Ziare.com

Pasapoartele se scumpesc, de la 1 aprilie

Vineri, 29 Martie 2013, ora 19:00

   

Pasapoartele se scumpesc, de la 1 aprilie
Pasapoartele vor deveni mai scumpe, de la 1 aprilie, odata cu cresterea taxei de emitere a acestor documente. Explicatia este aceea ca, de luni, Compania Nationala "Imprimeria Nationala"(CNIN) va percepe tarife crescute pentru blanchetele pasapoartelor.

Pasapoartele care vor costa mai mult sunt cel simplu temporar si cel electronic simplu.

Astfel, pentru un pasaport simplu temporar, cetatenii romani vor plati 100 de lei, in loc de 84 de lei, in timp ce pentru pasaportul electronic pretul va fi de 270 de lei in loc de 244 de lei, anunta Adevarul.

Cresterea tarifara se aplica, insa, in cazul pasaportului simplu temporar, doar celui cu valabilitate de cinci ani - adulti si minori peste sase ani.

In schimb, pentru pasaportul electronic simplu in cazul minorilor de pana in sase ani, cu valabilitatea 3 ani, pretul nu sufera nicio schimbare, ramanand de 244 de lei.

De asemenea, vor ramane neschimbate si taxa consulara, de 32 de lei, precum si tariful suplimentar pentru pasaportul simplu temporar, in valoare de 100 de lei.

Pasaportul simplu electronic se elibereaza conform legii in termen de cel mult 14 zile calendaristice, indiferent de valabilitatea sa. Pasaportul simplu electronic, care are valabilitate de un an, se elibereaza in termen de doua ore.

Daca insa taxele sunt platite inainte de 1 aprilie, iar cererea de eliberare a pasapoartelor este inregistrata dupa aceasta data, nu vor fi percepute diferente de pret, iar pretul final al pasaportului va fi cel de dinainte de schimbarile tarifare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1500 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor