Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul Sectorului 4: Am dat in judecata REBU pentru inselaciune. Am fost amenintat cu moartea

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 20:39
4200 citiri
Primarul Sectorului 4: Am dat in judecata REBU pentru inselaciune. Am fost amenintat cu moartea
Foto: Ziare.com

Edilul Sectorului 4, Daniel Baluta, a anuntat, joi, ca primaria a dat in judecata pentru inselaciune REBU, compania care colecta deseul menajer si il transporta la groapa de gunoi, pentru ca firma nu a mai ridicat gunoiul, incalcand astfel prevederile legale.

"Am dat in judecata REBU pentru inselaciune, nu au respectat legislatia, nu au dat documentatia, nu ne-au dat pubelele si utilajele pentru ca, la incheierea contractului, societatea este obligata sa le prezinte primariei.

(...) Societatea ne-a anuntat ca, in ciuda faptului ca suntem sub contract, nu va mai ridica gunoiul. In paralel cu aceste actiuni de santaj, a aparut acelasi tip de santaj la adresa familiei mele. Copilul meu a fost amenintat ca va fi rapit si eu am fost amenintat cu moartea. Am actionat in consecinta", a declarat primarul Baluta.

Edilul a precizat ca de colectarea gunoiului din Sectorul 4 se va ocupa ADP Sector 4, pana la finalizarea licitatiei pentru o noua firma.

Primaria Sectorului 4 a decretat, anterior, stare de alerta in toata zona aflata in administrare ca urmare a sistarii contractului de salubritate cu REBU.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a fost convocat, miercuri, de Daniel Baluta, dupa ce REBU nu a mai colectat gunoiul si a ridicat fara a inapoia aproape 1.600 de pubele. Aceste actiuni survin ca urmare a neprelungirii contractului de salubritate pe care Primaria Sector 4 il avea de mai bine de 10 ani cu REBU S.A.

"REBU nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 4. Contractul, care era incheiat de 10 ani, nu a mai fost prelungit si a expirat la inceputul acestui an. (...) Practic, REBU nu va mai putea ridica gunoiul de nicaieri din Bucuresti", au precizat reprezentantii Biroului de Presa al Primariei Sectorului 4.

Acestia sustin ca REBU are, totusi, obligatia de a ridica in continuare gunoaiele.

"Pana la data de 10 aprilie, REBU trebuie sa ridice gunoiul, dar am primit foarte multe sesizari de la cetateni care reclamau ca fie nu se mai ridica deseurile, sunt lasate la marginea drumului.

Angajatii ADP Sector 4 au intervenit cat s-a putut de repede si s-a reusit cat de cat rezolvarea problemelor. In perioada urmatoare ADP Sector 4 va continua sa ridice gunoiul menajer, are logistica umana si materiala necesara, insa, este o chestiune temporara", au mai precizat reprezentantii Primariei.

REBU asigura ca va colecta gunoiul pana pe 10 aprilie. Cum explica ridicarea pubelelor

In replica, REBU a anuntat, joi, ca va asigura colectarea deseurilor menajere pana in 10 aprilie, conform contractului.

Directorul general al REBU, Florin Cepanariu, precizeaza ca, in urma expirarii contractului in 10 ianuarie 2017, Primaria Sectorului 4 l-a prelungit cu 90 de zile, insa nu a initiat nicio procedura de predare-primire a serviciului prin care sa asigure continuitatea colectarii deseurilor.

De asemenea, directorul REBU precizeaza ca ridicarea pubelelor se refera la o reglementare contractuala conform careia la incheierea contratului recipientii de colectare dati in folosinta catre utilizatori trebuie ridicati.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Daniel Baluta dat judecata REBU, #primar sector 4 dat judecata REBU, #REBU contract gunoi sector 4 , #administratia
Comentarii