Primul demers comun al PDL-PNL: Plangere penala impotriva PSD

Joi, 05 Iunie 2014, ora 13:04
3150 citiri
Primul demers comun al PDL-PNL: Plangere penala impotriva PSD
Foto: Privesc.eu

Consilierii municipali ai PDL si PNL vor depune o plangere penala, vineri, reclamand faptul ca doi consilieri PSD ai Municipiului Bucuresti ar fi fost validati ilegal, pe 30 mai.

Presedintele PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, si purtatorul de cuvantul al PDL Bucuresti, Mihai Atanasoaei, au sustinut joi prima conferinta de presa comuna a celor doua formatiuni, de la sediul central al democrat-liberalilor, avand tema "abuzurile tandemului Oprescu - PSD, sanctionate de PDL si PNL".

Fostul prefect al Capitalei a declarat ca reprezentantii PDL si PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) vor depune plangere penala, cerand revocarea hotararii de validare a doi consilieri PSD, intr-o sedinta desfasurata vineri.

"In stil mioritic, la apus de soare, s-au unit ca sa mi-l omoare pe bugetul Capitalei", a spus Atanasoaei, care acuza faptul ca cei doi consilieri social-democrati au fost numiti ilegal pentru a se asigura astfel o majoritate PSD - PP-DD, adaugand ca miza este un buget al Capitalei de aproape 1,3 miliarde de euro.

"Nimeni, dupa Revolutie, nu a avut tupeul sa schimbe componenta Consiliului General in asa fel", a adaugat democrat-liberalul, care a precizat ca spera ca, impreuna, PDL si PNL sa aiba mai multa forta in CGMB.

Si Eugen Nicolaescu a denuntat formarea unei majoritati PSD - PP-DD in Consiliul General al Capitalei, afirmand ca s-a schimbat componenta politica a acestuia si ca nu s-a mai respectat algoritmul privind repartizarea numarului de consilieri.

Nu in ultimul rand, presedintele PNL Bucuresti a precizat ca exista discutii de o luna intre reprezentantii celor doua partide, pe tema Consiliului General, "unde sunt probleme mai complicate".

Noi consilieri generali PSD la Primaria Capitalei. PDL si PNL reclama ilegalitati

Doi consilieri ai Municipiului Bucuresti, din partea PSD, au fost validati, vineri, intr-o sedinta in care reprezentantii PDL si PNL au reclamat ilegalitati. Acestia s-au aratat nemultumiti ca cei doi social-democrati au fost validati dupa ce a fost modificata Comisia de validare, aparand astfel acuzatiile de ilegalitate, una dintre observatii fiind aceea ca aceasta comisie este aleasa doar o data pe durata mandatelor in CGMB.

De asemenea, consilierii PNL au reclamat ca validarea celor doi consilieri PSD nu respecta prevederile potrivit carora consilierii generali se valideaza in ordinea in care au fost inscrisi pe lista, iar liberalii au sustinut ca urmatorul post de consilier general le-ar fi revenit lor.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#PDL PNL plangere consilieri, #PDL PNL plangere penala PSD, #PDL PNL consilieri Bucuresti, #PSD numit consilieri Bucuresti , #administratia