Ziare.com

Ponta: 60.000 de posturi din administratie, desfiintate

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 16:30

   

Ponta: 60.000 de posturi din administratie, desfiintate
Aproape 60.000 de posturi vacante din administratie vor fi desfiintate, printre cele exceptate fiind locurile din sanatate si educatie, si se va reveni la sistemul de angajare a unui functionar la un post vacantat, a declarat premierul Victor Ponta.

"Vor fi desfiintate posturile vacante pastrate, in general, pentru functiile de conducere, care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi chiar si vacante. Eficientizarea aparatului administrativ este un prim pas, vor urma si altele", a spus Ponta, in sedinta de guvern.

Guvernul va disponibiliza mii de angajati din zece ministere

Proiectul de ordonanta de urgenta pregatit pentru sedinta de guvern releva ca vor fi disponibilizati angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12%.

Scaderea numarului functiilor de conducere la maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutiei publica centrala sau locala.

Taierea posturilor ocupate va fi operata in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului.

Numarul total al posturilor ocupate care vor fi desfiintate a fost calculat deja la 2.860 astfel de locuri, "cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecarei categorii de personal".

Ordonanta mai stabileste ca posturile astfel vacantate, ulterior finalizarii acestei reorganizari, vor putea fi ocupate ulterior, cu respectarea principiului un post vacantat - un post ocupat, diferit de sistemul actual care impune o singura angajare la sapte posturi vacantate.

La acest moment, Guvernul estimeaza deja ca vor putea fi angajati 1.066 salariati la nivelul administratiei publice locale, cu argumentul ca multe primarii au ajuns sa mai aiba doar doi sau trei angajati, inclusiv primarul si viceprimarul. Posturile vizate pentru ocupare de la nivelul administratiei locale vor putea fi ocupate doar daca exista resurse financiare asigurate in cadrul bugetului local.

Angajarile vor fi insa posibile doar cu acordul Guvernului. Anual, prin hotarare, Guvernul va avea posibilitatea sa stabileasca numarul maxim de posturi care pot fi infiintate si ocupate.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estimeaza o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei in acest an si 108 milioane lei in fiecare dintre urmatorii patru ani.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1984 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Haha! Bravo, Tonta!

Se vor rari postacii uslamagii!

- Ia vezi: poate reduci fo 600.000, ca tot nu se simte la cat de eficienti sunt functionarii nostri!

 

Corect exprimat:funcționarii noștrii!

Odată cu schimbarea la culoare a guvernanților,mulți
slujbași se intorc in genunchi la noii veniți.Utili,
căci cunosc sertarele,dulapurile,intrările și ieșirile...din situații!

"Priteni de nadejde"

Pe linga cei 60.000 de"posibili prieteni"se mai pot adauga inca ~240.000 !Socotiti:80.000 ad-tratii de bloc* 3 pers/ad-tratie=240.000,este.Ponta si ai lui vor sa-i impoziteze si pe ei,ce ei nu sunt romani?Din ce in ce mai multi votanti USL se transforma in"prieteni de nadejde"dar,asta numai dupa votul din mai,probabil.De aceea nu am mai auzit vorbindu-se despre asociatiile de proprietari.

mai Bolek, parca prin decembrie....

promiteai locuri de munca, relansare si acu vrei sa dai oamenii afara. Tot Basescu e de vina ?

 

Locuri de muncă,necesare ca aerul!

Dar nu l-a stat in fund,ci in producție!
Se tot vorbește de firme,dar ce angajați au acestea oficial?
Culmea,deși in aparatul administrativ au apărut calculatoarele,imprimantele,copiatoarele,numărul de angajați nu s-a micșorat,ci din contră.
In "era bombănită"a pilelor de partid,bănuiesc că erau pile ale unui partid,dar acum sunt de la mai multe.Și pile de STAT nu jucărie!
Toți au promis schimbări "majore"in campanie,inclusiv
PSD și PDL in 2009.Ce au adus in schimb?Mișcări de stanga către o dreapta bolnavă.
Critica poate ajuta,doar cand este imparțială!Și
acum se greșește,dar in perioada Boc-Ulrich ,a fost
de groază.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor