Politia Locala poate sa ridice masinile parcate neregulamentar in Sectorul 4. Primaria a dat unda verde

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 22:31
4440 citiri
Politia Locala poate sa ridice masinile parcate neregulamentar in Sectorul 4. Primaria a dat unda verde
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Local sector 4 a adoptat, luni, un proiect de hotarare prin care Politia Locala e imputernicita sa ridice, transporte, depoziteze si elibereze vehiculele stationate neregulamentar pe raza sectorului.

Totodata, s-a aprobat si Regulamentul aferent.

Operatiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea in spatiul special amenajat si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar se efectueaza de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicari Auto al Directiei Generale de Politie Locala sector 4.

Potrivit proiectului adoptat, inainte de a se demara procedura efectiva de ridicare a masinii stationate neregulamentar, Directia Politie Locala sector 4, prin dispecerat, va contacta telefonic proprietarul/detinatorul autovehiculului conform informatiilor existente din baza de date, pentru a-i comunica obligatia ca in maxim 30 de minute sa se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea si transportul acestuia.

Daca proprietarul/detinatorul nu poate fi contactat (nu exista numar de telefon in baza de date, nu exista un raspuns ori telefonul e inchis) sau refuza sa se prezinte in termenul indicat procedura se considera efectuata si se va proceda la ridicarea si transportul autovehiculului.

Sunt exceptate de la aceasta procedura autovehiculele care blocheaza drumurile de acces catre spitale, gradinite, institutii publice si circulatia transportului in comun.

Plata tarifelor aferente operatiunilor de ridicare, transport se va face la locul de depozitare a autovehiculelor din Sos. Berceni.

Cuantumul maximal al tarifelor este de cate 75 de lei pentru ridicare, respectiv transportul vehiculului. Pentru depozitarea acestuia nu se percepe nicio taxa, cu exceptia situatiei cand durata de depozitare depaseste doua luni.

In cazul masinilor apartinand Politiei, Jandarmeriei si altor institutii, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni cu caracter de urgenta, restituirea se va face cu titlu gratuit.

Perioada maxima de depozitare este de 1 an. In situatiile in care proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului depozitat nu se prezinta in acest termen pentru ridicare, agentii constatatori din cadrul Politiei Locale, imputerniciti de edilul sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale.

"Sunt doua lucruri - nerespectarea legislatiei si faptul ca exista o realitate pe care o sesizam cotidian - si anume un numar de masini care blocheaza accesul in anumite institutii, traficul (...) din acest motiv a aparut aceasta necesitate a ridicarii masinilor parcate neregulamentar", a declarat edilul sectorului 4, Daniel Baluta, dupa sedinta Consiliului Local.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sector4 masini parcate neregulamentar ridicate , #administratia