i-a prezentat "solutia" pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in insolventa

Miercuri, 01 August 2018, ora 21:37
3646 citiri
Firea s-a intalnit cu Dancila si i-a prezentat "solutia" pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in insolventa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dancila, careia i-a prezentat solutia municipalitatii pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in procedura de insolventa, respectiv transferul de activitate si active catre Compania Municipala Energetica, societate infiintata de Primaria Capitalei, care va avea ca obiectiv "revitalizarea sistemului de termoficare" din Capitala.

Municipalitatea sustine ca aceasta companie municipala va prelua si va opera activele ELCEN, creandu-se astfel "premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si de finantari rambursabile bancare acordate de institutii financiare internationale".

Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Capitalei, Gabriela Firea i-a prezentat premierului solutia identificata de municipalitate pentru reorganizarea ELCEN si RADET, care asigura producerea si distributia energiei termice in Capitala si care se afla in acest moment in procedura de insolventa, plenul fiind transferul de activitate si active catre Compania Municipala Energetica, societate infiintata de Primaria Capitalei, care va avea ca obiectiv revitalizarea sistemului de termoficare din Capitala.

Aceasta companie municipala va prelua si va opera activele ELCEN, creandu-se astfel premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si de finantari rambursabile bancare acordate de institutii financiare internationale (BEI, BERD, BM, etc), sustine municipalitatea.

"Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat importanta realizarii acestui proiect care reprezinta un moment crucial pentru sistemul de termoficare din Bucuresti. Prin preluarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET) intr-un termen cat mai scurt de catre compania municipalitatii, se vor realiza investitiile necesare pentru modernizarea si retehnologizarea sistemului de termoficare.

Concret, realizarea acestui proiect va asigura continuitatea si calitatea prestarii serviciului public de alimentare cu energie termica cu consecinte directe asupra reducerii pretului de productie a energiei termice si a celui de transport si distributie, ceea ce va genera un impact pozitiv la nivel local, atat din punct de vedere economic, cat si social.

Tot prin intermediul Companiei Municipale Energetica Bucuresti va fi posibila realizarea investitiei de valorificare energetica a deseurilor menajere din Bucuresti, proiect realizat tot prin fonduri nerambursabile", mai sustine Primaria Capitalei.

Noua entitate ar urma sa reuneasca producatorul si distribuitorul sub conducerea unica a Primariei Generale prin includerea acestor servicii, "ca necesitate obiectiva in conditiile in care directivele Uniunii Europene impun obligativitatea cresterii eficientei energetice".

Sistemul centralizat de termoficare din Bucuresti este cel mai mare din Romania si furnizeaza in prezent energie termica pentru aproximativ 560.000 de apartamente, precum si pentru 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#intalnire Firea Dancila, #reorganizare ELCEN RADET , #administratia