Primaria Capitalei vrea sa faca un drum de acces intr-un cartier rezidential prin padurea Baneasa

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 15:36
6628 citiri
Primaria Capitalei vrea sa faca un drum de acces intr-un cartier rezidential prin padurea Baneasa
Foto: captura video Youtube

Primaria Capitalei ar urma sa amenajeze un drum de acces intr-un cartier rezidential din nordul Capitalei, prin padurea Baneasa.

Este vorba despre cartierul rezidential Greenfield, ai carui locuitori s-au plans ca trebuie sa stea ore in trafic, in urma inchiderii unei cai de acces de aproape un an.

In acest sens, un proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de saptamana viitoare, de marti, prevede preluarea de la Romsilva a unui drum forestier care sa fie transformat in drum public de acces in cartier, scrie Mediafax.

"Se imputerniceste Consiliul Local Sector 1 sa efectueze, in numele Municipiului Bucuresti, demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului si administrarea ROMSILVA in domeniul public al Municipiului Bucuresti a suprafetei de teren avand destinatia drum forestier si padure, necesara realizarii unui drum de acces conform prevederilor Legii nr. 350/2001.

(...) Consiliul General al Municipiului Bucuresti a imputernicit Consiliul Local Sector 1 si Primarul Sectorului 1 prin Hotararea nr. 218.06.2017, sa efectueze demersuri in numele Municipiului Bucuresti, in vederea crearii de noi drumuri de acces pe raza Sectorului 1.

In baza acestei hotarari, Consiliul Local Sector 1 a identificat ca si cale de acces o suprafata de teren cu destinatia drum forestier si padure aflata in proprietatea publica a statului roman si admnistrarea Romsilva", se arata in proiectul ce va fi pe ordinea de zi a CGMB.

In schimb, Guvernul nu da niciun ban in 2018 pentru pasajul Domnesti, in ciuda vehementelor proteste si traficului infernal din zona

Odata cu construirea pasajului, soferii care circula inspre si dinspre Domnesti nu ar scapa doar de intersectia cu Centura Bucuresti, dar si de bariera de la trecerea la nivel cu cale ferata, care, atunci cand e coborata, e tinuta chiar si 30 de minute, situatie in care tot traficul e blocat.

In prezent, autovehiculele ce circula pe Soseaua de Centura trebuie sa acorde prioritate la intersectia cu Domnesti - Prelungirea Ghencea, iar cozile sunt chiar si kilometrice la anumite ore ale zilei.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea si Domnesti au protestat de mai multe ori, solicitand supralargirea Soselei Prelungirea Ghencea, pasaj peste Soseaua de Centura si trotuare.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Primaria Capitalei drum acces Greenfield, #drum acces padure Baneasa , #administratia
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Asta e bine, nu? Primaria trebuie sa vina in sprijinul