Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Iasi da 50.000 de euro pe cai

Miercuri, 24 August 2016, ora 17:41
2824 citiri
Primaria Iasi da 50.000 de euro pe cai
Foto: captura YouTube

Primaria Iasi vrea sa cumpere 5 cai pentru a infiinta o patrula calare in cadrul politiei locale, asa cum exista doar in Capitala.

"Nu este nicio gluma, vom infiinta acest departament, iar pana la sfarsitul anului aducem cinci cai. Cinci agenti vor fi instruiti sa lucreze in acest departament. Investitia se ridica undeva la 50.000 de euro", a spus primarul Iasiului, Mihai Chirica, potrivit News.ro.

El sustine ca o astfel de initiativa va imbunatati imaginea Iasiului.

"Avem spatii destule pentru grajduri la marginea municipiului, nu e o investitie pe care sa nu o putem acoperi. Luam deocamdata cinci cai, apoi daca lucrurile merg, vom suplimenta numarul lor", a adaugat edilul iesean.

Singurul oras din Romania unde se mai intalneste o patrula calare in cadrul politiei locale este Capitala. Jandarmeria Romana are de asemenea efective de cai si agenti antrenati sa patruleze calare.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti are in dotare 32 de cai, dintre care 24 sunt activi si restul rezerve, a precizat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al institutiei Razvan Popa.

Cu ajutorul acestora, agenti ai PLMB patruleaza in parcurile municipalitatii - Herastrau, Tineretului, Carol I, Unirii, Izvor, in zona Centrului Istoric si la manifestari cultural sportive de mare amploare, in multe cazuri alaturi de formatiunile calare ale jandarmeriei.

Popa aminteste ca politisti locali care patrulau calare au gasit acum doi ani pe o banca din parcul Herastrau o punga cu 40.000 de lei, pe care o uitase un barbat de 47 de ani care voia sa cumpere o casa si fusese chemat de urgenta la spital la fiul sau.

De asemenea, ei au salvat sapte oameni de la inec, pe care i-au observat patruland prin parcurile bucurestene.

Capitala are din 2010 echipaje calare. La un moment dat s-a dorit introducerea acestora si pe litoral.

Politia Locala din Ploiesti a avut la randul ei o astfel de patrula, dar a renuntat la ea din cauza costurilor de intretinere prea mari.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#politia calare primaria iasi , #administratia