Judecat pentru coruptie, Pendiuc a premiat cei mai buni elevi din Pitesti, citand din Mandela

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 10:49
2180 citiri
Judecat pentru coruptie, Pendiuc a premiat cei mai buni elevi din Pitesti, citand din Mandela
Foto: captura YouTube / Absolut tv

Primarul orasului Pitesti, eliberat recent din arest preventiv si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, i-a premiat pe cei mai buni elevi din oras, transmitandu-le un mesaj in care a citat din Nelson Mandela.

Festivitatea a avut loc la Universitatea "Constantin Brancoveanu". Pentru a-i premia pe cei 81 de copii si 65 de cadre didactice, au fost cheltuiti aproape 80.000 lei din bugetul orasului, informeaza ziarul Argesul.

Cu aceasta ocazie, Pendiuc le-a transmis olimpicilor un mesaj in care l-a citat pe Nelson Mandela, scrie Adevarul.

"In viata nu sunt numai succese, vor fi si esecuri: nu poate sa existe urcus fara coboras, si l-as cita pe marele om al lumii contemporane, Nelson Mandela: In viata, gloria cea mai mare nu este sa nu cazi, ci ca de fiecare data sa te ridici, si asta trebuie sa stie tinerii nostri, ca esecurile sunt trecatoare si depinde numai de ei sa le treaca. Si eu sunt sigur ca pitestenii nostri vor trece peste acestea", le-a spus primarul olimpicilor.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, intr-un dosar in care este cercetat pentru coruptie in legatura cu incheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Tot de la acea data, Emanuela Pendiuc, realizator de emisiuni la postul public de televiziune, a fost pusa sub control judiciar.

Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv - a incalcat arestul la domiciliu (Video)

Tudor Pendiuc ramane in arest, fiica sa poate parasi tara pentru a merge la Festivalul de la Cannes

Pendiuc a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 20 martie, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Emanuela Pendiuc, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani; omul de afaceri Valentin Visoiu, actionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat si Gheorghe Vasii, reprezentanti ai SC Girexim Universal SA si SC CNCD SA.

DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc - a incalcat arestul la domiciliu

De asemenea, au fost trimisi in judecata Ion Constantin, consilier al primarului Pendiuc si membru al Comisiei de evaluare a ofertelor din Primaria Pitesti, Aurelian Robert Roman, Vasile Manuel Rotaru si Elena Berinde, directori generali, respectiv director economic in cadrul SC Publitrans 2000 SA; Emilian Nechita, director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Pitesti si presedinte al Comisiei de evaluare; Corina Lucia Ivan, Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice; Doru Petriea, ofiter de politie judiciara in cadrul DNA; Mihai Petriea si Elena Carmen Lis.

Primaria Municipiului Pitesti s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 28.556.450 lei (peste 6,3 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pendiuc premiat elevi, #Pendiuc trimis judecata , #administratia