Parcul Herastrau va purta numele "Parcul regele Mihai I"

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 16:01
5204 citiri
Parcul Herastrau va purta numele "Parcul regele Mihai I"
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a decis redenumirea parcului Herastrau in "Parcul regele Mihai I".

Proiectul, propus de primarul general Gabriela Firea, a fost adoptat, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Consilierii USR s-au abtinut de la vot, invocand faptul ca era necesara o dezbatere privind acest proiect, scrie News.ro.

"Intreaga tara ar trebui sa onoreze memoria regelui Mihai I, (...) dar asta nu inseamna sa ne grabim sa adoptam un proiect de hotarare fara nicio dezbatere. Am observat ca avizele au fost obtinute azi dimineata la ora 8.00. Nu a fost nici macar o dezbatere publica. Plus ca nu vad un punct de vedere important: cel al Casei Regale", a spus Roxana Wring, consilier USR.

Consilierul PSD Tudor Ionescu i-a raspuns lui Wring si a acuzat-o de lipsa de bun simt.

"Pe regele Mihai I nu l-a intrebat nimeni daca vrea sa abdice, dar a fost nevoit sa o faca in interesul tarii. Ar fi de bun simt sa acceptati ca un spatiu precum Parcul Herastrau sa poarte numele Majestatii Sale", a spus Ionescu.

In paralel, consilierii generali ai PNL au propus ca un segment din bulevardul Kiseleff sa poarte de asemenea numele regelui Mihai, initiativa urmand sa fie dezbatuta abia in ianuarie.

Cele doua propuneri au venit dupa ce Gabriela Firea a sustinut public ca va schimba numele Pietei Victoria cu Piata regelui Mihai, in conditiile in care in apropierea Palatului Victoria exista deja o piateta cu acelasi nume.

La acel moment, Firea sustinea ca ceea ce exista nu este suficient.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a scris, luni, pe Facebook ca a venit cu propunerea de redenumire a bulevardului pentru a o determina pe Firea sa renunte la ideea de a redenumi Piata Victoriei.

"Ca sa o determinam pe Gabriela Firea sa nu schimbe numele Pietei Victoriei, acesta avand o semnificatie istorica puternica (victoria din Razboiul de Independenta, nume purtat cca. 140 de ani), noi liberalii am initiat un proiect prin care sa denumim o parte din B-dul Kiseleff, cu numele de Regele Mihai I. Partea in care nu este sediul PSD si Ambasada Rusiei...", a scris pe Facebook consilierul general PNL.

Ulterior, acesta a venit cu o completare, dezvaluind ca Gabriela Firea a fost mai iute.

"Parcul Herastrau isi va schimba numele. Cum e o initiativa a PG Firea, probabil ca va trece... Am primit in seara asta proiectul de HCGMB", a adaugat Ciprian Ciucu pe Facebook.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#parcul herastrau redenumit, #parcul regele Mihai, #Herastrau redenumit parcul regele Mihai , #administratia