Iohannis, suparat ca masurile Guvernului afecteaza bugetul Sibiului

Joi, 17 Iunie 2010, ora 15:38
1492 citiri
Iohannis, suparat ca masurile Guvernului afecteaza bugetul Sibiului
Foto: sibiul.ro

Bugetul Sibiului va fi direct afectat de masurile Guvernului de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor, iar in 2011 acesta va fi cu 20% mai mic decat in 2010, din cauza ca vor veni mai putini bani din impozitul pe salarii, dar si din cotele din TVA, a declarat, joi, primarul Klaus Iohannis.

"Din calculele facute, vom avea un buget de criza si in 2011. Din cauza masurilor de reducere a salariilor se va reduce consumul, vor veni mai putini bani la buget din impozitul pe salarii, dar si din cota din TVA", a declarat Iohannis, citat de corespondentul NewsIn.

Primarul Sibiului a estimat ca pentru a doua jumatate a anului 2010 incasarile la buget vor fi cu 10-12 milioane lei mai mici, iar pentru un an intreg, cu aproximativ 20 milioane.

"In aceste conditii, in 2011 vom avea un buget cu 20% mai mic decat in 2010", a completat edilul.

Klaus Iohannis sustine ca administratia locala va fi nevoita, astfel, sa sisteze investitiile. "Nu vom mai finanta investitii in infrastructura din bugetul local. Acestea vor fi facute doar in cazul in care vom avea proiecte pe fonduri europene", a sustinut Klaus Iohannis.

In privinta reducerilor salariilor bugetarilor, Klaus Iohannis este de parere ca acestea nu vor reveni la nivelul actual nici in 2011. "Nu cred ca lucrurile se vor imbunatati. Relansarea economica se poate produce doar cu unele masuri care sa porneasca economia. Este o naivitate sa credem ca reducerile salariale se vor incheia in 2010", a spus Iohannis, care a adaugat ca se asteapta ca Executivul sa creasca si TVA-ul si cota unica de impozitare, pentru ca economiile facute prin reducerea salariilor nu vor fi suficiente.

Municipalitatea sibiana asteapta si ca imprumutul de 10 milioane euro de la BERD sa primeasca girul Comisiei de Aprobare a imprumuturilor locale din cadrul Ministerului Finantelor. "Am inteles ca saptamana viitoare va fi o sedinta. Asteptam sa vedem daca vom fi introdusi pe ordinea de zi. In cazul in care nu vom mai lua acest imprumut, va fi destul de greu, ne va afecta investitiile", a declarat Iohannis.

Municipalitatea sibiana a ajuns la un acord cu BERD pentru un imprumut de 10 milioane euro, si asteapta doar avizul favorabil al Comisiei Ministerului de Finante.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Klaus Johannis, #bani primaria Sibiu, #bugete locale , #administratia