Noua treceri de pietoni amplasate pe o straduta de doar 300 de metri din Suceava (Foto)

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 20:14
4940 citiri
Noua treceri de pietoni amplasate pe o straduta de doar 300 de metri din Suceava (Foto)
Foto: captura video Informatia ta Suceava

Strada Bogdan Voda, din Suceava, are doar 300 de metri, a fost asfaltata recent si pe carosabil au fost marcate noua treceri de pietoni, ceea ce ingreuneaza traficul.

Primarul din Suceava, Ion Lungu, recunoaste ca lucrarea "este de domeniul lui Dorel", insa spune ca aceasta s-a facut conform avizului Politiei Rutiere.

"Aceasta strada, Bogdan Voda, care era o strada de pamant si pe care noi am asfaltat-o in acest an, se intersecteaza cu mai multe stradute. Politia Rutiera a spus ca la fiecare intersectie cu aceste stradute sa fie puse treceri de pietoni pentru ca elevii sa fie in siguranta.

Asa a fost proiectul, asa a fost punctul de vedere al Politiei Rutiere, care a avizat proiectul. S-au facut treceri de pietoni la fiecare straduta care se intersecteaza cu strada Bogdan Voda. Este de domeniul lui Dorel, dar e cu aviz de data aceasta...

Astazi (luni - n.red.) am aflat si eu ca sunt atat de multe. Strada s-a finalizat recent, stiam ca trebuie sa se marcheze, am ramas si eu surprins. Am verificat proiectul, asa este avizul, Politia a spus ca, pentru ca este o strada care se intersecteaza cu foarte multe stradute si pentru siguranta copiilor care circula in zona, fiind o zona cu foarte multi copii, sa se faca treceri de pietoni la fiecare straduta", a declarat primarul Lungu.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Suceava spun insa ca au avizat proiectul de modernizare a strazii si nu marcajele rutiere, ba, mai mult, constructorul a fost amendat pentru ca a facut lucrari fara avizul lor si pentru nesemnalizarea corespunzatoare a lucrarilor.

"Colegii mei au fost in luna august la fata locului, au constatat o serie de deficiente, au luat legatura cu constructorul, i le-au comunicat si au aplicat si sanctiuni contraventionale pentru efectuarea de lucrari fara autorizatia serviciului rutier si pentru nesemnalizarea corespunzatoare a lucrarilor, intrucat s-au apucat sa marcheze prea aproape una fata de alta trecerile de pietoni.

A fost un proiect din 2015 care a fost avizat, insa colegii mei de la Serviciul Rutier au aprobat efectuarea de lucrari - asfaltare, modernizare, nu amplasarea trecerilor de pietoni. Trecerile de pietoni nu au fost avizate. Constructorul era obligat sa vina si sa solicite aviz pentru fiecare in parte", a declarat, la randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Suceava, Corina Dumitras.

Strada Bogdan Voda a fost asfaltata in 2018, lucrarile fiind finalizate la sfarsitul lunii octombrie, iar zilele trecute strada a fost marcata si semnalizata, investitia depasind 300.000 de lei.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#strada Suceava treceri pietoni , #administratia
Comentarii
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5
Mai bine inchideau strada si faceau terase cu tuica fiarta si mici.