Revolta spontana la Piata Iancului din Capitala: Unde sa ne parcam masinile?

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 11:42
9801 citiri
Revolta spontana la Piata Iancului din Capitala: Unde sa ne parcam masinile?
Foto: Digi24

Mai multi bucuresteni din zona Piata Iancului s-au reunit, sambata dimineata, intr-un protest spontan, nemultumiti ca s-a dat drumul la circulatia tramvaiului in zona, dupa aproape 3 ani de lucrari, iar ei nu mai au unde sa isi parcheze masinile.

Oamenii si-au spus oful la B1TV, exprimandu-si indignarea pentru faptul ca edilii orasului nu s-au ingrijit si de nevoile proprietarilor de masini, care se vad nevoiti acum sa si le parcheze pe unde apuca, pe stradute sau la mare distanta.

"Toata iarna am parcat pe sinele de tramvai in lucru. Erau si 300 de masini. Nu s-a intrebat nimeni ce se va intampla?", a spus un sofer. Un altul a facut o socoteala simpla, spunand ca numai intr-un bloc sunt 100 de familii, daca 60 au masini, unde sa le parcheze?

Ei au venit si cu solutii, propunand ingustarea trotuarului si latirea carosabilului cu un spatiu care sa permita parcarea masinilor, una in spatele alteia.

Fotografia zilei: Politia care pazeste sina de tramvai

Lucrarile la modernizarea liniei de tramvai in zona Piata Iancului trebuiau finalizate in 2013. Ele au fost mult intarziate, iar cei de la Primaria Capitalei au spus ca acum sunt incheiate in proportie de 80%, restul urmand sa se termine pana in luna iulie.

Modernizarea a costat 70 de milioane de lei, dar deja au fost semnalate numeroase probleme. In proiect erau prevazute 2 parcari etajate, despre care nici nu poate fi vorba.

Mai mult, in asfaltul proaspat turnat au aparut deja gropi, care au fost plombate. O mare problema tine de latimea benzilor de circulatie, care este prea mica, nefiind posibil ca doua autobuze sa treaca unul pe langa celalalt, informeaza Dgi24.

In plus, Metrorex a avertizat ca sinele de tramvai abia montate vor fi scoase cand se va construi noua statie de metrou, care va avea 5 guri de iesire.

Aberatia zilei: Sa construim ca sa avem ce darama

Sambata dimineata a fost reluata circulatia tramvaielor pe soseaua Iancului, a anuntat Primaria Capitalei.

"In urma finalizarii lucrarilor de modernizare a infrastructurii rutiere efectuate pe soseaua Iancului, incepand cu data de 6 februarie se reia circulatia tramvaielor pe aceasta artera", se arata in comunicatul de presa.

Astfel, linia 46 va functiona intre terminalele Republica si Gara de Nord, pe bd. Basarabia, bd. Chisinau, sos. Pantelimon, sos. Iancului, sos. Mihai Bravu, sos. Stefan cel Mare, bd. Iancu de Hunedoara, sos. Nicolae Titulescu, str. Dr. Felix, bd. Ion Mihalache, str. Buzesti, bd. Alex. Ioan Cuza, bd. Gh. Duca.

Traseul de intoarcere va fi pe Calea Grivitei, str. Buzesti, bd. Ion Mihalache, str. Dr. Felix, sos. Nicolae Titulescu, bd. Iancu de Hunedoara, sos. Stefan cel Mare, sos. Mihai Bravu, sos. Iancului, sos. Pantelimon, bd. Chisinau, bd. Basarabia.

Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti le solicita conducatorilor auto sa nu stationeze pe partea carosabila, sa nu parcheze pe trotuar si sa respecte semnificatia semafoarelor care au fost puse in functiune pe tronsonul dintre Piata Iancului si bd. Pierre de Coubertin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#tramvai Piata Iancului parcari , #administratia